Vauvan kasvu ja kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti Tekah, 6 loka 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tekah Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Täällä voidaan jutella vauvan kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista.

  Meillä kannatellaan päättä jo tosi hienosti pitkiä aikoja ja päätä käännellään mahalla makoillessa. Tyttö on kyllä ollut tosi jäntevä jo syntymästään asti, mikä varmaan nopeuttanut kehitystä. Nyt alkanut myös seurailla katsellaan kasvoja tai esineitä lyhyitä aikoja. Tänään katsottiin peiliin aamupesujen yhteydessä ja jäi ihmettelemään, mikäs vauva siellä näkyy :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. CMT Tuttu foorumilla

  Hymy! Meillä opittu hymyilemää♥ ja tänään ikää 2kk♥
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. jemmu Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Täälläkin hymyillään ja kannatellaan päätä hienosti. Äänteleekin jo kovin, perus tyttö :D
 4. Sakura Tuttu foorumilla

  Meillä tuli viime to 2 viikkoa täyteen ja pe neuvolassa oli syntymäpaino saavutettu (putosi synnärillä 8%) ja pituutta oli tullut 3cm lisää.
 5. sonjis Aloittelija

  Meillä tyttö (nyt 1k ja pari päivää) seuraa katsellaan tosi paljon, tehnyt niin jo muutama viikko ja nostaa päätä vähän myös. Jutteelee myös tosi paljon! Niin ihanaa seurata kasvua ja kehitystä
 6. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä myös jäntevä tyttö ja on ollut sellainen heti syntymästään asti. Muutenkin on tosi tarkkaavainen ja virkeä. Neuvolassa käytiin ja hienosti kasvaa. Nälkä neidillä kyllä on, pituuttakin oli tullut huimat 3cm. Viikonloppuna taisin saada ensimmäisen oikean hymyn neidiltä. Toivottavasti niitä alkais tulla enemmänkin. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Täällä vielä ensimmäistä hymyä odotellaan, aina kun luulen että nyt tulee äidille hymy... alkaakin itku. :grin
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Meillä on myös tosi jäntevä poika (nyt 12 päivää), joka jaksaa kannatella hyvin päätään. Rinnalleryömimisrefleksi on säilynyt vielä niin hyvin, että äidin mahan päällä ollessaan mönkii ihan tosissaan rinnalle asti omatoimisesti.

  Syntymäpaino (4152) oli ylitetty jo neuvolan kotikäynnillä kuuden päivän iässä. On täällä kyllä tankattukin tissillä ihan tosissaan. :)

  Pojalla on ihana hymykuoppa toisessa poskessa, joka tulee esille usein herätessä, kun hän hymyilee unissaan.
 9. miiumiu Peruskäyttäjä

  täällä myös poika nostelee päätään ja katselee tosi kiinnostuneena ympärilleen, ikää tänään 13 päivää.
  Syntymäpaino oli ylitetty reippaasti jo 9 päivän ikäisenä.
 10. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Täällä tykätään katsella valoja. Esim lampun varjostinta, ikkunoita ym. Millonhan vauvat alkaa näkemään kunnolla?
 11. Tekah Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Muistan vaan sen, että vastasyntynyt näkee 20-30cm päähän hyvin. Kyllä nyt varmasti näkee jo pidemmälle, tai ainakin musta tuntuu että neiti katselee kaukanakin olevia kohteita.

  Mää laitoin tänään jo osan 62cm vaatteista käyttöön! Niissä on muuten kamalia kokoeroja merkkien välillä, kannattaa olla tarkkana ettei jää osa vaatteista käyttämättä!
 12. miiumiu Peruskäyttäjä

  Mä mietin jo kans että pitäskö alkaa kattomaan 62 koon vaatteita läpi ku ne koot tosiaan vaihtelee niin paljon :eek:
 13. Tekah Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Kannattaa! Varsinkin hm:m vaatteista yllätyin, kun ovat 62cm oikeastaan samankokoisia kuin muilla merkeillä 56cm. Ja meillä on hm:n vaatteita aika paljon. Oli kyllä myös hyvä huomata siinä mielessä, että jos ostan sieltä uusia vaatteita, kannattaa ostaa jo 68cm eli seuraavaa kokoa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. zousan Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  meilläkin käytössä vielä melkein pelkästään kokoa 50, mutta H&M:n kokoa 56 ollut setti jäi jo pieneksi.

  tänään neuvolassa oli odotushuone täynnä kuukauden ikäisiä vauvoja, mutta miten ne näyttivätkin ihan vastasyntyneiltä nukkuessaan vain ympäristöstä välittämättä :eek: meidän poika oli ainoa, joka katseli ja tutki ja potki ja vähän känisikin.
 15. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Mä mietin hidastaako tää vauvan flunssa hieman näiden viikkojen kehitystä kun pikkuraukka vain nukkuu,köhii ja itkee kurjaa oloaan. :sad001 Ei paljon hymyjä tytöltä irtoa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 16. sonjis Aloittelija

  Tänään käytiin 6 viikon tarkastuksessa ja painoa oli tullut lisää mutta eniten ihmetytti että tyttö oli kasvanut jo 5,5cm syntymästä. :) Kovasti juttelee jo ja hymyilee paljon!
 17. Tekah Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Voi kurjaa Itu, toivottavasti menee pian ohi! En usko että hidastaa, tai jos hidastaa niin ottaa varmasti menetetyn ajan kiinni kun tervehtyy :)
 18. miiumiu Peruskäyttäjä

  meidän kaksviikkonen on kasvanu jo 2,5cm! ja painoa tullu 460g syntymäpainosta :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 19. Tekah Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Onko teillä vauvoille leluja? Me ostettiin sellaiset Lamazen käsirenkaat eli sellaiset vauvan käteen laitettava kangasrengas, jossa on toisessa leppäkerttu ja toisessa perhonen. Kuulemma aktivoi vauvaa kurottelemaan ja tarttumaan. Ja on kivan näköiset, voi niitä katsella, kun heiluvat kädessä liikkeen mukana :) Ja ajattelin, että voisivat nopeuttaa sitä käsien löytämistä, jota seuraavaksi odotetaan tapahtuvaksi. Useissa leluissa lukee ikäsuositus 0kk eteenpäin, mutta aika haastavia vielä ihan näin pienille vauvoille.
 20. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Me ollaan ostettu vain yksi helistin ja unirätti,luulen että leluja alkaa ilmaantua lahjaksikin.Pehmoleluja ainakin on jo kiva rivi vauvavierailujen tuloksena. :D Ja leikkikaari saatin perintönä miehen veljeltä,en oikein tiedä missä vaiheessa se kannattaisi kaivaa esiin..?

Jaa tämä sivu