Vanhempainrahan laskenta

Keskustelun 'Lokakuiset 2018' aloitti UnnaK, 26 heinä 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. UnnaK Aloittelija

  Heipsis

  En jaksa kaivella verotietoja ja käyttää Kelan monimutkaista laskuria äitiyspäivärahan selvittämiseen, joten kysyisin mitä Kela tarkoittaa " n. 70% tuloista?"
  Mistä tuloista; netto, brutto?

  Onko kellään antaa esimerkkiä paljonko tukea saa suhteessa nettopalkkaan? Tai miten saisin summan selville mahd.simppelisi edes about?
 2. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Mä löysin viimeksi Kelan sivuilta Googlen kautta kautta jonkinlaisen laskurin. Siis nyrkkisääntö mun käsittääkseni on noin 70% bruttotuloista, mutta se riippuu palkasta, niillä on kolme erilaista laskukaavaa tuloluokittain. Jos olet pienituloinen niin korvaus on enemmän kuin 70% ja jos hyvätuloinen niin voi olla huomattavasti allekin, esim. vain 50%.

  Muoks: niin ja ennen kuin ne laskevat tuon summan ne tekevät tuloista kaiken maailman vähennyksiä, mm. ammattiliiton jäsenmaksu ja matkakulut (vaikka et olisi vähentänyt matkakuluja verotuksessa). Näin ollen raha lasketaan pienemmästä summasta kuin palkkakuitissa ja verottajan lapussa lukee. Jos tulonhankkimiskulut on isot, tai Kela olettaa niiden olevan isot, niin summa voi laskea huomattavastikin.
  Last edited: 29 elo 2018
 3. JenniK Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Ja eikös vanhempainrahaan tule myös jokin kuntakohtainen lisä myös?
 4. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Sori tunkeilen muualta. Ei vanhempainrahaan tule mitään lisää. Kotihoidontukeen tulee kuntalisä tietyin ehdoin jos ko. kunta on sellaista päättänyt maksaa.
 5. JenniK Ihastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Aah sekoitan käsittteitä. Nämä nimitykset ja se kuinka monta päivää milläkin voi olla ym. on kyllä aika soppaa :hungover:
 6. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Oho sori kirjoitin ylempänä nettotuloista, kun tarkoitin kyllä bruttotuloja.
 7. Elviira78 Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Nuo vanhempainrahan laskentaa käytettävän tulon vähennykset kyllä ihmetyttävät... Jos käyt kaukana töissä, niin kärsit (työmatkavähennykset). Enhän mä vähennyksiä saa äitiys/vanhempainvapaavuodelta itselleni hyväksi...
 8. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Juu tuo ärsyttää muakin. Ja erityisesti se, että ne nimenomaan rankaisee pelkästään siitä pitkästä työmatkasta, ne ei mitenkään huomioi sitä jos todelliset kustannukset on pienemmät etkä ole laittamassa niitä mihinkään verotukseen. Ne katsoo vaan jostain omasta taulukosta sen matkan. Mulle tehtiin viimeksi tuhansien työmatkakuluvähennykset vaikka oli työnantajan tarjoama ilmainen bussikuljetus. Mur.
 9. Bellarus Rakastunut foorumiin Syysäidit 2020 Lokamammat 2018

  Itekai mun piti ilmoittaa työmatkakustannukset euroissa sinne. Laitoin saman verran kuin laitan verokorttiinkin, en siis koko vuotta koska en koko vuotta ole töissä :confused:
 10. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Ne pyytää ilmottamaan ne, mutta jos niitä ei laita tai laittaa niiden mielestä liian pienet summat, niin ne katsoo jostain taulukosta matkan mukaan. Eikä auta mitkään selitykset kimppakyydeistä tai ilmaiskuljetuksesta. Näin ainakin mulla.
 11. Bellarus Rakastunut foorumiin Syysäidit 2020 Lokamammat 2018

  No onpa persiistä. Onneksi oon laskenut suht realistisesti ja omalla autollahan minä kuljenkin. Kysyin silloin niin voi jättää laskematta ne päivät kun ollut sairaslomalla jos niitä on paljon.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Se 70% on brutosta eli ennen veroja. Sit jäljelle jäävästä lähtee vero. Kannattaa laskettaa sosiaalietuuksille oma vero%. Jos antaa mennä ansiotulo% se prossa monesti onkin isompi.

  Nämä riippuu monesta asiasta, siks kannattaa selvittää mikä on omalla kohdalla paras

  Esim. Brutto 2000€ x 70%=1400€. Tästä summasta sit se vero pois.

  Minulla onneks palkanlaskija ilmoittaa viimeiset 6kk tulot kelaan niin ei tarvi itse stressata siitä. Eikä tule vahingossa vääriä summia ilmoitettua.

  Lisään vielä et noista työmatkoista en osaa sanoa kun eivät minua koske. Jos niitä on paljon niin sit varmaan vaikuttaa enemmän siihen summaan.
  Last edited: 25 elo 2018
 13. Elviira78 Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Minä oon tehny 1 krt viikossa etäpäiviä, jonka sinne laitoin myös selitykseksi pienemmistä vähennyksistä. Saapa nähdä kuinka käy..
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Tämä tulee varmasti myöhässä kaikille, mutta itse sain päätöksen vasta nyt kun palkkatoimisto pääsi vihdoin ilmoittamaan 6 kk tulot. Huomasin, että noista vuosituloista vähennetään myös joku vajaa 5% vakuutusmaksuvähennys jonka olin ihan autuaasti unohtanut. :wideyed: Ihmettelinkin, että mistä ihmeestä se Kela oli taas keksinyt laskelmiensa pohjalle ihan eri numerot kuin verottaja.
 15. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Mulla nyt nousi päivää kohti 9€ se raha ekaan verrattuna, jee :grin

Jaa tämä sivu