Vauva-arkea (1 - 2 kk vauva)

Affinia

Satasella mukana keskusteluissa
Ensimmäisillä kesäkuun palstalaisilla alkaa pienokaiset täyttää 1 kk:n iän, joten tässä jo valmiiksi aihe 1 - 2 kk ikävaiheen vauva-arjesta - on mukava lukea kokemuksia ja tarinoita kunkin ikävaiheen tapahtumista!

Toivottavasti pian pääsen itsekin näihin aiheisiin, LA 29.6., eikä vielä mitään kunnon merkkejä...


 
No nyt pääsi tännekkin kirjottamaan :)
Arki on aika levotonta nyt näin kuumina päivinä, ja meijän neidille on ruvennu pukkaa jo hampaita, kuola valuu, ikenet kutisee ja voi sitä huutoa :s Kaikin tavoin on yritetty helpottaa pikkusen olo, kylmillä tuteilla ja hieromalla ikeniä mut ei ne hirveesti ole auttanut.. Tekee vaan niin pahaa kattoo ku toisella on paha olla kun kutisee eikä hirveesti osaa/pysty auttaa sillain että helpotusta olisi koko ajaksi.ja kun se purulelukin on aivan liian iso vielä suuhun :s Mut ajatus tulevaisuuteen kyllä se helpottaa sit :)

Sit meillä vastaillaan niin railakkaasti puheeseen ja jos todella virkeä on ja haluaa seurustella paljon ni kun käy vaikka vettä hakemassa ni johan komennetaan että ei nyt saa lähtee vielä mihinkään :D

Nyt on valveilla olotkin lisääntyny paljon aamulla ja illalla, päivällä ottaa sit pitemmät päikkärit :) välillä muutenkin torkahtelee tunniksi :) yön nukkuu tosi hyvin, nukahtaa yhentoista aikaa ja herää kuudelta syömään :) ja saattaa vielä senkin jälkeen nukahtaa muutamaksi tunniksi :)

eli reipas 1kk tyttö :)
 
Meillä on vihdoin alkanut muodostuun jonkunnäköistä rutiinia päiviin. Illalla nukkumaan mennän siinä 23aikaan ja yleensä tasan neljältä alkaa kuuluun kitinää, vartissa syödään ja simahdetaan samantien. Sitten seittemän aikaan syödään taas vähän ja sitten nukutaan vielä kymppiin asti. Meillä kun puoliks mennään korvikkeella niin molemmat saadaan nukkua yö yhdellä herätyksellä yöllä imetän ja aamusta sitten mies pullottaa :)

Päiväunille saanti onkin sitten vähän haastavampaa, nyt kun ei helteen takia kauheesti ole viittinyt vaunutellakkaan. Välillä silitellään sängyssä, keinutellaan kehdossa, lauletaan, kuunnellaan tuutulauluja, ollaan kantoliinassa tai sylissä ja tekis silti vaan mieli valvoo. Ihan neljä-viisikin tuntia voi hyvin olla hereillä. Mutta onneksi lelut on alkanu hirveesti kiinnostaan ja välillä viihtyy tossa jumppamatolla hyvin itsekseenkin. Tosin kokoajan saa kyllä vahtia kun kovasti jo kieritään. masulta selälle ja kyljeltä toiselle menee jo helposti.

Eilen pikkunen hymyili oikeen isosti ensimmäistä kertaa. vähän pientä hymyä on ollut jo pitkään, mutta enään ei kyllä jättänyt arvailun varaa ja itkuhan siitä äipälle tuli, niin soma hymy oli <3

Tänään oli ristiäiset, ihanaa vihdoin voi lopettaa ressaamisen ja alkaa nauttiin vaan kaikilla voimilla pikkusesta.
 
