Vaihdevuosien läheneminen

Keskustelun 'Nelikymppisten ja sitä iäkkäämpien nurkka' aloitti KaarinHa, 6 marras 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Onkohan täällä sellaisia, joilla on oikeasti jo vaihdevuodet käsillä? Onko jollakin tutkittu asiaa tarkemmin jotenkin?

  Minulla tuntuisi ihan vain mutu-tuntumalla olevan joitain vaihdevuosioireita, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Yöhikoilu on tullut tutuksi. Myös unen katoaminen keskellä yötä on nyt yhä enenevässä määrin ollut harmina. Kiertokin on nyt pidempi kuin koskaan ennen lasta.

  Imetän vielä, vaikka poika on reilut 2v, tosin vain noin kerran päivässä, mutta kuitenkin. En osaa kyllä yhtään sanoa, vaikuttaako noin vähäinen imetys enää hormoneihin merkitsevästi, ehkä hidastaa jonkin verran asioita?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Imettävien äitien (iästä riippumatta) on havaittu kärsivän vaihdevuosioireista, ja se siis johtuu imetyksestä, ei vaihdevuosista.

  Yleinen ilmiö: Nuorta äitiä valvottavatkin vaihdevuodet, ei vauva
  https://yle.fi/uutiset/3-7513959
  • Informatiivinen Informatiivinen x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Olipa hyvä juttu Suski tuo! Itse asiassa kun tarkemmin mietin, niin nyt kun imetys on laantumaan päin, eli max 2 kertaa päivässä (vapaapäivinä, kun ollaan kaikki kotona), niin vaihdevuosioireet ovat lieventyneet jonkin verran. Eivät siis kokonaan vielä poistuneet kuitenkaan. Jospa nyt niitä oikeita vaihdevuosia saisi vielä odotella jokusen hetken.
  • Tykkää Tykkää x 4
 4. Sharmander Rakastunut foorumiin

  Tänäkin vanha kana joka imettää ja pohtii ihan samoja. Pelottaa kumpaa tää nyt on. Toisaalta en muista kakkosen imetyksestä tätä samaa joten pahoin pelkään et omalla kohdalla tähän saattaa ikäkin jo sekoittua. Kierrot oli ok tuossa alkuun, nyt taitaa tulla toinen about 40 päivän setti :oops: mä huomasin ettei niissä ok kierroissa hikoiluttanut kuin hetkellisesti dpo5-7 korvilla. Nyt tuntuu et sitä on koko ajan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Sharmander Rakastunut foorumiin

  Ps tuleeko teilä se kuumotuskohtaus nimenomaan imetyshetkessä? Yöllä siis
 6. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Meillä ei enää ole yöimetyksiä ollut moneen kuukauteen kuin aivan yksittäisiä, mutta noita aamuyön hikoilukohtauksia on silti vielä ollut silloin kun imetin useammin kuin kerran päivässä. Nyt kun imetän arkisin max kerran päivässä, tai joskus on joku arkipäivä niinkin, etten imetä yhtäkään kertaa, nuo hikoilut ovat laantuneet kaiken kaikkiaan hieman, satunnaisia öisiä kohtauksia on, mutta ne saattavat johtua jostain muustakin, esim. juuri tuosta kierron vaiheesta. En ole kyllä tarkemmin pitänyt kirjaa, milloin niitä on, joten en osaa yhdistää niitä kiertoon. Meillä poika ei nyt taida osata päättää, lopettaako tissi kokonaan vai vieläkö sitä tarvitsee, viikonloppuna tahtoi tissille vielä 2-3 kertaa päivässä :D Edellisellä viikolla oli jo 2-3 päivää, jolloin ei tullut lainkaan pyytämään maitoa.

  On kyllä ollut taas mukavaa, kun ensinnäkin on kylmä ulkona, ja toisekseen imetys vähentyy, niin minun ei tarvitse hikoilla ihan koko aikaa.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu