Vaatetus

Evy80

Vauhtiin päässyt keskustelija
Millaisella vaatetuksella teillä mennään vaunuihin nukkumaan?

Tänään on 15 astetta niin laitoin bodyn ja housujen lisäks ohuen fleecehaalarin, tumput ja kypärämyssyn ja vaunuihin kansi päälle.
 
Meillä näillä keleillä ollut pitkähihainen body, sukkahousut ja sit sellanen tuulipukukankaasta oleva, hupullinen ulkoilu"pussi". Vaunuihin hyttysverkko ja sadesuoja päälle. Ei ole ollut hikinen, mutta ei viluissaankaan. Kohtahan sitä varmaan joutuu vähän vaatetta jo lisäämään, kun ainakin täällä meillä päin jo kelit tuntuu viilenevän.
 
Meillä nukutaan jo rattaissa mutta kuitenkin... Body ja housut - siis normi sisävaatteet - töppöset, pipo ja kenties hieman ohkosempi haalari ku ä-pakkauksen kevytvanu. Makuupussi suljettuna hieman jaloista. Jos tuulis niin sit olis rattaiden jalkapussi päällä, vai mikä virallinen nimi onkaan? Ja tosiaan nukkuu katetulla terassilla.
 
Meillä ollaan tosi huonoja vaununukkujia... Mut laittaisin näillä keleillä normisisävarustuksen + ohut neule/collegetakki ja siihen äp:n makuupussiin vetoketju kiinni vyötäisille asti. 
Täs yks päivä oli neulehousutkin mut huuto oli karsea lenkillä ja kun otin tytön syliin, hän oli aivan tulikuuma ja hiestä märkä. Huuto loppui kun laitoin makuupussin päälle nukkumaan. Oli siis liian kuuma oli raukalla. 
 
Juups, meillä kans nyt unohdettu haalari. Kollaritakki päälle ja se siitä pukemisesta.
Ku tulis nyt sellaset kelit et tietäis mitä pukis. Mittari voi näyttää +17 ja sit paistaa aurinko ja onkin tosi lämpimän olosta. Plaah!

Taitaa siis tälläsiä kuumakalleja - ja kaijoja löytyä enemmänkin. Meillä varmaan perinyt isältänsä lämpöisyyden, talvella t-paidan lisäksi tulee toppatakki (ei tosin mikään järkkypaksu).
 
Meillä on vaunuissa menty sisävaatteilla eli body + vaihtelevat housut (haalari tai college- tms. housut). Pipo päähän ja ÄP:n makuupussiin. Vähän lämmöstä/sateesta riippuen laitan vaunukopan suojan päälle tai sitten en. Tuossa vielä muutama viikko sitten mentiin pelkällä villaviltillä makuupussin sijaan. Poika ei ylipäätään viihdy enää vaunuissa, koska aina liikkeellä oltaessa pitäisi nähdä ympärilleen. Muutamaan kertaan ollaankin käyty kävelyllä kantoliinassa, kun en ole jaksanut taistella vaunujen kanssa. Pitäisi varmaan siirtää poika rattaisiin, ne tuntuivat kelpaavan paremmin ainakin äitini luona.
 
Yleisesti mites muilla on vaatteet istunu päälle?

Meillä ei esim kietaisubodyt käy ollenkaan, sinne sais laittaa kaks poikaa sisälle.
Kärjelliset potkarit kans melkein pannassa, sukkaosa jää pieneks jos muuten sopivat. (ä-pakkauksen valkoset sopis muuten mut putoo päältä :) ) On siis olevinaan isojalkainen herra. Mutta kuitenkin ku on hoikkanen niin ei meinaa löytyä sopivia sukkia jotka pysyis jalassa...

Tutta on yleensä ollu mitotukseltaan reilu, sen potkarit on lähestulkoon ollut meille sopivia. Mutta nyt tuli uus onkelma, "henkselihaalarin" ku ostin, aattelin sen olevan vielä iso, mutta eipäs se olekaan kuin jaloista. Eli keskikroppa ei sais kasvaa mut jalkojen pituus kyl. Ja body tais olla vastaava hihoistaan.
 
Minä en jotenkin noista puolipotkareista tykkää, enkä kyllä tavan potkareistakaan. Meillä on yleensä sukkahousut ja body ja siihen sit vaan ulkovaatteet päälle kun ulos lähdetään. Se on sellanen helppo vaatetus. Joskus body ja tavan housut ja sukat, mut harvemmin.. Äitiyspakkauksen vaatteet ei käy yhtään meidän tytölle. En tiiä, mut ne on kyllä ihan outoja malliltaan :D 
Toppahaalari on söpö, joten toivon että se käy ja sitä voidaan käyttää..
 