Ja 1kk tuli eilen täyteen :)
Pelkällä rintamaidolla mennään ja hyvin edelleen kasvetaan. Enää en jaksa yhdellä kädellä kantaa poikaa samalla tavalla kuin alussa. Kolmen kilon käsipaino on muuttunut aika möhkäleeksi kuukaudessa! :> Itkuisuus on lisääntynyt aika paljon, masussa kuplii ja itkusta ei aina meinaa millään tulla loppua. Karsin omasta ruokavaliosta sipulit, paprikan yms. pois ja vähän ehkä auttoi, mutta täytyy kyllä silti varmaan apteekissa käväistä.

Rytmi silti edelleen aika selkeä. Päikkärit nukutaan n. 11-15 välillä ja täksi ajaksi usein lähdenkin vaunujen kanssa liikenteeseen. Yöunille mennään 22-23 aikoihin ja nukutaan 4-6 tunnin pätkä. Aamuyöstä aamupäivään on hyvinkin aktiivista aikaa, kuten myös iltapäivästä iltaan. Silloin jutellaan paljonkin, pojalla tuntuu olevan paljon asiaa. Jännä miten noin pieni osaakin jo keskustella. Aina kun itse puhun niin kuuntelee tarkkaavaisesti ja vasta hiljennyttyäni omalla vuorollaan vastaa. Harmi vain kun vatsakipu on nyt yllättänyt usein kesken jutustelujen :/ Ensimmäinen hymy nähtiin kolmen viikon iässä ja nyt hymyilläänkin jo usein :)

Päästiin junallakin reissaamista kokeilemaan, kun olin viime viikonlopun sukulaisia moikkaamassa kahdestaan pojan kanssa Tampereella. Mukava reissu oli ja junassakin meni kaikki hyvin :)

Ensimmäinen etunimi on alkanut pikkuhiljaa muotoutua, toista nimeä pitää vielä etsiä ja makustella. Ristiäisiä ei pojalle tule, mutta pienimuotoisia nimiäisiä ollaan harkittu elokuun alkuun.
   
 
ohhoh kohta tulee jo 8vk täyteen :) kokeiltiin tänään antaa lusikallinen porkkana-peruna pilttiä :) hyvin maistu, ois lisääki halunnu :) suutaan aukoili siihen tahtiin :)
 
Täällä arki on aika arkista. Neiti tosin nukkuu erinomaisesti yöllä, niin ei voi sinäänsä valittaa. Kohta 6 vkoa takana, ja ensimmäisiä hymyjä väläytellyt tässä muutaman päivän <3 Katsekontaktit on tiiviitä, ja reippaasti nostelee päätä ja yläkroppaa kun pötköttää vatsallaan. Vaippaosastolla on kaikki erittäin hyvin, kaikkea tulee ja paljon, joten se osasto toimii, ja hormoninäpytkin alkaa hälvenemään. 
  Meillä ei vielä juttele juurikaan, karjaisee kun on nälkä, ja sillointällöin on jotain mahapippureita mitkä ottaa päähän. Kuumuutta itkee myös jos on ihan mahdoton hiki, mutta tuuletin pelastaa. Eipä ole kauheasti vaatteita ollut päällä tässä viimeaikoina.
  Pelkällä rintamaidolla mennään, ja kasvaa kohisten =) Itse voisi kutistua kohisten... Pikkuhiljaa onneksi kohti normipainoa. On se hurjaa miten elämä pyörii pelkästään tissien ja vaippojen parissa =D
 
Tervehdys,

meillä pikkuneiti reilun 5vkoa (syntymäpäivä 22.6.) ja pikkuhiljaa rupeaa jonkinmoista rytmiä päivään löytymään. Illalla neiti menee nukkumaan siinä klo 21-23 ja nukkuu sitten noin 4 tunnin pätkän, jonka jälkeen syödään vartin verran ja nukahdetaan takaisin. Sitten herätään 2-3- tunnin päästä uudelleen syömään ja valvotaan 1-1,5 tuntia aamun sarastaessa :) Ja taas syödään ja sitten nukahdetaan taas hetkeksi. Aamurutiinit tehdään klo 9 aikoihin, joiden jälkeen nukahdetaan aamupäiväunille siinä 10-11 aikaan ja ne unet kestävät 1-1,5 tuntia. Iltapäiväunet menevätkin sitten melko myöhälle, vasta siinä klo 15-16 aikoihin nukuttaa taas ja sitten voidaankin nukkua 1-3 tuntia tarpeen mukaan :) Ilta meneekin sitten vähän väliä sydessä ja seurustellessa.

