ultrassa näkyi aivolohkon laajentumaa? tai jotakin sen tapaista :( kokemuksia?

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti mima90, 21 elo 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. mima90 Aloittelija

  Heippa! tänään käytiin siellä kontrolli ultrassa,eikä tullut kovin helpottavia uutisia :/ edelleen on laajentunut se oliko se nyt sitten vasempi aivolohko. nyt lähettävät faksia tampereelle,että he siellä kattovat ja päättävät tarvitseeko jatko tutkimuksia/seurata ja jos tarvitsee niin mitä ja missä. esim.lapsivesipunktio vai mikä se oli,niin saattaa olla edessä. nyt multa otettiin verta ja varmistetaan sillä että se ei johdu jostakin viruksesta. yritin kysellä,että onko tämä nyt sitten vaarallista ja miten vaikuttaa lapseen,tämä lääkäri ei muuta sanonut kun että "todennäköisesti vaikutusta ei saada tietää ennen lapsen syntymää... "jne. eikä sitten kertonut mitkä voi olla niitä vaikutuksia,sanoi vaan että jos ovat tampereella sitä mieltä että jatketaan tutkimuksia niin sieltä voi kysellä lisää. hyvässä lykyssä tästä ei seuraa lisää tutkimuksia eikä tule vauvalle mitään. joten nyt sitten vaan rukoillaan,että päästään säikähdyksellä eikä tämä tule vaikuttamaan lapseen mitenkään. ja olisi ns.väärä hälyytys. ärsyttää vaan tää epätietoisuus ja odottelu :( mutta toivottavasti ne ottaa pian yhteyttä tampereelta.muuten vauvalla oli kaikki hyvin painoakin jo yli 600g :) ♥ eli hyvin kasvaa ja rakenteet ok. ♥ ja tuo turvotuskin / laajentuma kuulemma just siinä ja siinä että onko riskialueella.
 2. emppunen Aloittelija

  Voi vitsit, toivotaan et kaikki olis kuitenkin hyvin, eikä olis mitään suurempia ongelmia. Toki varmaan tosi pelottava tilanne kun ei tiedö ja voi olla varma mistään. Mut useinhan voi olla, et ne on vaan jotain ihan muuta kuin sitä pahinta mitä ajattelis.

  Tsemppiä kovasti odostukseen kuitenkin! :) <3
 3. mima90 Aloittelija

  Heippa! smile soitin äskön itse tampereelle tästä meidän tilanteesta ja siis käynti tulee kyllä sinne,aika varattu ensi kuun loppuun,mennään sinne ultrattavaksi jne. mutta puhelusta jäi hyvin levollinen mieli ja nainen puhelimessa sanoi,että ei tarvitse hätäillä mitään,he haluavat vain vielä tarkistaa. eli siis tosiaan kun on se toispuoleinen suurentuma aivolohkossa,joka ilmeisesti tarkoittaa sitä että siellä voi olla jonkin näköinen tukos oliko se verenkierossa vai jossai toisessa kierossa,nooh joka tapauksessa jo pelkästeen se on hyvä uutinen että se on vain toispuoleinen ja jos siellä tosiaan on tälläinen tukos niin se on neurologinen asia käsitin näin ja se on hyvin hoidettavasissa jos sitä tarvitsee edes hoitaa lapsen syntymän jälkeen. anteeksi tää sekava testi,muttaku pää on sekaisin grin ! mutta pääasia on että ei siis ole mitään hengenhätää ja todennäköisesti selvitään ilman mitään hoitoja,mutta ensi kuun lopussa olen sitten taas paljon viisaampi smile ! tällä hetkellä ainakin jäi hyvä fiilis,toivotaan että tilanne on yhtä hyvä ensi kuussa ja asiat selviää.
  asiaa tarkkaillaan raskauden loppu aika ja tarvittaessa vauvan syntymän jälkeen,sitä en vielä tiedä että pitääkö sitten joka kerta mennä tampereelle ja jos on jotain enemmän niin pitääkö vauvankin kanssa sitten mennä tampereelle,mutta eiköhän tämä kaikki selviä ensi kuussa smile heart !
 4. Maisan Peruskäyttäjä

