Uusia Taitoja II

J.J.

Vauhtiin päässyt keskustelija
Jos tällekkin aloittaisi nyt samalla uuden sivun...

Tuolla meidän tyttö imeskelee varpaita!!  emoticon
 

Vau.

Meillä ei mene vielä suuhun, mutta niistä pidetään kok ajan kiinni - mikätietysti luo hiukan haastavuutta esim. vaipanvaihtoon..

 
Joo, meillä on kanssa varpaista pidelty kiinni jo pari viikkoa, AINA kun ollaan selällään!  Aamullakin kun herää, ennen kun silmät aukee, potkii peiton pois, ottaa varpaista kiinni ja rupee juttelemaan. Sitten vasta avataan silmät
emoticon
 
Meillä ei vielä oikein ymmärretä varpaiden päälle, mutta meillä ruvettiin tänään ryömimään emoticon ..aika omalaatuinen tyyli kyllä oli, mutta metrin verran eteenpäin lelun luo pääsi ihan itte..*ylpee äiskä*
 
Tweety kirjoitti:

 mikätietysti luo hiukan haastavuutta esim. vaipanvaihtoon..

Ja joo, huomattu sama!!!

 
Meillä poika alko tänään viihtymään mahallaan oikein urakalla ja siitä sit käänty pari kertaa selälleen. Mahallaan olis kova into liikkua aina koiran luokse, saas nähdä kuinka kauan menee sen taidon oppimiseen.
 
Meidän tyttö kääntyi tänään ensimmäisen kerran selältä mahalleen emoticon

Hän on myös löytänyt jalat, ainakin hoitopöydällä maatessaan. Lattialla ollessaan hän ei vielä kauheasti kiinnitä jalkoihinsa huomiota, mutta eiköhän sekin asia pian muutu :-)
 
Meillä on osattu mahalta selälle kääntyä jo jonkin aikaa, mut nyt se on unohtunu ja tilalle tullu selältä mahalle kääntyminen. Sit ku osaa yhdistää ne, niin vauvahan kierii jo jokapuolelle! Saa siis olla tarkkana, ku ei enää makaa siinä mihin sen jätti =)
 
No johan aikasin Eetu päätti sit lähtee liikekannalle. Vau!

Meillä kans mennään vähä niinku Sartzsalla et ku kieriskellään miten sattuu ja sit Siina tykkää jostain syystä pitää naappelinsa lattiassa huudella ja pugertaa jaloillaan niin tuohan liikuskelee silleen miten sattuu mut ei tiedä liikkuvansa ku ei näe sitä. Ku se naama on siellä lattias.emoticon

Ja noi varpaat on täälläkin löytyneet. Eivät ihan suuhun mene vielä mut kiinni pidellään.

Kovasti jo yrittää peukalo-etusormi otetta tavoitella ku kaikki pienet narut kiinnostaa. Mut lähestyy niitä silleen peukku ja etusormi pystyssä ja vähän koittaa niillä mut sit tarttuu kuitenkin koko kädellä vielä.

Huomaa kaiken mitä ympärillä on. Sitterin ruuvejakin piti tänään tutkia aika akropaatisessa asennossa ku ne pongas. Mut mitään suoja heijasteita ei ole vielä tullut. Eli kun näkee jotain lähtee kurkottamaan sinneppäin ihan tuosta vaan tajuamatta et välissä pudotus tai silleen. Et toivottavasti ei hokaa tota liikkumista vielä pitkään aikaan. Olis ihan kiva ku olis edes jonkinlainen varovaisuus jo saavutettu ennen sitä.
 
emoticon
Tjahas..kovasti rupee vavelit liikkumaan kaikilla ja oppii uusia asioita !
Meillä menty viikonverran pikkuhiljaa takaperin... ja sitten tietty navan ympäri pyöritään eli sivuille lelujen perässä ;)
Jalkojakin vilkuilee siihen malliin että kohta löytyy varpaat.
Sitten meillä on kiljuttu hyvän aikaa ja aina vaan kimeemmin ..ja se on hauskaaaaaaaaemoticon

Sängyssä on kans möyritty jonkun aikaa jo niin että on ihan pitkinpoikin siellä minne ei kuitenkaan jätetty emoticon

Mutta näin siis meillä.

KAIKILLE MUKAVAA ,IHANAA ja SULOISTA JOULUA!!
 
