Vauva-arki

Keskustelun 'Marraskuiset 2019' aloitti Jewell, 3 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Jewell Tuttu foorumilla

  Tääl voitas keskustella arjesta vauvan kanssa :) Millaisia vauvoja teillä on, helppoja, itkuisia? Miten imetys sujuu?

  Meidän poika on melko vaativa tapaus verrattuna esikoiseen. Meillä joko nukutaan, syödään, syödään, syödään tai huudetaan. Välillä todella väsyttävää ku vauva vaa itkee ja ei tiiä mikä nyt on. Hää söis melkein koko ajan tai sit vaa tulkitsen väärin nälän ja tarjoon tissii joka välissä et saan hänet hiljaseks ku hää ei aina syö kunnolla, muutaman kerran imasee ja käy nukkuu tai on muuten tyytyväinen et ei ehkä aina ees oo nälkä. Meillä mennään osittain imetyksellä, pakko antaa välil pullosta et mie saan huilattua tai jos hää huutaa nälkäänsä vaik on just ollu tissillä. Yöt vaihtelee, välil nukutaa hyvi ja välil ähistellää ja huudetaan ku vatsaa vääntää tai sit on nälkä mut ei huoli tissii. Ootan sitä et poika kasvaa ja alkais viihtyy hereillä ollessa myös hetken iteksee et saan syödä tai ees kahvin juoda rauhassa.
 2. Wiivus Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Meillä tyttö nukkui alkuun 2-3h pätkissä sekä päivällä että yöllä. Viime öinä vietti jopa 3h tissillä putkeen. Ei rauhoittunut syömään kuitenkaan koko ajaksi. Varmaan piti tissiä tuttinaan ja tilaili maitoa lisää...

  Eilen päädyin ratkaisuun, että kun neiti on kylläisen näköinen eli nukahtaa syönniltä, annan tarvittaessa tutin ja neiti nukkumaan omaan sänkyyn.

  Yö meni loistavasti! Nyt vaan itkun kanssa miettinyt, vaikuttaako tutin käyttö imetykseen kun käytössä vielä rintakumikin... Aamusyöttö ainakin onnistui.
 3. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meidän vauva on nyt kuukauden ikäinen. Alkukipuilujen jälkeen hyvä imuote löytyi ja imetys sujuu jo leppoisasti. Maidon tulokin tuntuu tasaantuneen. Löydettiin myös tutti jonka vauva kelpuuttaa, ja se helpotti elämää kummasti. En siis usko että tutti haittaa imetystä enää myöhemmin, jos imuote on kunnossa ja syöminen sujuu. Ei meidän vauva ainakaan tuttia kelpuuta sit jos on nälkä, mutta imeskelee sitä unille käydessä syömisen jälkeen.

  Päivällä vauva nukkuu välillä hyvin omassa sängyssä tai sitterissä, välillä vain vaunuissa tai sylissä. Päivät sujuu kuitenkin tosi kivasti välillä kotona ja välillä lenkillä, vauvakahvilassa tai kyläilemässä. Jos vauva sylimyyräilee luen lehtiä ja kattelen telkkaa. Kun vauva nukkuu muualla teen kotitöitä, otan päikkärit tai joogaan.

  Iltaa kohden vauva muuttuu levottomaksi ja alkaa tissimaraton, tilailee kai maitoa tai ei muuten malttaisi nukkua. Usein saadaan vasta 23 jälkeen rauhoittumaan yöunille omaan sänkyyn. Sen jälkeen saattaa kuitenkin nukkua jopa 5h pätkän, joten jakselen aika hyvin ja toivon sormet ristissä että yöt pysyy hyvinä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 4. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Meillä tulee kans tällä viikolla 1 kk täyteen. Syöminen sujuu hyvin, ei mitään ongelmia imemisessä. Ainoa ongelma on mun selkä ja niska. Ja onhan toi imetys muutenkin ihan p**seestä. :hilarious: meillä syödään pullosta kerran päivässä, kun lapsi on aina pari tuntia isin kanssa kahdestaan kotona joka ilta. Syö muuten ihan hirveitä määriä, helposti menee kerralla 100 ml korviketta, joskus jopa enemmän..

  Meillä pääsääntöisesti on päivisin aina muutama 1-3 h seurustelu-/tuijottelutuokio, muuten nukutaan ja tissitellään. Välillä tuo ei viihdy missään muualla kuin sylissä, mutta esim. tänään vietti lattialla 20 min ihan yksinään ja sen perään vielä 40 min minä vieressä joululauluja kuunnellen :grin iltaisin mennään siinä 19-21 yöunille, herra nukkuu 2-3,5 h pätkiä ja välissä ruokaillaan about puolisen tuntia. Yksi pidempi hereilläolopätkä on usein yöllä, silloin valvotaankin sit 2-4 h putkeen... Vatsa tuntuu vaivaavan öisin, hirveetä murinaa ja ähkimistä, huitomista ja potkimista. Ei kuitenkaan huutoa ja itkua, joskus saattaa alkaa itkemään tuon seurauksena mutta rauhoittuu heti kun nostaa syliin. Muutenkaan tää ei kyllä paljon itke (ainakaan vielä), pisimmät itkut on ollut varmaan 3 min putkeen ja nekin vaippaa vaihtaessa. Toivottavasti ei tule jatkossakaan pahempia!

  vaunuilua meille tulee päivittäin 2 kertaa, yleensä tehdään 30-45 min lenkki ja sen jälkeen poika jää vielä ulos päikkäreillä. Nyt onnkyllä ollut niin ihanat pakkasilmatkin :Heartred muuten meillä menee arkisin päivät lähinnä kotona, mies on autolla töissä ja tästä meiltä menee busseja vaan 30 min välein eikä tän herran kanssa vielä aikatauluteta niin tarkasti menemisiä :hilarious: onneksi saan sen pari tuntia vapaa-aikaa joka ilta, muuten hajois pää tähän sohvalla könnäämiseen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Ja meillä nukahdetaan yleensä tissille, saattaa koitua myöhemmin ongelmaksi, mutta sama se kai on että missä vaiheessa elämää sitä taistelee pois :sorry::grin

Jaa tämä sivu