Vatsavaivoja ei ole pahemmin ollut, Gefilus- tipat taitavat tehdä osansa. Mukava lueskella muiden samanikäisten vauveleiden arjesta. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille! 
 
Tähän asti neiti on ollut oikeastaan ns. helppo tapaus. Tähän asti siksi, että nyt kaksi päivää on kiukutellut eikä oikein mikään kelpaa, ei syli, ei ruoka, nukkuminen eikä puhdas vaippakaan auta asiaan. Kylmä tai kuumakaan ei pitäisi olla... ja kiukuttelukin on semmosta "äh, äh" eikä kunnon itkua. Vasta kun kunnon itku tulee niin vähän aikaa rääkymistä ja sitten ruoka taas maistuu ja todennäköisesti uni sen perään. Ollaan nyt annettu pari päivää d-tippoja 5tippaa päivässä, joten täytyy koittaa huomenna jakaa aamulle ja illalle tippoja ja toivoa että pahantuulisuus johtuu niistä. Kakkakin tulee nyt 2-3 päivän välein, vaikka aiemmin tullut joka päivä. Ehkä d-tipat vaikuttaneet siihenkin sitten. Pieruja kyllä tulee reippaasti ja röyhtäiseekin melkein aina syönnin päätteeksi, joten ilma kyllä kulkee. Rytmi on kohtalaisen tarkka neidillä, yleensä 22-23 aikaan yöunille, ruokaa 2-3 aikaan yöllä 6-7 aikaan ja sitten 7-9 välillä ollaan joku pätkä hereillä ja mennään vielä aamu-unille 8-9 välillä. Tai jotain sinne päin... Ensimmäiset päiväunet nukutaankin jo 11 aikaan. Siitä eteenpäin vaihtelevasti hereillä ja päiväunilla, riippuen vähän siitä ollaanko vaunuilla liikkeellä vai ei. Vaunutellessa saattaa nukkua hyvinkin 3 tuntia, jos jaksaa itse vain olla liikkeellä niin kauan.

Itellä ollut tässä pari päivää semmonen kyllästyminen, ja varsinkin kun on yksin vauvan kanssa illat niin on mennyt hermot kun ei saa tuota mitenkään tyytyväiseksi. Viime viikko oli henkisesti ja fyysisesti aivan liian rankka mulle, kun valmisteltiin nimijuhlia. Ei sillä ettäkö oltais mitkään megabileet järjestetty, mutta bileet oli meidän äitin luona ja siellä piti siivota ihan älyttömästi kun laitettiin pihaa jne. Ja sitten meidän äiti osaa olla varsin ärsyttävä tapaus noin suurina määrinä.. Millonka en osannut hoitaa vauvaa kun sillä oli kuuma/kylmä/vaippa märkä jne. ja en olisi saanut itse päättää mitä juhlissa tarjotaan.. Torstaina tuli jo totaalinen hermoromahdus ja ei se oikein helpommaksi mennyt loppuviikostakaan. Sunnuntain juhlat meni mulla vähän semmoisessa sumussa ja vieläkään ei oo tainnut oikein voimat palautua. Eli varmaan tuo hermostuminen vauvan kanssa on vieläkin väsymystä. Harmittaa vain, kun eihän se tuon toukan vika ole ja näistä hetkistä pitäisi kuulemma nauttia... huoh. No, ensi viikonloppuna on kaverin polttarit joihin aion mennä mukaan, joten pääsen vähäksi aikaa pois arjesta. Eli eiköhän pieni irtiotto tee tehtävänsä ja mieli kohene! Lisäksi oon saanut jo muutamassa päivässä kerättyä hyvän kasan maitoa pakkaseen, niin joku päivä otan ja nukun kunnon unet niin että mies saa syöttää vauvaa. Jos saisi vaikka 6 tuntia nukuttua, niin eiköhän sitten olo helpotu ja mieli parane. :)
 
Kamelille:
Aivan alussa imetyksen kanssa tuskaillessa ja hermoillessa ymmärsin, että vauva reagoi tosi helposti äidin tuntemuksiin. Meillä imetys alkoi sujumaan paljon paremmin, kun neuvolatädin käynnin jälkeen itseä helpotti henkisesti ja pystyin vähän rentoutumaan. Varmasti jo pienikin irtiotto arjesta helpottaa teitä molempia! :) Voimia siulle!
 