  Ihanaa mima90 - Olipas helpottavia uutisia!
 5. mima90 Aloittelija

  joo niimpä :) ! toivotaan että lisää helpottavia uutisia on luvassa ensi kuussa sitten. meinaan luulen että ns.pahimmillaan ne epäilee että saattaisi olla vauvalla vesipää,mutta onneks sekin on kyllä tänäpäivänä hyvin hoidettavissa. ja toivotaan että ei ole sitä. onkos täällä joitakin kenellä olisi kokemusta tälläisestä? <3
 6. Koala-mamma Aloittelija

  Ystävättären pojista toisella oli vesipää ja nyt kun hän on aikuinen mies niin ainoastaan niskasta löytyvä pieni arpi muistuttaa koko ongelmasta. Tästä on siis todellakin jo paaaaaljon aikaa, nykyään ne shuntit taitavat olla kovinkin helposti piilotettavia ja hoidon ennuste on todella hyvä.

  Ainahan on mahdollista että nyt löydetty tila korjaantuu itsellään, nämä nykyiset tutkimusmenetelmät ovat sen verran tehokkaita että pienetkin poikkeamat löytyvät kovin helposti ja saavat vanhemmat huolestumaan joskus ihan syyttäkin. Hyvä että sait rauhoittavia tietoja jo nyt jotta voit keskittyä raskauteen ihan positiivisesti !
 7. mima90 Aloittelija

  nonni tampereelta kotia selvitty :) ! elikkäs 6viikonpäästä takas tampereelle,kontrolliin.

  vauva kasvaa hyvin ja rakenteet yms ok :) ♥ ( ei siis vammaisuutta!),mutta epäilevät

   hydrokefalusta,eli lapsella saattaa ilmetä (lievänä) hienomotorillista kömpelyyttä,

  oppimisvaikeutta tai epilepsiaa. kun lapsi on syntynyt otetaan häneltä aivojen ultraäänitutkimus ♥

   ja sitten sen jälkeen tietää miten jatketaan,tarviiko seurantaa tai jotakin hoitoa. mutta loppujen

   lopuksi siis nämä uutiset oli huojentavia ja ihan hyviä :) ! toki tää ei ole ohitse vielä,ennen kuin on

   itse lapsi kunnolla päästy tutkimaan. mutta voi olla jopa sellainen mahdollisuus että turvotus laskee

   nyt raskausaikana ja ei tule yhtään mitään :) ! ja sano että todennäkösesti jos jotakin tulisikin niin

   tulisi todella lievänä. ♥ tänään siis rv 28 ♥ ja painoa oli poitsulla noin 1340g :) ♥ ja aivan ihana

   paikka toi sairaala,voi vitsi :) ihana henkilökunta ja paljo paremmat laitteet :)) ! taidanpa muuttaa

  tampereelle,he he :D !

 8. Koala-mamma Aloittelija

  Kiva että kokemuksesi oli myönteinen ja sait noinkin lupaavan ennusteen pojallesi. Varmasti oli helpottavaa päästä tutkimukseen ja saada kunnolla selvää asioista.

  Onnellista odotuksen jatkoa sinulle !emoticon
 9. Maisan Peruskäyttäjä

  Lupaavia uutisia mima90!

 10. Tanatar Uusi käyttäjä

  minuakin alkoi huolestuttaa kun perjantaina kävin tkssa ultrassa ja oon nyt viikoilla 28+2 ja sillo olin 28 joo mut pää vastasi 28 viikkoo eli oikeen mut vartalo vastas 26+6 muistaaksein ja jalat 27 jot onko normaalia näillä viikoilla jot erillailla menee :O

Jaa tämä sivu