Meillä on ongelmana pääaukot, osassa bodeja on liika pienet aukot ei mahdu kunnolla menemän läpi. Toi meitin poika on semmonen pikku pötkylä eli pyöreä. Osa housuista on semmoisia jumppatrikoita eli tiukkoja yläosasta (reidet ja suuaukko). Jalkaterä ongelma täälläkin, terkkari tuumas jo kotikäynnillä et tälle pojalle tulee ainakin 45 jalka, se jää nähtäväksi. Paidoissa on liian pitkät hiat.

Mun mielestä noi äityyspakkauksen vaatteet oli osittain aika huonoja laadultaan, jotenkin ne lörpsähti ja näytti siltä että kun body oli ollu tunnin päällä et oikeesti sitä ois pidetty yötä päivää 5 vuorokautta. Lievä pettymys mulle mutta olihan siellä ihan hyvääkin tavaraa. Mulla on paljon vaatteita jotka on ollu jo 3 aikasemmalla lapsella käytössä ja ovat kaiken sen pidon ja pesun jälkeen paljon paremman näköisiä.

Toivottavasti haalari mahtuu vielä kun sitä tarvitaan, mulla se on tuolla varastossa ja en muista mitä kokoa se on sillä meillä käytetään jo 74 vaatteita ja ton haalarin allehan pitäisi vielä mahtu esin tarvittaessa villa-asu.......
 
Reetta80: toppahaalari on kokoo jotain-74, mut vaikuttais reilulta. Meillä elätellään toiveita josko alkutalvi  ä-pakkaus haalariin mahduttais. Meillä pituutta nyt joku n. 70cm, neuvolassa pari vkoo sitten. Haalaria koitin niin jää kyl raajat vielä piiloon.

Mä oon kyl pääsääntösesti tykänny pakkauksen vaatteista, ja jemmaan ne talteen josko tulevat jälkipolvet niistä viel innostuis :)
Tää on vaan niin perperistä kun kokomerkintöihin ei aina voi luottaa..
 
kesä oli kuuma ja poika on kuumakalle niin housuja ei paljo pidetty :D

meijän poika on vaan 64,4cm, 5kk neuvolas mitattiin viime pe. Me ollaan ukon
kanssa 177cm ja 178cm ja esim. mun pikkuveli ja isä on molemmat 198cm.. eli ei poika lyhyeksi jää. bodyt on lyhyitä monet, esim hioista. Housut taas liian pitkiä ku tuon jalat on niin pienet :)
 
Jamille menee tällä hetkellä 74 cm, mut housut 68cm. meillon selekä pitkä ja töpöjalka emoticon
Bodeissa hihat on vähä turhan pitkiä, mut sit jos hihat on sopivat niin bodyn pituus liian vähä.
Jami on aika kaponen poika niin pitkän ja kapean malliset on meille parhaimpia. 
Lemppari yhdistelmä on body/paita ja housut ja sit tietty sukat. 

ÄP meille ei otettu laisinkaan, kun saatiin n. 5kpl käytettyjä äitiyspakkauksia emoticon
 
Nuo vaatteidet koot ja muodot vaihtelevat niin paljon valmistajasta riippuen, että mitään yleispätevää on vaikea sanoa. Esim. kaikki H&M:n pitkähihaiset vaatteet ovat jääneet lähes käyttämättä, sillä niissä on järjestäin liian lyhyet hihat ja aivan liikaa leveyttä joka paikassa. Poika ei mahdu edes H&M kokoon 74, vaikka Tutalta menee vielä 68 (on tosin jo jämpti pituudesta). Pitkät ja kapeat vaatteet sopivat parhaiten, ilmeisesti tuo on äitinsä tapaan orankien sukua ja kädet ovat isot ja pitkät (samoin jalat :D). Lisätään tuohon vielä pitkä selkäkin :D Kestovaippailu vielä vaikeuttaa tätä vaateasiaa, kun muutenkin meinaa pituus loppua vaatteissa kesken. Olenkin nyt koittanut hankkia vain venyviä bodeja, koska nuo ei-elastiset ei vaan toimi.. Perjantaina on neuvola, sitten selviää, miten paljon mittaa pikkusälli on kasvattanut :)