Kiitos tsempeistä Metsätähti!! <3

Koitin jakaa tuota d-tippojen määrää aamulle ja illalle, enkä tiiä nyt taaskaan että onko sillä mitään vaikutusta, mutta ainakin eilen tyttö oli kun enkeli ja kiukut oli kokonaan poissa. :) Tai sitten vain oli tyytyväinen kun isä oli kotona illan eikä töissä. :P

Mäkin sain viime yönä nukkua kun pumppasin vauvalle maitoa 80ml valmiiksi ja isä jäi yötä vasten valvomaan että tyttö herää syömään. Jos olis tullut nukkumaan niin mä olisin kuitenkin herännyt ensin vauvan nälkään. :) Ite menin oven taakse makkariin nukkumaan ja havahduin sen verran että kuulin kun alkoi lämmitellä maitoa. Nukahdin kuitenkin heti uudestaan ja sain nukkua siis 5 tuntia putkeen! :D Noin hyvät unet oon saanut viimeks kun tyttö oli justiin päässyt kotiin ja nukkui muutamana yönä jopa 5 tuntia heräämättä. Täytyy useamminkin tehdä sama järjestely, ainoa vain, kun jäi yksi syöttö välistä niin aamulla tissit oli ihan täydet ja oli jo kiire pumppaamaan :D.

Eli hyvät unet ja hyvä ruoka = parempi mieli. :) Ja kun tuo mies on taas keskiviikkoiltaan asti vain kotona niin huomattavasti on mukavampaa olla itelläkin kun mies hoitaa mielellään vauvaa niin paljon kuin vaan pystyy. Saan sitten itekkin välillä loikoilla sohvalla ja vaan katsoa vierestä kun toiset peuhaavat ja sylittelevät keskenään. :)

 
Meillä on mennyt aika leppoisasti vauvan kanssa. On leppoisa kaveri ja itkee ainoastaan nälkäänsä jos ehtii, kun yritetään tarkkailla kovasti eleitä ettei joutuisi turhia poika itkeskelemään. Tietysti kitinää nyt tulee kun on ilmaa masussa. On kova poika juttelemaan ja hymyilee tosi paljon <3
Ainoa ongelma on, etten oikein saa häntä nukkumaan ulkona vaunuissa, syy saattaa tosin olla kuumuudessa, en tiedä. Kokeiltava vaan on.

Eilen olikin jännät paikat, kun oltiin ekan kerran erossa ihan pitkään. Poika oli mummin hoidossa ja kaikki oli mennyt hyvin ja varastoon pumpattu maito oli hyvin riittänyt. Taisi tämä äiti olla ainoa jota ero ahdisti ajoittain.
 
Täällä ei ole alkanut aivan niin mallikkaasti tämä vauva-arki. Vauvalla ilmiselvää koliikkia, joka nyt onneksi todennäköisesti Cuplaton-tippojen ansiosta alkaa hieman hellittämään. Ensimmäinen kuukausi oli sitä, että tyttö aloitti huutamisen 8 illalla ja viimein sammahti omaan huutoonsa puoliltaöin. Öisin kun nosti tissille syömään niin sai varata vähintään 1½ tuntia uudelleennukuttamiseen, sillä tyttö olisi vaan alkanut seurustelemaan. Oltiin siinä miehen kanssa loppuviimeksi suhteellisen poikki. Nykyään huutoa kestää enää 1-2 tuntia illassa, joten parempaan suuntaan ollaan menossa. Toivottomaksi vetää, kun toineen huutaa ku henkeä vietäs, eikä mitenkään pysty auttamaan. Yötissittelyt olen myös vaihtanut pumppaamiseen, osin siksi että tyttö helpompi saada uudelleen nukkumaan kun ei joka kerta joudu nostamaan sängystä ja toisekseen siksi, ettei maitoa tulisi tarpeeksi. Joudun joka kerta tissin jälkeen antamaan korviketta lisäksi, koska oma tuotantoni on niin heikkoa.

