Vauvan hautajaispukeutuminen

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Niiskumuikkunen, 27 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Niiskumuikkunen Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2014 Elomammat 2017

  Meillä on tyttö 3 kk, ja isomummon hautajaiset tulossa ensi viikolla. Mietinkin tässä nyt, mitä noin pienelle vauvalle pukisi hautajaisiin päälle? Noin pieneltä ei varmaan vielä odoteta mustia vaatteita, eihän niitä juurikaan edes kaupoista löydä...? Ajattelin, että laittaisin hänelle ihan sellaisen vaalean, vähän "hienomman" bodyn, missä röyhelöt kauluksessa ja hihansuissa, ja valkoiset sukkahousut + velourhousut. Kuulostaako hölmöltä? En viitsisi noin pienelle mitään mekkoa laittaa, kun ei valmiina ole, pitäisi sitten lähteä ostamaan... ja hautausmaan kappelissa ja seurakuntatalolla tms. missä muistotilaisuus on, saattaa olla näin talvella aika viileää. (Voihan se olla, että siellä on niin viileää, että joutuu pitämään villapuvun sisävaatteiden päällä, ja sittenhän se on ihan sama, mitä siellä alla on :) )

  Ja toinen juttu: jos sattuu että on joku 20 astetta pakkasta, onko kauhean epäkohteliasta, jos odottelen tytön kanssa sisällä arkun laskemisen ajan, ettei hän jäädy siellä ulkona...? Kyseessä siis miehen mummo, eli ei minulle varsinaisesti sukua. Mies toki menee arkun laskuun mukaan, jos me joudutaan tytön kanssa odottelemaan sisällä.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 10 helmi 2015
 2. blaueblumme Tuttu foorumilla

  en usko että kukaan katsoo pahasti vaikka ei ole mustaa vauvalla päällä. minusta on kuva vauva-ajalta oman pappani hautajaisista, siinä on punainen samettileninki ja valkoinen pitsiröyhelöpaita/body siellä alla, päässä punainen rusetti

  meilläkin on ensi viikolla oman kummitätini hautajaiset, heti pojan 1-vuotissynttäreiden jälkeisenä päivänä. poika sai joululahjaksi "puvunhousut" ja siistin kauluspaita-liiviyhdistelmän, niin puen sen hänelle. jos ja kun kirkossa on kylmä, otan sinne villanutun, -housut ja -sukat mukaan.

  tuskin kukaan katsoo sitäkään pahalla jos odottelette sisällä, ei kai sinne nyt tarkoitus ole lähteä ketään palelluttamaan ja kovin pieni on teidän neiti vielä moisille pakkasille :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Lämmin osanotto teille.
  Vauvalle voi huoletta pukea vaaleat vaatteet hautajaisiin. Jossain tapakirjassa muistaakseni oli, että olisi vauvan kohdalla ihan etiketin mukaista.
  Tottakai jäät sisälle pikkuisen kanssa noin kovalla pakkasella! Jos joku katsoo pahalla, niin siinähän katsoo, vauvojen pakkasraja oli jotain 15astetta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. bjorkm Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Osanottoni.

  Ihan pienille lapsille ei tarvitse mustaa pukea hautajaisiin, siistit vaatteet käy hyvin. Ja vauvan ehdoilla pitää mennä - jos ulkona on liian kylmä, tai vaikka kesken virrenveisuun tulis niskakakat, kyllähän ne pitää hoitaa ja huomioida. Jos joku nyrpistelee, se on hänen häpeänsä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Niiskumuikkunen Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2014 Elomammat 2017

  Kiitos vastauksista! Neiti pukeutui sitten noihin vaatteisiin mitä olin suunnitellutkin, eikä ainakaan tullut keneltäkään sanomista :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Lya Tuttu foorumilla

  Meillä tuli eteen sama tilanne ( miehen isoäidin hautajaiset )
  Tytöllä on kyllä juhlamekkoja useampikin, mutta kun ovat lähinnä vaaleanpunaisia tai valkoisia joissa on paljon kukkia...
  Jotenkin vaaleanpunainen ei tunnu korrektilta, mutta en viitsisi " turhaan" lähteä uusikaan ostamaan.

  Toinen juttu onkin sitten se, miten kävelemään opetteleva pysyy hetkenkään paikallaan...
  Mieheni kuitenkin toivoo, että lähtisimme mukaan, kun kyseessä oli hänen viimeinen isovanhempansa.

Jaa tämä sivu