Tuttiasiaa

MaMaMehiläinen

Sukkela juttelija
Marraskuunmammat 2014
Onko kenelläkään muulla vaavia, joka ei huoli tuttia? Meidän neiti 7vko ei ota millään.

On koitettu useita eri malleja, eri vuorokauden aikoina, kastettuna makeaan, mutta ei. Neiti ei myöskään rauhoitu kovinkaan helposti tai siis ei ollenkaan esim. nukkumaankäydessä, joten tutin haluaisimme ehdottomasti apukeinoksi ottaa!! Ja imemisentarve on kyl kova, koska omat nykit maistuu!

Apua!! Miten saan lapseni oppimaan?
 
Meillä jouduttiin opettamaan tuttiin jo sairaalassa 2 vrk:n ikäsenä, kun imemisen tarve oli suuri ja äidin rinnanpäät aivan rikki tiheästä imemisestä. Oli tuolloin koko ajan rinnalla. Tuttiosaa hierottiin vauvan kitalakeen ja melko pian ymmärsi homman nimen.
 
Neiti nykyään huolii tutin hyvin vaihtelevasti. Alkuun ei sitten millään ja yhdessä vaiheessa kävi jo niin että alkoi pulloakin vierastaa kun yritettiin tutille opettaa. Nyt sitten välillä lupsuttaa pitkään ja hartaasti, mutta ei tutin kanssa osaa oikein nukahtaa syvään.

Niinkuin JN89 sano, niin mekin saatiin typy hoksaamaan tutti sillä että hierottiin vähän voimakkaammin kitalakeen ja kevyesti hierottu huuliin ja huulen pieleen ihan posken reunaan. Ärsytetty imurefleksiä ja kun on ottanu tutin suuhun niin kevyesti pidetytty sitä paikallaan, siitä se on sit lähteny.
Toisinaan tutin tarjoaminen pahentaa vaan itkua.

Missään vaiheessa ei neiti kyllä "addiktoitunut" tutille, jos syö tuttia kunnolla ja sylkee sen pois ni se on sit siinä. Jos yrittää takasin tarjota niin ei kelpaa. Tuttinauha piti ostaa siksi ettei aina tarvitse olla keittämässä ja pesemässä, kun sylkiessään ampu tutin ties minnekkä asti.

Mekin kokeiltu paria mallia, mm. Nuk tuttia minkä näytti aluksi hyväksyvän mutta nyt ei kelpaa. Ainu original ja ainu mam ensituttia. Tuo mam on nyt sellainen mitä vaihtelevasti imeskelee.
Mutta kaikkihan ei huoli tuttia niinkuin useimmat :/
 
Muokattu viimeksi:
Kyllä olis laitoksella meilläki tarvittu tuttia, koska se imemis tarve oli iha älytön! Poika oli jatkuvasti tissillä (no yritti saaja mamuskia mitä ei saanu ja tykkäs immee :D ) heti kun kotia päästiin niin laitoin tutin pojan suuhun, juurikin ärsyttämällä imurefleksiä. Meillä on kans se mam ensitutti ja sitäpä se lutuutta nii kauan ku jaksaa. Unille tarvihtee tutin, mutta sylkäsee aina pois sen.
Kelpaiskoha mamamehiläine teijä tytölle semmone luonnonkumi tutti, jos se ei silikoonisesta välitä?
Kaverin tyttö oli täysin tissi tyttö ja kaveri halus lähteä pitkästä aikaa liikenteeseen. Oli ostanu silikoonisia tuttipulloja ja ne ei tytölle kelvannu. Sitten koitti luonnonkumi tutteja, niin johan kelpas. :) lienekkö semmosia tutteja kaupoissa?
 
Miepä käyn tänään kattomassa noita luonnonkumitutteja. Ja kiitos kaikille vinkeistä Tyttö on nyt oppinu uuden tempun. Kun yritän tuttia suuhun, rupee kakomaan niinku oksentais, sillä tietää että tutti otetaan pois eikä laiteta enää takas. Huoh!!!
 
Hehe! Meillä tehään sitä samaa :-D toivottavasti ny joku kikka onnistuis!
 
MaMa ootko kokeillu dipata äidinmaitoon? Meillä se ei auttanu, mutta kaverin muksulla auttoi aikoinaan.
Jos nut oikein muistan ni nuo ainu mam tutit on luonnonkumi tutteja.
 