Kasvettu täällä ollaan jo tosi kovasti ja alta kuukauden ikäisenä käytettiin jo koon 62 vaatteita, joista osa jo nyt kinnaa. Itse koin kovaa eroahdistusta laittaessani 56-vaatteita laatikoihin, koska siellä oli esim. kotiutumisvaatteet ja muita joita oli ihan vastasyntyneenä pitänyt :) Täällä siis yksi hormoonisekamelskassa itkee jo vaatteiden perään ;D
 
Heippa!

Tämä mamma oli eilen erossa tytöstä koko pitkän päivän! Meillä oli kaverin polttarit ja ihan viimeiseen asti tuli pohdittua että mitenkä niihin oikein voisin osallistua.. No pikkuhiljaa pumppailin kuitenkin maitoa pakkaseen ja mies koitti tsempata, että kyllä kotona pärjäävät kahdelleen, että jo se on aikakin päästä rimpsalle.. :) No, lähdin sitten aamulla ennen kymmentä kun vauva oli vielä unilla. Pari viestiä tuli päivän aikana, että rauha maassa ja hyvin menee. Olin varautunut jäämään jopa yöksi, mutta sain sitten kyydin kotiin puolen yön jälkeen, niin ajattelin että ehkä on parempi tulla kotiin jo. :)

Maitoa oli sitten jääkaapissa sulatettuna valmiiksi ja äippä oli nautiskellut muutamia siidereitä päivän aikana, joten mies lupasi hoitaa myös yön syötöt. Siinä kuitenkin kävi niinkuin "pelkäsinkin" että mies kun sattuu omaamaan erittäin hyvät unenlahjat niin jouduin herättelemään miestä pariin otteeseen, että vauvalla taitaisi olla vähän nälkä... :) No, kuitenkin heräsin vähemmän, kuin mitä olisin herännyt imettäessä, joten aika luksusta oli myös nukkua kymmeneen ilman sen suurempia herätyksiä!!

Suosittelen kyllä kaikille, että jos vain mahdollista, niin kannattaa ottaa pieni irtiotto arjesta! :) Tänään oli mieli oikein virkeänä ja jopa vauvan iltakiukuttelut ei saanut mieltä matalaksi. :) Niin ja vauva oli tosiaan unilla kun tulin yöllä kotiin ja tajusi vasta aamulla herättyään että äiti on tullut kotiin. Voi sitä naurun ja hymyn määrää!! Vauva hymyili enemmän kuin koskaan ja kujersi onnellisena koko aamun! Taisi silläkin olla sitten kuitenkin vähän ikävä, vaikka kaikki olikin mennyt hyvin! :D :D

