Vaipat!

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Maalisäidit 2020
Kertakäyttöiset vai kestovaipat? Mitä merkkiä? Kuinka paljon menee rahaa vaippohin, onko teillä jemmassa vaippoja monta pakkausta kerrallaan? Kuinka usein vaippa vaihdetaan ja missä vaihdetaan? Tänne vaippakeskustelua! :Baby:
 

Foreverfever

Luottohahmo langoilla
Maaliskuiset 2021
Liberoita käytettään pelkästään. Teippivaipoilla mennään, kunnes pottatouhut alkaa olemaan säännöllisiä, sitten siirrytään (kotona) housuvaippoihin, päiväkoti aina halunnut mielummin teippivaipat.
2 mega pakettia ostan suunnilleen kuukaudessa, eli onkohan tuo suunnilleen 32e? päiväkotiin menee toinen paketti. Me vaihdetaan kotona aamulla, päiväkodista tullessa nukkumaan mennessä vaippa, päiväkodin rutiinista en tiedä. Uutta pakettia tulee ostoslistaan yleensä sitten kun puolet edellisestä paketista jäljellä.
Vaippaa vaihdetaan taaperolta milloin missäkkin, kakat vessassa, mutta vaipat on olohuoneessa, joten tuo juoksee karkuun ja vaippa laitetaan siellä missä kiinni saatu.
Kestoja ei olla koskaan kokeiltu, jos olisi ollut järkevä, niin olisi jo ekalle lapselle hommannut niitä, mutta aina seuraavan on pitänyt olla viimeinen niin ei ole sitten tullut myöhemminkään hommattua.
 

MinnaM

Puuhakas puhuja
Lokakuiset 2022
Kestovaippoja käyttänyt pääsääntöisesti kahdella edellisellä. Vauvaikäisenä on menty pääsääntöisesti harso/sisävaippa + kuori-kombolla ja myöhemmin taaperoikäisenä taskuvaipoilla. Päiväkoti ottanut myös kestot vastaan hyvin, kun se on heille tehty mahdollisimman helpoksi eli vaippa päälle ja poistettaessa kannelliseen astiaan. Kaksi edellistä oli päiväkotiin mennessään n.1,5vuotiaana jo pääsääntöisesti melkein kuivia eli isompi tavara tuli 99% pottaan ja pissatkin lähes kaikki eli pissaisia vaippoja tuli kotiin pestäväksi ehkä 1-2 ja nekin saattoivat olla kuivia. Pottailu aloitettiin molempien kanssa heti, kun osasivat istua vähänkin tukevammin ja sitä tehtiin joka vaipan vaihdon yhteydessä. Yöt ja reissut mentiin kertisvaipoilla, alussa käytettiin pääsääntöisesti Liberoja ja jossain kohti siirryttiin Lidlin vaippoihin. Vaippojen käyttö loppui molempien kanssa jo ennen kuin täyttivät 2v.

Nyt olen haalinut kestoja myös tälle kolmoselle. Aluksi mennään harso/sisävaippa + kuori-kombolla, mutta olen ostanut myös muutaman pienen taskuvaipan, jotta voidaan kestoilla myös kodin ulkopuolella helpommin. Olen ajatellut tän kolmosen kanssa yrittää myös yökestoilua, saa nähdä löydetäänkö meille sopiva paketti.
 

Pingviiniemo

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuiset 2021
Esikoisen kanssa oli liberot ja pamperssit käytössä. Muumi alkoi jossain vaiheessa falskata.

Kuopus on sirorakenteisempi ja muumit ei falskaa ja libero on paras muotoilultaan.

Kestovaippoja käytetään myös paljon. Nyt on vaan pannassa, koska tuli paha virtsatieinfektio niiden käytön aikana. Yritän nyt pohtia miten pesisin, kun tuntuu että 60 astetta ei riitä aina. Taskuvaipat olleet käytössä ja vaipan sisällä on hidas imu harsoon käärittynä. Toimii tosi hyvin.

Yökestoilu on haaste monelle ja meillä kertiksiä yöstä.

Vinkit kestojen tehokkaaseen pesuun on tervetulleita!

Kestoilu on hauskaa ja vaippojen kuosit ihania. Loppujen lopuksi kestoilu on suhteellisen vaivatontakin.
 

