Vauvan kanssa matkoilla

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti perho, 2 kesä 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. perho Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Keskustelua vauvan kanssa matkailusta
 2. p1kkumuru Aloittelija

  Käytiin viime viikolla neljän päivän kaupunkilomalla Unkarissa 9kk tytön kanssa. Turhaa ressasin ja panikoin, kaikki meni hyvin. Tyttö ei ollut moksiskaan lentämisestä tai kuumuudesta. Nautittiin koko perhe reissusta. Tyttö oli hyväntuulinen, söi ja joi hyvin, nautti ihmisten huomiosta ja hymyili ja irvisteli kaikille. Uus matka häämöttää jo ensi viikolla :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Hyvä että reissu meni pienen kanssa hienosti:) ja mukavaa uutta reissua teille p1kkumuru
 4. Stella86 Peruskäyttäjä

  Hyppään tuolta toisesta ryhmästä kyselemään kokemuksia vauvan kanssa reissaamisesta. Kuinka hyvin pienen vauvan (4kk) kanssa pärjää reissussa, jos kohteen keskilämpötila on n. 28astetta? Mitä kannattaa huomioida matkan suunnittelussa, varauksissa ja pakkaamisessa?
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 5. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Jaa. Joku muukin vois olla tähän parempi vastaamaan, mut ihan jo tuon lämpötilan puolesta kannattaa ottaa vauvalle reilusti juomista mukaan ja jos imettää niin kannattaa huolehtia että itse juo tarpeeksi ja huolehtii omasta suolatasapainosta. En siis ole vauvan kanssa ulkomailla matkustellut mutta jo täällä kotosuomen hellepäivinä meidän tytsy imas minun olon huteraks ja tajusin mm. Googlailemalla että en ollu itse nauttinu tarpeeks suoloja. Otinpahan kunnon magnesium kuurin siihen. Jos lentokoneella reissaatte, niin käsimatkatavaroiks menevät matkikset vois olla aika kätevät. Tai sitten joku kanto reppu tai liina. Ja 4kk alkaa olla jo semmonen ikä et kandee ottaa varmuudeks jotain soseita mukaan.
 6. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Ja illat jos on viileitä niin lämmintä mukaan:)
 7. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Me oltiin esikoisen kanssa, kun oli 5kk niin ekassa reissussa. Helpompaa olis ollu 4-kuukautisena! Tosin ei ollut liian kuuma sää silloin, mutta siitäkin saatiin kokemusta tokan 8kk lapsen kanssa tänä kesänä. Meillä 5kk vauva oppi ryömimään ja olis koko ajan halunnu liikkua..hotellihuoneen lattia ei niin innostanut vanhempia, kun oli likaisen oloinen. Hotellilta sai sitterin ja vauvasängyn, mutta nukuttiin samassa sängyssä vauva seinän puolella. Sitteri oli kätsä, samoin oma rintareppu. Purkkiruokia oli hankala löytää, kun oli allergiaepäilyn takia rajoitettu ruokavalikoima. Kuumuudesta selviää hyvin, jos hotellihuone on ok lämpötila. Kuumimpaan aikaan vauva sisällä ja varjossa tietty ulkona. Meillä 8-kuukautinen ainakin lisäsi maidon juontia (korvike käytössä) reippaasti kuumuudesta ihan itsekseen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Helga11 Aloittelija

  Me ollaan matkusteltu jonkin verran jo. Kantoreppu tai -liina on must, ainakin matkustuksen aikana (tarkoitan siis lentokentalla ja muissa siirtymisissa). 4kk kanssa ottaisin rattaat tai vaunut, koska vauva kuitenkin nukkuu viela paljon, niin voi nukkua kun olette ulkona tai liikenteessa. Jos et taysimeta, niin kannattaa ottaa myos korviketta riittavasti, ehka koko matkan tarpeet Suomesta.
  Kuumuutta voi lieventaa antamalla viileaa/kylmaa maitoa (jos siis korviketta syo), ja kannattaa aina pitaa vauva ohuissa pitkahihaisissa vatteissa, ettei iho pala.
  Hotellilta pitaa myos muistaa pyytaa vauvan sankya etukateen. Yleensa kaikissa hotelleissa on sellainen saatavilla.
 9. p1kkumuru Aloittelija

