Turvaistuin

Bolle29

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Syysmammat 2017
Helmiäidit 2020
Yleensä nuo selkä menosuuntaan istuimet menevät sen pari vuotta, melkein maksimissaan kolme. Meillä pienikokoiset 3v täyttävät tytöt eivät enää pituuden puolesta menneet selkä menosuuntaan, vaan pakko oli kääntää. Tuli polvet niin koukkuun jo, että asento oli epämukava lapsista. Käännettiin palkki-istuimeen kasvot menosuuntaan. Iän puolesta olisivat menneet jo periaatteessa turvavyöistuimeenkin, mutta kun painoa on vasta se 12kg, ei voi laittaa. Palkissa saavat olla nyt vielä vuoden tai pari kasvamassa..
Eivät mene vain paria vuotta, kannattaa tsekata asiaa tarkemmin.. Lapsen olisi syytä olla selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Palkki-istuimesta löytyy kiva video netistä missä kolari tilanteessa auton mennessä katolleen lentää testinukke hittoon siitä istuimesta aika vilkkaasti, kun on vaan palkilla kiinni.

Suosittelen myös katsomaan mitkä istuimet ovat läpäisseet ruotsalaisen Plus-testin. Tuo vähän lisävarmuutta turvallisuudesta.
 

Bolle29

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Syysmammat 2017
Helmiäidit 2020
Ja isofixissä saa olla 18kg asti ja siitä eteenpäin turvavöillä. Tällaisia istuimia löytyy myös missä molemmat on. Lisäski on sellaisia joissa mahdollista olla selkä tai naama menosuuntaan. Meilläkin on sellainen minkä voi tarv. kääntää. Mutta nassu taaksepäin saa mennä niin pitkään kuin vaan onnistuu. Tuosta jalkatilasta naama taaksepäin: muutamissa istuimissa on mahdollista saada jalkatilaa säädöillä lapsille, tsekatkaa.

Ymmärrän toki jos jokin sairaus vaikuttaa istuimen hankintaan. Mutta myynnissä on sekä turvallisia että ei niin turvallisia istuimia, karua mutta totta.

http://turvaistuimet.blogspot.com/

Facessa on myös turvaistuin ryhmä, kannattaa liittyä jos etsii hyvää istuinta. Siellä on ainakin yksi joka tietää mistä puhuu.
 

fikus

Satasella mukana keskusteluissa
Me ostettiin juuri klippanin triofix recline istuin :) tuntui meille parhaalta vaikka kääntyvä olisi ollutkin helpompi mutta tuo menee pidempään :)
 

elaffy

Foorumin legenda
Kesäkuunmammat 2015
Syysmammat 2017
Kuten sanottu, meillä on jouduttu tekemään kompromisseja istuinten suhteen lasten terveyden, autoon mahtumisen ja budjetin takia. Jos joku lapsi tämän takia kuolee, sitten sille ei voi mitään. Onneksi jokainen perhe saa nämä asiat ihan itse päättää ja punnita. Huonokin turvaistuin on huomattavasti paljon parempi vaihtoehto kuin ei ollenkaan turvaistuinta. Meillä on selkä menosuuntaan matkustettu 3v ikään asti, joka on ollut sen hetken suositusten mukaisesti. Minä itse esim en ole ikinä matkustanut selkä menosuuntaan kaukalon jälkeen..
 

Suski75

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Helmikuunmammat 2016
Elokuun äidit 2019
Tuo pikkuasioist nillittäminen on turvaistuinbisneksen aikaan saamaa. EU määrittelee speksit sille, minkälaisia turvalliset istuimet ovat, eikä muita saa myydä. Se, mikä merkki tai ominaisuus on sitten parempi tai huonompi, on mielikuvamainontaa, ja perustuu erittäin vähäiselle testaukselle.

Törmäystesteissä tulokset vaihtelevat, vaikka testattaisiin ihan samoja istuimia, eli yhdessä testissä koko istuin katkeaa keskeltä ja toisessa testissä sama istuin taas on turvallisin. Eli mihinkään yksittäiseen testiin ei voi luottaa, vaan törmäystestejä pitäisi tehdä ainakin sata per istuin, jotta saataisin luotettavia tuloksia. Valitettavasti turvaistuinfanaatikot lukevat yksittäisiä testituloksia kuin piru raamattua, ja kiusaavat kaikkia ympärillä oleviaan tuomitsemalla kaikki muut istuimet ja syyllistämällä vanhempia.

Kukin tehköön omat valintansa. EU:n speksit kyllä huolehtivat turvallisuudesta.
 
Top