Vauvan rasvat

  • Ketjun aloittaja Vauvaöljy
  • Aloituspäivämäärä
V

Vauvaöljy

Vieras
Odotan esikoista ja näihin eri rasvoihin ja muihin tuntuu hukkuvan. Mitä tarvii mihinkin? Mitä kantsii hankkia valmiiksi?
 
ACD

Yölento

Supliikin supersankari
Marrasmammat 2016
Etukäteen ei ole välttämätöntä hankkia mitään voiteita. Osa vauvoista pärjää ihan rasvaamatta, mutta osa toki tarvitsee monenlaista ihonhoitoa. Ne ehtii sitten hankkia, kun tarve tulee esille. Jos haluaa pelata varman päälle, niin joku ihan tavallinen apteekin perusvoide voi olla varalla ja talkki voi olla joskus tarpeen. Itselleni tuli vasta kolmannen vauvan kohdalla rasvaukset tutuiksi.
 
ACD

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Yölennon kanssa olen samoilla linjoilla ettei ainakaan suurta arsenaalia kannata hankkia ennen kun näkee mitä tarvitsee. Me ollaan kummallakin lapsella tarvitti sinkkivoidetta satunnaisesti. Se on hyvää siinä vaiheessa kun iho on jo ottanut nokkiinsa esim. kakasta, ei siis pelkän kuivuuden hoitoon. Perusrasvaksi voi sopia myös ihan marketista löytyvä vauvan hoitovoide. Talkki tai perunajauhot taas on aika todennäköisesti tarpeen imemään kosteuden ettei haudo (me käytetään välillä nivusiin). Vauvaöljyä sen sijaan ei olla kuopuksen kanssa tarvittu lainkaan, joten sitä en suosittele hankkimaan ellei vauvan iho osoitu herkästi kuivuvaksi.
 
ACD

Sammie

Sanavalmis juttuseppä
Marrasäidit 2020
Kesäkuiset 2022
Mä ostaisin hyvän apteekin perusvoiteen (koko riippuen siitä, käytätkö itsekin), Bebanthenin ja sinkkiä. En ostaisi mitään, missä voi olla mitään allergisoivaa tai ärsyttävää, koska ne jää käyttämättä, mikäli lapsi onkin herkkäihoinen.
 
ACD
Muokattu viimeksi:
A

Antitalkki

Vieras
En suosittelisi talkkia kenellekään ainakin vauvaan laitettavaksi. Saisi sen myrkyn myynti kieltää. Googlatkaapas mitä kaikkia haittoja siitä voi olla vauvalle! Perunajauho on turvallista ja sitä paitsi halpaa.
 
ACD

Kaarin

Tietävä tietäjä
Lokamammat 2017
En tainnut hankkia etukäteen muuta kuin jonkin Ainun tai vastaavan ihonhoitorasvan ja sinkkivoiteen. Kaikki muut on hankittu sitten tarpeen mukaan, atoopikko kun perheeseen syntyi. Öljyt yms. jäivät kokonaan käyttämättä, kun eivät sopineet ollenkaan vauvan iholle.

Apteekin perusvoiteetkin voivat aiheuttaa ihottumia ja allergisia oireita, jos niihin on alttiutta. Kokeilemalla löytyy sopivat tuotteet. Eikä tosiaan kannata turhaan rasvata, jos ei ole tarvetta.
 
ACD

Rouva W

Kommentoinnin ninja
Huhtikuiset 2021
Mä oon käyttänyt satunnaisiin kuiviin kohtiin sitä nännirasvaa. Kertahoidolla kaikki kuivuudet hoituneet Beaming Face With Smiling Eyes
 
ACD
V

Vauvaöljy

Vieras
Kiitos vastauksista! Toiset suosittelee apteekin rasvaa ja toiset ilmeisesti maitokaupan vauvojen rasvaa. Ainakin oon Ainua katsonut Prismassa. Että kumpikohan on parempi ostos ennen kun tietää tarpeen?
 
ACD

Kaarin

Tietävä tietäjä
Lokamammat 2017
Kiitos vastauksista! Toiset suosittelee apteekin rasvaa ja toiset ilmeisesti maitokaupan vauvojen rasvaa. Ainakin oon Ainua katsonut Prismassa. Että kumpikohan on parempi ostos ennen kun tietää tarpeen?

Ne on vaan kokeiltava, mikä sopii omalle lapselle, jos jotakin rasvaa on käytettävä. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi jollekin toiselle.
 
ACD

fruktgodis

Näppärä viestien naputtelija
Elokuiset 2021
Me ostettiin raskausaikana vaan sitä Ainun perusrasvaa ja bepanthenia varastoon. Syntymän jälkeen ehtii kyllä ostamaan tarpeen mukaan! Mekin on tässä matkan varrella ostettu sinkkivoiteet ja -pastat, hoitoöljyt, talkit ja apteekin perusvoiteet. Joku toinen vauva ei välttisti niitä tarvi. Harvemmin vastasyntynyt tarvitsee edes sitä perusrasvaa, että senkin ostamisen jättäisin vasta syntymän jälkeen tarpeen mukaan.
 
ACD

Chandelier

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Huhtimammat 2018
Atoopikon lapsen äitinä suosittelen hyvää vakuutusta. Monesti sellaisen voi ottaa jo ennen vauvan syntymää. Me ollaan säästetty todella paljon sillä vakuutuksella. Se korvaa kaikki rasvat ja lääkevoiteet. Vauvan rasvaus piti aloittaa jo ihan pari kk:n ikäisenä. Ja ei, se oikea rasva ei löydy ensimmäisellä kerralla. Kokeiltiin montaa eri merkkiä. Lisäksi talvella rasvan pitää olla tuhdimpaa, kesällä riittää kevyempi. Kortisonivoiteita tietenkin kolmea erilaista erilaiseen ihottumaan. Onhan tässä kohta neljättä vuotta rasvattu aamuin illoin. Voi sitten miettiä että kuinka monta erikoislääkärikäyntiäkin sillä vakuutuksella on kuitattu.
 
ACD

Starlight-

Piirimestaruustason postaaja
Lokakuiset 2022
Olen käyttänyt samaa voidetta vauvalle, kun koko perheelle. Eli Dermosil Extra voide, joka on hajusteeton ja riittoisa. Sillä sai hyvin rasvattua mahdolliset punoitukset ja ihottumat, eikä vauvaa tarvinnut rasvailla koko ajan. Kaapissa on myös Bepanthen, jota on sitten käytetty esimerkiksi peräaukon suulla mikäli pylly on punoittanut.

Samaa mieltä kun moni, hommaisin jonkun perusvoiteen ensin mitä voi sitten tarvittaessa muutkin perheenjäsenet käyttää, ja sitten kävisin apteekissa/kaupassa hakemassa täydennystä varastoon mikäli tarve vaatii :smiling-eyes:
 
ACD

Härän äiti

Vauhtiin päässyt keskustelija
Huhtikuiset 2022
Meillä vauvaoljy on toiminut hienosti kuivaan ihoon kasvoissa ja alkuun käsissä, jaloissa ja sinkkivoidetta olen käyttänyt vastikään kasvoihin ilmestyneeseen näppyihottumaan, joka ilmeisesti on tullut Cuplatonin käytöstä.
Eipä harmita että juuri nämä hankin ennen vauvan syntymää.
 
ACD
Top