vakuutus syntymättömälle lapselle?

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti salmiakkisisu, 31 touko 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Kuinka moni aikoo ottaa?
  Meillä on molemmilla lapsilla ja on osoittautunut hyväksi, koska ovat sairastaneet paljon. Kolmannellekin haluttaisiin sama.

  Osaako kukaan sanoa, kuinka paljon sisarusten sairaudet vaikuttavat? Entä äidin ikä, ylipaino tms?
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 2. Tiina^ Tuttu foorumilla

  meillä on esikoisella ja otetaan toisellekin. ylipaino, ikä yms vaikuttaa, mutta riippuu vakuutusyhtiöstä :)
 3. dzelli Aloittelija

  Ollaan myös harkittu ton vakuutuksen ottamista. Ainoa vaan, mikä siinä kirpaisee, on kovat maksut, mutta sitten taas jos lapsi onkin kovin sairastelevaa sorttia, tulee tuo vakuutus varmasti olemaan hyvä juttu.

  Eikö se pitänytkin ottaa viimeistään 3 kuukautta ennen laskettua aikaa? Paljonko teillä, jotka ootte lapsillenne ottaneet kyseisen vakuutuksen ootte joutunu maksamaan  ja miltä yhtiöltä ootte ottanut?
 4. kraken Uusi käyttäjä

  Tiedoksi vaan että jos aikoo ottaa vakuutuksen, sen kannattaa ottaa heti ensinmäisen neuvola käynnin jälkeen. Silloin ei ole vielä tullut mitään "vaivoja" jotka voivat vaikuttaa siihen että vakuutusta ei saa. Heti jos on jotakin kirjoitettu neuvolakorttiin niin se vaikuttaa santiin. Meillä on vakuutus pojalle mutta nyt tulevalle en tule samaan koska ikä tule vastaan. Saa sitten ottaa heti syntymän jälkeen. Aika vähän ollan kuitenkin vakuutusta käytetty.
 5. kesä75 Aloittelija

  Meillä on esikoiselle vakuutus Tapiolasta ja vuosimaksu on jotain 300-400 euroa mutta on kyllä ollut hyödyllinen ja maksanut itsensä takaisin. Korvatulehduksia on ollut paljon ja paha atoopinen ihottuma, joten lääkärissä on ravattu ja lääkkeitäkin aika paljon ostettu. On ihanaa kun voi huoletta mennä yksityiselle eikä tarvitse jonotella terveyskeskukseen. Tosin meillä onkin yksityinen lastenlääkäriasema alle 1km päässä kotoa, joten sikälikin on helppo siellä käydä.
 6. Mansikkamaa Peruskäyttäjä

  Meillä esikoiselle otettiin synnytyksen jälkeen ja toiselle jo raskausaikana. Molemmat tytöt todella terveitä olleet emmekä ole tarvinneet vakuutuksia kuin vanhemman kohdalla yhtenä keväänä, kun poskiontelontulehdusta ei heti huomattu ja oireet pitkitty. Toisen kohdalla ei vielä ollenkaan. Kop kop.. Nytkin kaikki vaikutti ultrassa ihan normaalilta, niin varmaan otetaan vasta syntymän jälkeen. Olen silti vakuutuksen kannalla, vaikka emme toistaiseksi ole niitä tarvinneetkaan, sillä elämä on pitkä ja parhaat edut saa, kun vakuutus on ollut lapsesta asti, jos sitten myöhemmin tapahtuu jotain.
 7. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Ajattelin jo ottaa vakuutuksen, koska vielä neuvolakortissa ei ole merkintöjä mahdollisista ongelmista. Ainakin Pohjola antaa ottaa vakuutuksen aikaisintaan rv 16, joten on vielä odotettava hetki. Harmikseni varailin ajan sokerirasitukseen just viikolle 15 ennen neuvolakäyntiä eli, jos sokerirasituksessa jotain näkyy, niin kerkeää merkintä tulemaan neuvolakorttiin jo ennen vakuutuksen hakua. Harmi! Voi olla oletettavaa, että sokerirasituksessa on jotain, koska mulla on iso sukurasite. Tosin aiemmissa raskauksissa sokereissa ei ollut häikkää. Valitettavasti nyt on ikää enemmän ja myös painoa. Vähän pelottaa ja jännittää koko juttu.
 8. emppunen Aloittelija