Muuten arki on ollut kohtalaisen leppoisaa. Ollaan edelleen täysimetyksellä, mutta nyt kun on muutamia kertoja annettu äidinmaitoa pullosta (joka on kyllä hitaan virtauksen pullo) niin silti vauva hermoilee nykyään välillä tissillä, kun pitäisi vähän aikaa imeä ja tehdä töitä ennen kun heruminen alkaa. Silloin kun saa oikein kovan kiukkukohtauksen (kun aina ei vain ehdi olemaan tarpeeksi nopeasti tissi ojossa...) niin silloin jos ei millään onnistu huijaamaan vauvaa imemään, on melkeipä pakko pumpata 20-30 milliä nopeasti pulloon ja antaa se pullosta, niin että vauva rauhoittuu ja sitten malttaa imeä rintaa. Olen koittanut tehdä näin vain aivan hätätapauksessa, koska en todellakaan halua että vauva tottuu siihen, eikä sitten enää muu kelpaa! Onneksi näin tarvitsee tehdä enintään kerran päivässä, eikä todellakaan joka päivä. Välillä onnistuu myös ns. tuttitemppu, eli kun vauva raivoaa jo imetysasentoon otettaessa (eli ei olisi toivoakaan että saisi syömään) niin tutti suuhun hetkeksi siinä rinnalla ja sitten kun rauhoittuu vähän niin tutti irti suusta ja salamana tissi tilalle. Saattaa mennä täydestä läpi ja vauva malttaa imeä sen verran että heruminen alkaa kunnolla. :) On tämäkin taiteenlajinsa.. onneksi yöllä ei tarvitse kikkailla, kun vauva ei oikein kunnolla edes herää vaan puoliunessa syö kiltisti ja jatkaa heti unia. Niin ja tuttitemppu tosiaan on ihan uusi juttu, koska vauva oppi vasta tällä viikolla syömään tuttia. Tavoite olisi, että sitä ei annettaisikaan, muuta kuin aivan pakollisessa tilanteessa.

Hirveä sepustus tuli, ehkä joku jaksoi lukea loppuunkin asti, en tiedä.. :) Ainiin, ja jos lähdette rimpsalle niin pumppu mukaan! :D Vaikka pumppasin kahdesti pahimmat pingotukset pois illan aikana, niin silti aamulla kannut oli niin täynnä että vauvan syötyä molemmin puolin ylimääräistä maitoa tuli 255milliä kun normaalisti aamulla tulee jos jaksaa ylipäänsä pumpata niin ehkä 125 milliä aivan maksimissaan. :)
 
Hienoa että kamelilla ollut mukava ilta :) Täällä kans muutaman kerran käyty ulkona pieniä pätkiä, hieman alennusmyynneissä ja parturissa, mutta piristänyt nekin kummasti.

Ja tuohon pumppaamistulokseen sitten toinen ääripää: täällä eräs yö pumpanneena eriparitisseistäni ja tuloksena isommasta tissistä 20 ml ja pienemmästä 5 ml!!! Että morjensta vaan ja korviketta kehiin!
 
Melkoisen pienet määrät, Inga! Höh, ompa tylsää. Ehkä se määrä nousee jos pumppailet ihan urakalla... :D. Noh oikeesti, niin en kyllä mäkään saa irti kun vain aamulla. Mitä pidemmälle päivää mennään, niin pumppaustulos pienenee enkä viitsi edes yrittää. Noita aamun maitoja laittelen pakkaseen sitten menoja varten. Mutta täytyy kyllä iloita, että oma maito on riittänyt, korvikkeelle ei ole tarvinnut mennä kertaakaan.

Mutta hyviä niistä kasvaa korvikkeellakin, tärkeintä on että saavat rakkautta! <3 :)
 
No nyt löys se meijän neiti sit varpaansa :D ei suostu oleen enää puoli istuvassa asennossa vaan on pakko päästä istumaan ja ehkä vähän lähemmäs niit varpaita :) ja Venla kääntyy jo melkein selältä mahalleen, on enää senteistä kiinni :)

ja tätä mammaa jännittää, alko nyt pahoinvoinnit, mistäköhän voisi johtua.
 
Meillä myös ihan milleistä kiinni, että käännytään selältä massulle. On niin mutkalla ja kovasti koitan leluilla houkutella kääntyy, mutta ei. Kai se sitten tekee sen kun on hoidossa nyt tulevan viikonlopun :( Mahalta selälleen on kyllä kääntynyt jo pitkään...

