Vauvan kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuu 2012' aloitti MamaSupa, 8 huhti 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. MamaSupa Aloittelija

  Aloittelenpas nyt tälläisen ketjun täällä, eli....

  Mitenkä teidän vaavit ovat kehittyneet? Kääntyileekö, ryömiikö jne jne? Meillä tyttö on nyt 5kk, jokeltelee, nauraa, hymyilee, tarttuu leluihin ja vie suuhin, ottaa jaloistaan kiinni ja kääntyy mennen tullen kyljeltä toiselle, mutta ei tykkää olla lainkaan vatsallaan. Päätä kyllä jaksaa pitää hyvin pystyssä pitkiäkin aikoja, mutta se vatsallaan olo saa aikaan vain hirmusen raivokohtauksen vaikka leluja ja värikkäitä kuvia on nenän alla tarjolla. Kuitenkin jos pidän tyttöä sylissä vatsallaan niin tälläistä ongelmaa ei ole...???

  Onko muilla vastaavia "onglmia"? Ja jos on kokemusta aikaisemmista lapsista tai kaverin lapsista niin kaikkia apuja otetaan vastaan avosylin. :) Neuvolassakin olen maininnut asiasta, mutta eivät siihen ole puuttuneet millään tavalla.
 2. Sessi Aloittelija

  Moi,

  Kiva kun saadaan tännekkin keskusteluihin taas vähän vipinää. :) Meillä tyttö siis nyt 5 kk ja muutaman päivän päälle, kääntyi vatsalleen 3 kk iässä jo (melko aikaisin siis), tarttuu leluun ja vie suuhun, kannattelee päätään hyvin, jokeltelee, hymyilee, nauraa, pyörii huoneen päästä päähän (kääntyy vatsalleen, selälleen, vatsallee, selälleen jne.) Yrittää ryömiä, mutta ei onnistu ja hermo menee, joten ei pitkiä aikoja viihdy vatsallaan.

   Juuri tulimme 5 kk neuvolasta ja mitat 6670 g ja 64,5 cm. Miten muilla?
 3. nitamoi Peruskäyttäjä

  Meillä poju nyt 4kk. Ei käänny vielä, joskus mahallaan ilmeisesti pään painon takia kääntyy selälleen. Eipä kyllä paljoo ees treenaa muutakun hoitopöydällä :D Tarttuu leluun ja vie sen suuhunsa, nauraa, pönkeää istumaan, koheltaa ja juttelee paljon. Osaa myös komentaa :D Mahalla ollessaan koittaa kovasti myös ryömiä, tuloksetta :)

  4kk neuvol mitat oli 7780g ja 64,1cm :)

Jaa tämä sivu