  Me nyt päätettiin ottaa tuo vakuutus juurikin eilen tein netissä pyynnön siitä. Raskausviikkoja on nyt se 16 + 2 eli se oli mahdollista tehdä. Sähköisesti liitettiin äitiyskortti siihen. Otettiin Pohjolan kautta, koska meillä muutkin vakuutukset sielä ja nyt ainakin 31.7 mennessä otetut hoitokuluvakuutukset saa ilman varausmaksua (olikohan joku 271€), eli sitä ei tarvitse ollenkaan maksaa! Säästö on siis melkoinen :-)

  Suosittelen siis muillekin jotka aikovat, että otatte heinäkuun loppuun mennessä jos Pohjolasta meinaatte ottaa. Nyt odotellaan päätöstä ja et saahaan se vakuutus nyt sitten. :)
 9. kesä75 Aloittelija

  Meillä ainakin tuo varausmaksu hyvitettiin ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista. Kannattaa muuten tarkistaa vakuutuksen omavastuu kun mietitte mistä vakuutusta ottaa. Meillä veloitetaan vain kerran vuodessa mutta osassa oli ainakin niin, että joka kerta kun hakee korvauksia niin menee omavastuu tai jokaisesta sairaudesta erikseen tuo omavastuu.
 10. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Kiva, sit menik vältetään tuo varausmaksu :) Kunhan nyt saan tarvittavat viikot kasaan. Miten tuo neuvolakortin liittäminen sähköisesti onnistuu?
 11. Ansi Uusi käyttäjä

  Me otetaan vakuutus Lähivakuutuksesta, koska siellä kaikki muutkin vakuutukset ja kohtuuhinta. Omavastuu täytyy maksaa aina eri sairauksista mut jos saman vaivan takia käy uudelleen ni omavastuu 0€.

  Mieluummin otan vakuutuksen ennen syntymää vaikka turhaan kun sitten pahimmassa tapauksessa jos vastasyntyneellä todetaankin esim. sydänvika niin menee kimurantiksi.
 12. emppunen Aloittelija

  Liitin äitiyskortin siis sähköisesti ihan skannaamalla sen ensin koneelle, ja siitä liitetiedostona etiäpäin.

  Ja muistaakseni Pohjolassa oli sellanen, että korvauksia saa hakee koska vain haluaa, mutta viim. vuoden kuluessa sairaudesta. Eli periaatteessa vuoden ajalta kun säästää kaikki lääkärikulukuitit ja lääkekuitit, niin Pohjolastakin saa sillä samalla korvauskerralla ja omavastuulla kaikki samaan syssyyn. Ei väliä oliko samaa vai eri sairautta... =)
 13. emppunen Aloittelija

  Niin ja tosiaan omavastuu Pohjolassa on 10 %, ja vähintään 100 euroa vakuutuskautta kohden...
 14. Anksu80 Peruskäyttäjä

  Meidän vauvan vakuutus tulee Trygistä. Varausmaksu oli 100 eur ja se hyvitetään siis ekan vuoden maksusta. Oma vastuu on 100 eur korvauksen haku kerralta eli voi kerätä vaikka koko vuoden kuitit ja hakea sitten kerralla korvaukset ja oma vastuu on tuo 100.
 15. kesä75 Aloittelija