Inga Kuulostaa ihan meidän imetykseltä/pumppailulta. Ei vaan tullut maitoo vaikka kuinka yritti. Osasyynä varmaan sekin että vauveli nukkuu niin hyvin yöt ja sitten kun alotti korvikkeet niin tissittely ei neitiä enään huvittanu. Parin viikon taistelun jälkeen luovutin... Imetys vaan ei ollut meijän juttu. Kyllä ne lapset korvikkeellakin kasvaa :)

Jojoba teillä onkin jännät paikat! :) ootteko ihan ajatellut että pikkukakkonen tulis näinkin pian? (eikö Venla ollut ensimmäinen??) Meilläkin haaveissa toinen, mutta jos nyt muutaman kuukauden jaksais odotella... pelottaa niin että jos tuleekin kauheet oireet, kuinka tässä sitten jaksais :/
 
Jospa mäkin rustailisin ton meidän seittemän viikkosen pirpanan kuulumisia..

Meillä neiti potee täällä ensimmäistä flunssaansa.. :( Viime yönä tyttö jo vähän rohisi ja aamulla olikin jo ihan tukossa. Ei auttanut suolatipat eikä nenä-friida. Soitin neuvolaan, että tarviiko käydä lääkärissä, kun ei kuitenkaan kuumetta ole ja neuvolatäti oli sitten sitä mieltä, että keuhkot kannattaa käydä kuuntelemassa. Lääkäri totes, että kyllähän tuo neiti melkosesti rohisee ja yskii, mutta koska labroista ei löytynyt mitään erikoista, niin kotiin vaan ja seurantaan. Nostin sitterin tohon pinnasänkyyn ja pistin sen siihen puoli-istuvaan asentoon, että sais ees pikkasen paremmin hengitettyä. Pari kertaa ollaan käyty höyryhengityksessä (pistin molemmat kylppärin hanat valumaan kuumaa vettä ja istuskeltiin tytön kanssa pöntöllä :)) ja laitoin pinnasängyn päätyyn pilkottua sipulia harsoon ;) Nyt on pikkuhiljaa alkanut lima irtoomaan ja vähän väliä saa olla imemässä räkää, ettei toinen tukehdu siihen. Tissiä saa olla myös vähän väliä tunkemassa suuhun, kun ei raukka jaksa kerralla imeä kun minuutin kaks. Toivottavasti menis pian ohi..

Noh, muita kuulumisia..
Mitään selkeetä rytmiä täällä ei edelleenkään ole. Paitsi öisin :D Ja tästähän äiti kiittää! Eli syötän illalla n. klo 22-23 viimeisen kerran. Tästä neiti vetelee unia aika vakiona 5-6h, herää hetkeks syömään ja jatkaa heti unia. Seuraava unipätkä on 3-4h pitkä ja taas herätään syömään. Ja sit nukutaan usein vielä tunti pari. Noi yösyötöt (mulle se klo 7-8 on vielä yösyöttöä ;D) menee molemmilla puol unessa, joten aamuisin meillä herää pääasaiassa kaks hyväntuulista tyttöä :))

Päivisin tyttö nukkuu muutamat pidemmät unet (2-4h) ja muutamat lyhyemmät (1-1,5h). Muu aika ollaankin hereillä, jutellaan kovasti ja hymyillään niin, että ikenet vilkkuu ;D

Unille tyttö käy ilman sen suurempia nukutteluita. Joskus nukahdetaan tissille, mutta muutoin riittää, että annan tutin ja harson, niin jo alkaa silmät lurppaamaan. Päivisin neiti nukkuu vähän missä sattuu; sylissä, sitterissä, meidän sängyssä, omassa sängyssä.. Ulkona ei oo vieläkään nukkunut päikkäreitä (paitsi tietty sillon, kun ollaan vaunuilla liikenteessä). Alkuun oli niin hemmetin kuuma, ettei tyttöä siks viittiny ulos laittaa ja nyt se on jotenkin jäänyt. Mutta tavotteena olis kyllä, että ainakin noi toiset pitkät päikkärit nukkuis jossain vaiheessa ulkona.