Starlight-

Kommentoinnin ninja
Syyskuiset 2022
Lokakuiset 2022
Esikoisen kanssa käytin milloin mitäkin sattui olemaan tarjouksessa, teippivaippoina Liberoa, Pampersia, Muumeja. Happy-vaipoista en ole koskaan välittänyt, sillä ne tuntuivat falskaavan lapsella. Lapsi on pienikokoinen, ja nuo muut mallit istuvat hänelle parhaiten. 1,5-vuotiaasta on ollut käytössä ainoastaan housuvaippoja, 2,5v päivävaippa jäi pois. Housuvaipat ovat myös tällä hetkellä käytössä yövaippoina. Suosin Muumi-vaippoja kotimaisuuden takia.(ja koska esikoinen rakastaa Muumeja :Two-hearts:) Esikoisen vaippoihin menee tällä hetkellä noin 20e kuussa, kun tosiaan vaihdetaan vaippa vaan yöksi. Joskus hän heräilee öisin potalle, ja silloin vaihdetaan tietenkin puhdas vaippa tilalle.

Vauvalle on valmiina Liberoita ja Muumeja. Katsotaan millainen ruumiinrakenne hänellä on, ja millaiset vaipat sopivat parhaiten. Pampersin vaipoissa ei ole mielestäni muuta vikaa, mutta niissä on jokin kumma haju :Grinning Face With Smiling Eyes: Jemmassa on muutama paketti varuilta, mutta hinta-arvioita ei vielä osaa sanoa, kun ei tiedä onko tämä vauva kova kakkaamaan :Smiling Face With Open Mouth And Cold Sweat:

Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat kestoilla. Se on hieno teko, mutta omalla kohdalla energia ei siihen riitä, vaikka siihenkin varmasti tottuisi ja alkaisi sujumaan rutiinilla :thumbs-up:
 

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Me käytetään kuopuksella Liberoa, Muumia, Pirkkaa ja Lidlin Lupilu vaippoja riippuen sen mukaan missä on käyty kaupassa. Yöllä käytössä teippivaippa, päivällä housuvaipat. Tavallisesti vaihdetaan vaippa vessassa ja samalla käytetään potalla (jos suostuu).

En näin yhtäkkiä osaa kyllä arvioida kuinka paljon menee rahaa. Vaippa vaihdetaan ehkä 5-6 kertaa päivässä. Harjoitellaan pottailua, mutta kovin usein ei vielä tule pottaan mitään. Jemmassa ei ole yleensä paketteja. Laitetaan kauppalistaan yleensä kun on paketti puolivälissä. Paitsi teippivaipoista vasta kun alkaa olla lopussa, kun niitä menee se yksi vuorokaudessa.

Kestovaippoja kokeiltiin esikoisella kerran ja saatiin punainen pylly. Kuopuksella ei olla edes kokeiltu. Mennään tässä asiassa siitä missä aita on matalin.
 

Suski75

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Helmikuunmammat 2016
Elokuun äidit 2019
Kertakäyttövaippoja. Ihan aluksi Libero touch, sitten perus-Liberot, ja nyt on käytössä Änglamark (entinen Rainbow S-ryhmältä). Pamperssit löyhkäävät, joten niitä ei ikimaailmassa.

Kestot olivat liian hankalat, sitä vain ei kestä että vuorokaudessa menee useat peitot, lakanat ja vaatteet pesuun. Vaipan pitää olla luotettava.
 

Jahtu

Piirimestaruustason postaaja
Syysmammat 2017
Joulukuiset 2021
Esikoisen kanssa kestoiltiin suht innokkaasti. Öisin ja reissuissa oli kertsit. Milloin mitäkin merkkiä. Alle 2 vuotiaana oppi päiväkuivaksi, mutta öisin vaippaa tarvittiin vielä reilu vuosi sen jälkeen.
Nyt 9kk vauvan kanssa on kestoiltu myös, mutta on ollut hankalampi saada semmonen paketti missä ei ohivuotoja tule. Paljon enemmän siis ollu kertsit käytössä. Jos tunnissa on kaikki vaatteet märkänä niin ei kärsivällisyys riitä kyllä siihen. Muutamat hyvät on ja niitä ollaan sitten toki käytetty.
Nyt on haasteena pyöriminen ja kiemurtelu hoitopöydällä vaippaa vaihdettaessa. Pitää varmasti siirtyä enemmän housuvaippoihin, mutta tykkäisin enemmän teippivaipoista, kun ei tarvitse housuja riisua. Tämän poitsun mielestä siis kaikki pukeminen on todella tylsää🤣
 

Esikko92

Vauhtiin päässyt keskustelija
Kestovaipat kiinnostaa, mutta en saa niiden ohjeistuksista otetta. Pitää olla ties mitä imua ja villaa. 😵 Kai väsymys tekee osansa. Olisipa hyvin simppeli kestoiluohjeistus. Käytetään nyt pääasiassa Muumeja.
 