  Musta on ollut hyvä kun korvaukset voi hakea vaikka heti lääkärikäynnin jälkeen eikä tarvi vuotta kerätä kuitteja, mutta me ollaankin tosiaan jouduttu käymään todella ahkerasti lääkärissä, joten kaikilla ei ehkä tule sitä ongelmaa. Kerran vuodessa menee siis 100 euroa ja sen jälkeen ei tarvi miettiä onko sama tauti vai eri. Esim. korvatulehduksista ei ois saatu mitään korvauksia, jos olis toi omavastuu joka sairaudesta erikseen ja meillä on niitä tähän vuoden ja kahden kuukauden sisään ollut jo 6.
 16. emile78 Aloittelija

  Monessa vakuutusyhtiössä vakuutuksen saa tietyistä viikoista eteenpäin. Eli välttämättä ihan ekan neuvolakäynnin jälkeen ei moista kannata vielä alkaa edes miettimään. Usein vakuutuksen voi ottaa siinä puolenvälin kieppeillä. Ja kannattaa OIKEASTI vertailla, mitä vastinetta rahoilleen saa. Hoitokuluvakuutus on eri kuin henkivakuutus. Itse aion ottaa tulevallekkin vauvalle vakuutuksen, kahdella muullakin on/oli. Kannattaa myös ottaa huomioon, että sairaalamaksuissa 7 vuorokautta on maksullisia, muut kustannetaan verovaroista, joten monen sadan euron hoitovakuutuksesta ei välttämättä ole mitään "hyötyä". Meille tuli lapsen kolmenviikon tehohoito maksamaan vajaa 300, vakuutus itsessään maksoi vajaa 200. Tokikaan mikään vakuutus ei korvaa sitä menetystä jonka lapsemme kuolema aiheutti. 
 17. Maddela Peruskäyttäjä

  Me koitettiin vertailla Pohjolaa ja Ifiä, ja päädyttiin jälkimmäiseen. Niitä on aika mahdoton vertailla kovin tarkasti kun ehdot ja systeemit ovat niin erilaisia, fiilispohjalta lopulta valittiin kahden ihan hyvän väliltä. Hyviä kokemuksia on molemmista. Ifissä kuuluu vauvavakuutukseen aina myös korvaus pysyvästä vammasta ja henkivakuutus, kun Pohlojassa samaan(?) hintaan tulee vain hoitokuluvakuutus. Lisäksi Ifissä saa korvauksen myös kohtukuolemasta 2 kk ennen laskettua aikaa. Jos lapsi syntyy terveenä vakuutustyyppi kannattaa vaihtaa 2 kk iässä hieman kattavampaan vakuutukseen. Ja lisäksi Ifissä korvataan kaikessa urheilussa, myös kilpailuissa ja seuran tilaisuuksissa tulleet tapaukset.

  No, toivotaan ettei tuota vakuutusta tarvita kovin paljoa! Kallistahan se on maksella, ihan hirvittää, mutta vielä kalliimmaksi voi elämä tulla huonolla tuurilla. Ja saahan sen irtisanottua.
 18. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Hei te jotka haitte vakuutuksen Pohjolasta: Oletteko saaneet jo päätöksen. Mä tein hakemuksen silloin heti viikolla 16 eikä päätöstä ole vieläkään tullut. Aikaa on siis kulunut jokolmisen viikkoa, vähän yli. Itse odottelen kovasti päätöstä, koska  pelottaa, että hyväksyykö pohjola vakuutuksen. 
 19. Tiina^ Tuttu foorumilla

  mä hain lähivakuutuksesta viime pe, jännityksellä odotan saanko kielteisen päätöksen
  edellisen raskauden raskausmyrkytyksen takia.. :O
 20. yayoi Uusi käyttäjä

  Tiedustelin vakuutusta Tapiolasta, ja siellä vakuutus astuu voimaan syntymän jälkeen vasta 2kk:n iässä. Mitenkä muilla vakuutusyhtiöillä? Entä onko jollain käytännön kokemusta tästä Tapiolan vakuutuksesta, että onko asia todellakin näin?

  Kiitos vastauksista!

Jaa tämä sivu