  Vaikka meillä oli tyttö jo 9kk, niin pelasin varman päälle ja otin kaikki ruuat, korvikkeet, vaipat yms. mukaan Suomesta. Sitten meillä oli matkarattaat ja manduca mukana. Suomen päässä ei saanut rattaita portille saakka, joten manduca oli ihan ehdoton, mutta kotimatkalla päästiin koneen ovelle rattailla. Me saatiin hotellilta vauvalle sänky ja hoitoalusta. Mikro löytyi huoneesta ja omat muoviastiat ja pullot oli mukana. Vesipulloa tarjottiin koko ajan ja tissimaitokin kelpas, koska lämpötila oli lähes koko ajan yli 30. Apteekista hain vauvojen aurinkorasvaa, kun tyttö on muutenkin sellanen kuumakalle etten viittiny vaatteilla hauduttaa. Voi olla että pienemmän vauvan kanssa matkustaminen on helpompaa ainakin ton vauvan tarvitseman tavaramäärän ja vauvan oman liikkumisen kanssa. :)
 10. Fiia Peruskäyttäjä Kesämammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Meillä ainakin 4 kuisen kanssa oli niin luksusta matkustaa. Hän nukkui lennolla hyvin ja muuten tyytyväisenä tuijotteli ihmisiä. Manducassa jaksoi olla pitkiäkin aikoja. Viihtyi pötköttelemässä varjossa ulkona. Nyt vähän arveluttaa miten menee 10 kuisena kun koko ajan pitää touhottaa johonkin suuntaan, ulkona olis mieluiten 24/7. Rinnalle rauhoittuminen on mahdotonta jos yhtään on hälinää. Mut eiköhän me jotenkin selvitä :D
 11. Tuffe Aloittelija

  Me oltais ilmeisesti lähdössä etelään miehen lomalla. Vähän kyllä jännittää miten lentokoneessa tyttö viihtyy ja suostuuko syliin nukahtamaan. Kaipa jos tarpeeksi nukuttaa. :-D

  p1kkumuru, miten muuten rattaat saa mukaan? Ruumaanhan ne ilmeisesti menee mutta mites niitten "paketoiminen"? Onnistuuko kentällä?
 12. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Onnistuu kentällä! Meillä ainakin hyvin avulias Finnairin työntekijä pakkasi rattaat. Ja ne oli siis semmoset sisarrattaat!
 13. p1kkumuru Aloittelija

  Juu lähtöselvityksestä saa sen pussin mihin ne pakataan :)
 14. Tuffe Aloittelija

  Okei kiva homma! :)
 15. Tuffe Aloittelija

  Kyllä se ois reissu meillä etelään edessä. :) Miten teillä on lentomatkat menneet pienen kanssa, etenkin nousu ja lasku? Jännittää vähän, että käykö miten korviin. Ja toinen homma että tyttö on hirmuinen hikiniska, niin ei tekis mieli koko reissua pitää pitkiä vaatteita hällä päällä.. Niin voiskohan aurinkorasvaa jo käyttää? Kun eikös niitä vasta 1v:lle suositella.. Tyttö kyllä melkein ehtii 11kk täyttää että oiskohan tarpeeks "vanha" jo aurinkorasvaa käyttämään? :-D
 16. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Eco baby aurinkosuoja mulle suositeltiin kun samaa kyselin..tai siis vielä pienemmälle itse. Netistä saa tilaamalla. Ei möhnää pahasti vaatteita ym. vaikka onkin ei-kemiallinen rasva. Monet silti suosittelee pelkkää varjoa ja vaatetusta, mutta en mäkään halunnut pitkää lahjetta ja hihaa pitää viikkotolkulla etelässä. Rasvaa laitettiin vaan esim.sääriin, kun muuten oli vaunuissa varjoa ja ei tietenkään tarkoituksenmukaisesti pidetty vauvaa auringossa. Kertaakaan ei iho reagoinut aurinkoon (eikä rasvaankaan sen puoleen) näkyvästi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. p1kkumuru Aloittelija

  Apteekista sai jotain aurinkorasvaa mikä kävi vauvoille, voin huomenna ettiä sen purkin ja tarkistaa nimen :) ja noista nousuista ja laskuista meijän neiti ei ollut moksiskaan. Enemmän tuntu ärsyttävän toi paikallaan istuminen.
 18. Tuffe Aloittelija

  Joo, kiva kiitos p1kkumuru. :) Pitääkin käydä apteekissa siis joku päivä!
 19. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Avenen sk 50 on täysin mekaaninen suoja, ei siis imeydy mitään ihoon. Älyttömän tehokas. Tekee iholle suojaavan kerroksen joka vähän näkyy vaaleana, mutta meidän atoopikko esikoinen ei esimerkiksi reagoinut siihen mitenkään vaikka normaalisti sen iho ei kestä mitään.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Apteekista ostin siis!

Jaa tämä sivu