Meillä neiti keksi pari viikkoa sitten varpaansa, ja siitä lähtien ei ole juuri muuta tehnytkään. Meillä ei vielä selältä vatsalle käännytä, varpaat kiinnostaa enemmän =) Lattialla liikutaan navan ympäri kovasti ja hermlostutaan kun ei eteenpäin päästä. Kova kiljunta ja juttelukausi myös menossa. Tänään tajusi uudemman kerran vatsalta selälle kääntyilyn ja ei ole juuri muuta tehnytkään tänään kun lattialle on laittanut.
 
Varpaista yritetään pitää kiinni aina selällään ollessa...Aina niihin ei vaan yllä kun ei anna vatsalihakset  tai äitin toppaamat vaatteet myöten...

juttelua on kovasti ja välillä hieman kiljahdellaan...Paljaalla lattialla pyörii navan ympäri...Mahallaan ollessa peppu nousee ylös ja kurotellaan leluja...Kyljelle käännytään välillä ja lelua aihdetaan kädestä toiseen...

itse ei vielä käänny mahalleen mutta kyljeltään kun äiti tai isi hieman pukkaa kääntyy hienosti...Ja sit nousee meteli jos käännetään takaisin selälleen...Painovoiman avull akääntyy itse takaisin selälleen...

Tuttia otetaan suusta ja tuijotetaan ja pyöritellään kädessä kovasti...Välillä onnistuu laittamaan oikeinpäin takaisin suuhun...
 
Kiljumista on täälläkin ilmassa -aivan joka asiaan. Toisenlainen jutustelu on jääny unholaan. Hymyä ja naurua tulee jatkuvasti.

Kyljelleen kääntyy ja tuttia ihmetellään usein (samoin osaa välillä laittaa oikein päin suuhun).
 
Voi että teillä on taitavia vauvoja! :)
Taas tuntuu itsestä, ettei meidän tyttö ole oppinut kuukaudessa mitään... :S Ei käännytä kyljelle, ei vatsalle, ei jutella eikä naureta. Ainoa, mitä meidän tyttö tekee, on puskee ylös istumaan ja vaihtaa lelua kädestä toiseen. Neuvolan mukaan 4kk pitäisi jo "vastata" kun juttelee, mutta ei meidän tyttö sellaista tee... yritettiin sanoa, että ei kyllä meillä jutella juuri ollenkaan, muttei oikeen se neuvolan täti kiinnittänyt siihen huomiota, vaikka ite oli juuri sanonut, että pitäisi jutustelua tulla. Taisi kuulla vaan, kun sanottiin että kyllä se 2kk vähän jutteli, mutta nyt ei piiiiitkään aikaan ole "sanonut" yhtään mitään. Tänään ihan kiinnitin huomiota, ei tullut yhtäkään hihkaisua eikä muunkaanlaista ääntä tytöltä, kun köllöteltiin sängyllä ja katseltiin leluja ja yritin jutella tytölle. Hymyjä kyllä tulee silloin tällöin. Eli pitäiskö tässä nyt sitten huolestua? Muutenkin tuntuu, että kaikki hereilläoloaika on pelkkää kitinää taas, ainoat äänet itkun lisäksi meidän tytöltä on kitinää ja "valitusta".
Mutta jotain hyvää sentään. Nyt on kahtena yönä nukuttu 6h putkeen! Saas nähdä milloin taas aletaan tunnin välein heräilemään... :D
 
Pupsu älä ole huolissas vielä ainakaan. Meilläkin oli jakso kun poika ei puhellut ollenkaan eikä juurikaan ollut hyväntuulinen. Se oli sillon kun opeteltiin kääntymään mahalleen ja kaikkee muuta fyysistä tykkäsi tehdä. Nyt kun ne asiat taitaa jo hyvin niin tulee puhetta yhtää aikaa kun käännytään esim. mahalleen.
Itsekin aloin jo huolestua että mikä nyt mutta sit yhtäkkiä yks päivä alkoi "puhuminen" joka ei meinaa loppua edes illalla kun on nukkumaanmenoaika.

Täällä on löytyny kans jalat jo joku aika sitte ja mahalleenkin osataan jo kääntyä (en muista millon viimeks oon kirjottanu :D)
ja tänään oppi nostamaan peppunsa polvien varaan ja pari kertaa oli myös jalkaterien varassa, silleen potki itseänsä eteenpäin. Jospa hän kohta tajuaisi myös kädet että kun niillä auttaa niin pääsee eteenpäin. Hassun näköstä kyllä välillä tuon pojan touhut :D
 
Pupsu älä ole huolissas vielä ainakaan. Meilläkin oli jakso kun poika ei puhellut ollenkaan eikä juurikaan ollut hyväntuulinen. Se oli sillon kun opeteltiin kääntymään mahalleen ja kaikkee muuta fyysistä tykkäsi tehdä. Nyt kun ne asiat taitaa jo hyvin niin tulee puhetta yhtää aikaa kun käännytään esim. mahalleen.
Itsekin aloin jo huolestua että mikä nyt mutta sit yhtäkkiä yks päivä alkoi "puhuminen" joka ei meinaa loppua edes illalla kun on nukkumaanmenoaika.