MinnaM

Puuhakas puhuja
Lokakuiset 2022
Kestovaipat kiinnostaa, mutta en saa niiden ohjeistuksista otetta. Pitää olla ties mitä imua ja villaa. 😵 Kai väsymys tekee osansa. Olisipa hyvin simppeli kestoiluohjeistus. Käytetään nyt pääasiassa Muumeja.
Kaikista helpoimmallahan pääsee, jos käyttää aio-vaippoja, jossa on kaikki valmiina. Siinä vaan voi kestää, että löytää omalle lapselle sen kaikista istuvimman vaippamallin.

Meillä mentiin vauvojen ensimmäiset kuukaudet pääsääntöisesti harso + kuorivaippa yhdistelmällä ja kun pissamäärä lisääntyi niin lisättiin harson väliin vähän lisäimua. Myöhemmin siirryttiin taskuvaippoihin, joihin käytettiin imuiksi niitä harsoja. Kuivui todella nopeasti pyykkinarulla.
 

Pingviiniemo

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuiset 2021
Kestovaipat kiinnostaa, mutta en saa niiden ohjeistuksista otetta. Pitää olla ties mitä imua ja villaa. 😵 Kai väsymys tekee osansa. Olisipa hyvin simppeli kestoiluohjeistus. Käytetään nyt pääasiassa Muumeja.
Juu aio vaippoja suosittelen minäkin jos mietityttää. Voi itse lisätä imuja tarvittaessa, vaikka on valmis paketti... 😁

Ite käytän taskuvaippaa, jonka sisällä on hidas imu käärittynä puuvillaharsoon. Tätä hidas ja nopea imu hommaakin joutuu opetella.
 

Pingviiniemo

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuiset 2021
Kestovaipat kiinnostaa, mutta en saa niiden ohjeistuksista otetta. Pitää olla ties mitä imua ja villaa. 😵 Kai väsymys tekee osansa. Olisipa hyvin simppeli kestoiluohjeistus. Käytetään nyt pääasiassa Muumeja.

Snowcotton.fi sisältää kaiken kestovaippoihin liittyvän ja löytyy tosi edullisia vaippoja tarvikkeineen. Myös hintaviakin on, mutta esim mama koala ja blumchen ovat edullisia ja hyviä.
 

Pingviiniemo

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuiset 2021
Täällä ois vähän kestovaippapäivitystä tähän ketjuun...

Meillä on siis nyt päiväkäytössä mama koala vaippoja, sekä pari hyvää coolmaxin muilta merkeiltä. Mama koalat on sisämateriaaliltaan polymokkaa, mitä monen iho ilmeisimmin sietää hyvin, mutta meidän neidillä ois ehkä pitänyt olla coolmax, kun se on vielä paremmin siedetty.

Bambujoustis on luonnonkuitu sisämateriaali, mutta menee nukkaseksi aika äkkiä. Ei haittaa käyttöä, vaan lähinnä ulkonäköä.

Oon nyt pessyt kerran kahdessa viikossa 90 asteessa ja hyvin ovat kestäneet, vaikka suosituslämpötila ohjeessa on naurettavan matala. 👍 60 asteessa pesen päivittäin käytetyt vaipat.

Mutta, mutta reilu 1 vuotiaalla tytöllä on nyt yövaippana L-koon Kvk nighty aio ja voi herranen aika kuinka helppoa voi yökestoiltu olla! Sen vaan täyttää ja pitää ainakin meillä koko yön eikä vuoda. Oon siis pelännyt yökestoiltua, kun kaikki sanoo kuinka hankalaa on, mutta tällä vaipalla tosi vaivatonta. XL koko ois parempi jos ois vähänkin pyöreämpi lapsi, mutta meidän muksu on sen verta hoikka, että L menee vielä tosi hyvin.

Muistakaa kestoilijat pestä pesuaineella jossa on alle 5% saippuaa (useimmissa on) ja ei huuhteluainetta varsinkin jos materiaalina on bambujoustofrotee, sekä käyttää vauvalla pyllyrasvaa vaan tarvittaessa ja säästäen, sillä vaippa menee äkkiä tukkoon. 😁
 
Top