Äitiyspakkauksessa monien vaatteiden ongelmana oli meillä juuri tuo valtava leveys. Moni vaate jäikin siksi käyttämättä, vaikka muuten oisin niistä pitänyt. Se beessiraitainen kietaisubody oli kuitenkin ehkä meidän käytetyin vaate :) Lopulta sain siitä nepparin irtoamaan, joten sitten siitä oli luovuttava. Olin kyllä yleisesti ottaen hiukan pettynyt ÄP:n laatuun. Palautin yhdet puolipotkuhousut, sillä niissä oli valmiiksi reikä (sain kyllä ehjät tilalle). Monet vaatteet myös kiersivät valtavasti saumoista, mikä ärsyttää mua käsityöihmisenä ihan valtavasti... Hyödyllinen tuo pakkaus silti oli ja ne vaatteet, jotka sopivat olivat kyllä paljon käytössä.
 
Milläs varustuksella teillä nukutaan yöllä?

Meillä ihan vaan yöhaalari + sukat (jos kärjetön haalari) + peitto.
Ja nyt kun huonelämpö ollut n. 20C niin jätkän niska viilee, vaikka peitto oliskin pysyny päällä :( Nyt nostettiin pojan huonees lämpötilaa, josko sit helpottais...
 
Meillä pojalla haalari tai unipussi. Unipussi on ihan omatekoinen trikoinen yöpaita. Sukkia en ole laittanut, vaikka olisi haalarin lahkeensuut auki. Meillä on 19-20 astetta makuuhuoneessa, mutta poika on sellainen lämpöpatteri, että ei kyllä ole vaikuttanut yhtään palelevalta. Toisaalta poika nukkuuu aamuyöt meidän välissä, eikä siinä oikein pääsekään tulemaan kylmä :)
 
meillä on pojalla joko body ja kärjelliset housut (puolipotkarit) ja sitten puku ja sukat..
tuo potkii peiton kans pois joka kerta, eli ihan niinkuin minä pienenä (ja edelleen ;)
 
Meillä yövaatetus on body + unipussi  - siis ei sellainen "yökkärimallinen" unipussi (hihallinen malli, missä on vaan pitkä helma, jonka saa suljettua pussiksi neppareilla/nauhoilla tms), vaan ihan IKEAn kesäunipussi - tai sitten yöpuku/-haalari, joko umpiteräinen tai sitten avoteräinen, jälkimmäisessä tapauksessa laitetaan sitten myös sukat.

Ulkoillessa on toistaiseksi riittänyt kevyesti topattu puku  + pipo + ÄP:n makuupussi ja puvun alle body + potkarit (tai puolipotkarit)... Erilliset sukat eivät ole olleet vielä tarpeen, kun noissa meitin puvuissa on lahkeet, jotka saa käännettyä umpinaiseksi, lapasia sen sijaan käytetään toisen puvun kanssa, kun siinä ei ole umpinaisia hihoja tai tuota kääntösysteemiä. Ja tämä on tosiaan ollut vielä vallan riittävä varustus, kädet ja jalat ovat lämpimät, kun riisuu tamineet pois... ja toisaalta en kyllä haluaisi hiostaakaan neitiä, ei kait sekään ole hyväksi, alimmat vaatteet menee nihkeäksi.
 
Vaunuihin laitan pojalle joko sisävaatteet (potkarit+ body) + ÄP:n makuupussi tai sisävaatteet + kevyesti topattu velourpuku. Velourpuvun kanssa laitan ÄP:n toppatöppöset, makuupussiin en laita. Kädessä on välillä lapaset, välillä ei. Sama pipon kanssa. Pipo tuppaa pyörimään pojan päässä silmille, joten erityisesti tuon velourpuvun kanssa jätän pipon usein pois, koska puvussa on huppu. Vaunuissa meillä on kova koppa ja siinä se kevyesti topattu päällinen. Koskaan tuo ei ole ollut kylmä vaan pikemminkin hikinen..
Liinailuun tein itselleni kantotakin, joten poika on siellä takin alla yleensä collegepuvussa (housut, takki ja body), toppatöppösissä, käsissä lapaset ja pipo päässä. Tuo ÄP:n toppapuku on ihan liian paksu meidän hikipallolle näillä keleillä :)
 
Lämpötila n +4,ulkona päikkäreillä  jalassa sukat ja ä-pakkauksen toppatöppöset - varpaat kylmät!
Milläköhän varustuksella mahdetaan pakkasilla tarjeta? Ideoita otetaan vastaan.
 
Takaisin
Top