Täällä on löytyny kans jalat jo joku aika sitte ja mahalleenkin osataan jo kääntyä (en muista millon viimeks oon kirjottanu :D)
ja tänään oppi nostamaan peppunsa polvien varaan ja pari kertaa oli myös jalkaterien varassa, silleen potki itseänsä eteenpäin. Jospa hän kohta tajuaisi myös kädet että kun niillä auttaa niin pääsee eteenpäin. Hassun näköstä kyllä välillä tuon pojan touhut :D
 
Haa, eilen meni Elsa ja kierähti selältä mahalle. 20 päivää väliä siitä kun oppi mahalta kääntymään selälleen emoticon
 
Tyttö kierähtää selällään napansa ympäri :D Eli ku laitan hänet jalat toiseen suuntaan nii ei mene kauaakaan kun on kääntynyt 90 tai 180 astetta selällään toiseen suuntaan.

Kovasti jutellaan ja tuossa viime viikonlopun jälkeen itku on muuttunut ihan erilaiseksi. Ennen oli semmoista pikku vauvamaisempaa ja nykyisin on vaativampaa ja semmoista äyväämistä ja yrittää sanoa mikä olisi hätänä. Yleensä se itku tulee silloin kun on nälkä. Muuten ei juurikaan itke enää ollenkaan. Mahallaan ei tykkää kovinkaan paljoa olla jos laitan väärään aikaan. Mut jos laittaa jonkun ajan päästä kun on herännyt nii silloin jaksaa olla aika kauankin masullaan. Pää kyllä pysyisi ihan hyvin ylhäällä jos vain mahallaan viihtyisi. Ei kääntyile itse mahalleen ollenkaan. Kyljelle kääntyy ja peppu nousee selällään ollessaan jatkuvasti.
 
En mä olisi huolissani, jos sitä jutustelua olisi joskus ollut "kunnolla" ja olisi vain unohduksissa tällä hetkellä jonkin toisen asian oppimisen vuoksi. Mutta kun ainoat, mitä meidän tyttö on sanonut, on "hööhöö", ja senkin vain muutamia kertoja päivässä, ei siis koskaan sellaista pitempää jutustelua. Eikä ole IKINÄ jutustellut itsekseen eikä "vastannut" meidän jutteluun.
Eikä meillä siis mitään muutakaan harjoitella. Ei kääntymistä eikä liikkumista muutenkaan. Tai sit mä vaan oon niin tyhmä, etten näe/tajua mitä tyttö harjoittelee.
Joka tapauksessa mies soittaa tänään neuvolaan ja yrittää saada meille lääkäriaikaa. Taas on tullut itkettyä pari päivää kun tuntuu että meidän tytöllä on koko ajan huono olla. emoticon
 
Pupsu, vaadi sit kans siltä lääkäriltä aidosti oikeeta asiaa (olipa hölmösti sanottu..) et ainakin sun mieli rauhottuu. Ei siis sitä, et "tätä nyt on kaikilla ja kyllä se siitä", vaan vaadi perusteluista oikeesti et se tutkii tytön ja kertoo mitä tutkii ja mitä havaitsee. Mikään ei voi olla ärsyttävämpää ku käydä lääkärissä, joka tutkii aikansa, ei sano mitään ja sit mumisee jotain epämääräistä ja määrää jonku lääkekuurin varmuudeksi. Kertois mitä tutkii ja miksi, mikä on normaalia, onko tämä normaalia jne.

Serkkuni kääntyi ekan kerran ollessaan 7kk, kehittyny täysin normaalisti muuten. Sit pari tuttua on alottanu puhumisen noin 4v ja todenneet, että aiemmin ei oo ollu mitään sanottavaa. Näitä juttuja onneks on ja kaikki tarinoiden lapset on normaaleja.

Ymmärrän huolesi täysin. Mäkin tosin välillä ihmettelen et miten ihmeessä tän porukan vauvat kehittyy niin huimaa vauhtia (Siinakin tekee jo kolmatta hammasta, että what??!), mut kait niistä pienistäkin asioista tulee sit kirjotettua tänne ylpeenä.
 
Takaisin
Top