Meillä ei kumpikaan isommista muksuista koskaan huolinut tuttia. Vaikka itsestäni jossain vaiheessa vaikutti siltä, että tissille hakeuduttiin lohtutarkoituksella kun oli ehkä kyse masuvaivasta. Kuitenkin hermot meni kun tutista ei tullutkaan maitoa. Tälle en ole edes tarjonnut.

Mä jotenkin käsitin, että ne ekat n. 2 vrk, erityisesti yöt "kuuluukin" olla kutakuinkin jatkuvasti tissillä, koska sillä juuri saadaan maito nousemaan. Tämän käsityksen sain Kättärillä. Siellä ei ole yhdenkään lapsen kanssa edes puhuttu mitään tutista.
 
Sama käsitys mullakin kuin Janis77:llä, että vauva ei imemisen tarpeen vaan nimenomaan maidonnostatuksen takia halua ensimmäisten parin vuorokauden ja myöhemmin tiheän imun kausien aikana olla tissillä jatkuvasti. Näin mulle ainakin Kyssillä yksi ihana kätilö selitti, kun ei yöllä juuri tarvinnut nukkua, ja kuulemma prolaktiinin (=maidonerityshormoni) eritys on nimenomaan yöaikaan korkeimmillaan, eli yöimetykset on oleellisia imetyksen käyntiin saamisen suhteen.

Mutta tosiaan, ei meilläkään mitään tuttifaneja olla, lähinnä masuvaivoihin on hyvä apu, kun neiti saa lohtua imemisestä ja tissi pahentaa oloa masun täyttyessä vielä entisestään. Tänään päästäänkin tuttiostoksille, kun koira sai eilen päähänsä maistaa (lue: syödä) neidin lempitutia :D.
 
Meille ihan kätilö antoi tutin, koska tosiaan melkein asui rinnalla ja molemmat rinnanpäät ihan rikki ja verta vuotavat. Vauva oli kuitenkin rinnalla mahdollisimman paljon, jotta oltaisiin saatu maito nousemaan, mutta siihen menikin se 7vrk. Tuttia söi ensimmäisen viikon aikana aika harvakseltaan, ihan 10 min päivässä. Nyt tutti onkin suuri helpotus nukutuksen yhteydessä. Imemisen tarve on täällä edelleen suuri ja muuten menee oma nyrkki suuhun tai hiha. Heti, kun tyttö pääsee syvään uneen, niin tutti putoaa pois eikä sitä enää tarvitse.

Itselläni oli myös kova imemisen tarve pienenä ja jo tutista vierottuneena imin omaa kieltäni tutin korvikkeena aina nukkuessa. Tätä olen ajoittain tehnyt vielä aikuisiässä nukkuessa. Mies siihen on välillä herännyt ja kyllä sen tuntee kielessä aamulla.
 
Mulla myös esikoisen kohdalla nännien päihin nousi rakot niiden parin ekan vrkn aikana, ei sentään verta tullut. Tämä tyttö sen sijaan on osannut erinomaisen imuotteen alusta asti, ei ole ollut mitään ongelmia nännien kanssa missään vaiheessa vaikka todella paljon ja tiuhaan tahtiin syö.

Olisin kyllä toivonut, että esikoiselle olisi tutti kelvannut kun oli koliikki ja muutenkin masuvaivaa, johon tissi oli ainut lohtu. Masu sitten oli aivan pullollaan ja jonkinmoinen kierre valmis. Homma kyllä helpotti 3,5 kk iässä kun koliikki loppui. Jokseenkin vaivainen vauva meidän esikoistyttö silti oli ja olis ollut unelma, jos olis ollu jokin rauhoituskonsti - muukin kun jatkuva kanniskelu ja hytkyttely.
 
Meilläkään ei tyttö ole huolinut tuttia missään vaiheessa. Joskus imeskelee noita vanhempien sormien nivelkohtia (kun sormen laittaa koukkuun), kun oikein harmittaa.
 
Ei meilkää, puoliväkisin joutuu pitää suussa mut leikkii sil vaan. Isi väittää et siit on ollu apua nukuttamisessa ja masuharmeissa mut enpä tiedä
 
Kokemuksia/tietoa missä vaiheessa olis järkevintä vieroittaa tutista ? Poikahan ei sitä juuri muuten käytä kuin nukkuessa. Ei aina silloinkaan. Joskus kuitenkaan uni ei tule ilman tuttia. En haluaisi käydä 2-vuotiaan kanssa mitään "viedään tutit tuttikeijuille"-keskusteluita :P olisiko parasta luopua tutista ennen kuin vauva täyttää vuoden ?
 
Takaisin
Top