Tajusin teiän muitten viestejä lukiessa, että me pidetään tyttöä lattialla varmaan ihan liian vähän. Pääasiassa toi neiti on sylissä ja sitterissä. Täytyykin korjata tilanne heti, kun tyttö on taas terve. Tiedän kyllä, että lattialla pitäminen tekee hyvää motoriselle kehitykselle, mutta jotenkin se on jäänyt.. :/ Ehkä me ei olla kuitenkaan saatu mitään peruuttamatonta vauriota vielä aikaseks. Nyt kun tyttöä on alkanut lelutkin kiinnostamaan, niin viihtyis varmaan leikkimatonkin alla hyvin. Viimeks testasin sitä pari viikkoa sitten ja sillon alkoi vaan hillitön huuto :D

Mulla tuli ekan kuukauden aikana maitoa sen verta paljon, että sain joka päivä pumpattua reilu 100ml pakkaseen. Nyt maitoa riittää kyllä hyvin tytölle, mutta saan hädintuskin 50ml pumpattua päivässä. Tossa oli kyllä tiheen imun kausi reilu viikko sitten, joten vois toki kokeilla, josko sitä nyt tulis taas pikkasen reilummin. Mulle olis senkin takia tärkeetä saada pakkaseen pumpattua kunnolla maitoa, että mä palaan töihin marraskuun alussa!! Tai en varsinaisesti palaa enää mun vanhaan työhön, vaan lähden vetämään ihan uutta toimipaikkaa. Isi jää siis vauvan kanssa sitten kotiin ja toiveena olis, että saisin pumpattua niin paljon maitoa, ettei tarttis ottaa korvikkeita käyttöön. Mielelläni "täysimettäisin" kuitenkin sinne puolen vuoden ikään, vaikka osa syötöistä tapahtuisikin pullolla :)
Se vähän jännittää, että miten tyttö huolii sitten enää rintaa, kun saa päivittäin ainakin kaks syöttöä pullosta.
Kameli, minkä merkkinen teillä on toi hitaan virtauksen pullo?

 
Moi!

Se on Avent (anticolic tms) tuo pullo ja siinä kun on erikseen numeroituna että minkä ikäisille suositellaan sitä tuttiosaa, niin tuo 1. koko, eli vissiin 1-3kk ikäisille tarkoitettu niin sitä kokoa suositellaan käytettäväksi koko imetysajan juurikin siinä tapauksessa jos syöttää välillä pullosta. Eli niissä ei oo muuta eroa, kun että siinä 1. koossa on vain yks reikä ja seuraavassa 2 jne. Eli pysyttelee imetyksen aikana siinä ykköskoossa vaikka vauva olis jo vanhempi, niin ei pitäs ihan niin helposti tottua pulloon, kun joutuu tekemään töitä myös sen kanssa. MAM-pullo ostettiin kanssa, mutta siinä se ykköskoko tiputtaa ihan norona, joten mun mielestä tuo Avent on toiminut paremmin. Isä syöttää meillä silloin tällöin pullosta äidinmaitoa vaikka puoli päivää, niinkun eilenkin kun mamma lähti terassille, niin silti kelpaa tissi vallan hyvin. :)

Mäkin ajattelin palailla kouluun syksyllä ja ihan täyspäiväisesti joulun jälkeen ja tarkotus olisi että isä hoitaa tyttöä kotona. Joulun jälkeenhän vauva on jo puolivuotias, että jo kiinteitäkin voi alkaa syöttämään, mutta ennen sitä niin mennään varmasti täysimetyksellä kun näyttää homma toimivan. :) Ja varmasti joulunkin jälkeen osittain jatkan imetystä.


 
Kiitti kameli!

Onpa hyvä, etten äskeisellä kauppareissulla sitten ostanutkaan tota Mam:in pulloa. Oli kyllä jo ostoskorissa, mutta ajattelin sitten, että odottelen kuitenkin sun vastausta, ennen kun ostan. Seuraavalla kauppareissulla nappaankin koriin sitten ton Aventin pullon. Tai varmaan useammankin ;)

Vähän offtopic, mutta vinkiks teille, jotka ette oo huomannut ja käytätte kertakäyttövaippoja. Cittarista saa vielä tänään ja huomenna plussakortilla 3pkt Pampersin vaippoja 26 eurolla. Eli yhen paketin saa periaatteessa ilmaseks. Me käytiin hamstraamassa ;))
 
Takaisin
Top