Turvaistuimet

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti DT, 11 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Tuskin solfiza noilla mitoilla kaukalo on vielä pieni. Kunjan pää ei tule yli, ei haittaa jos jalat tulee :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. MarinaMelina Rakastunut foorumiin

  Meillä likka 73cm ja hyvin vielä menee kaukalossa:)
 3. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Tuo "testi" ei kertonut kyllä mitään turvallisuudesta! Tottakai pieni lapsi kannattaa siirtää kaukalosta mieluummin selkä menosuuntaan olevaan istuimeen, eikä nykyisen trendin mukaisesti kasvot menosuuntaan palkki-istuimeenkaan. Varmasti tällä haetaan asennemuutosta sen suhteen. Tuon testin parametrejä kun tarkastelee niin kasvot menosuuntaan olevat istuimet eivät voi menestyä testissä (selkä menosuuntaan -asennuksesta piste, lisäksi tukijalasta sai pisteen, kojelautaa vasten asentamisesta samoten - myös molempiin suuntiin asennettavat eivät saaneet niin paljon pisteitä väärin asentamisen riskin vuoksi (ja se väärin asentamisen riski oli tässä tapauksessa huoli siitä, että vanhemmat kääntävät lapsen helpommin/aiemmin kasvot menosuuntaan) ja lisäksi jalkatilasta saattoi saada pisteen ja tätähän ei oltu arvioitu palkki-istuinten kohdalla, kun istuimet asennetaan kasvot menosuuntaan, toisin kuin muut). Kannattaa lukea koko tämä "tutkimus" niin kyllä vähän haiskahtaa hieman tarkoituksenhakuiselta, ruotsalaiselta (esim. Plustesti-merkintää ei voi saada kuin selkä menosuuntaan olevat istuimet) mainonnalta/asennemuokkaukselta.
  Henkilökohtaisesti pidän palkki-istuinta vaihtoehtona välivaiheessa, kun selkä menosuuntaan alkaa käydä ahtaaksi, eikä voi vielä siirtyä turvavyöistuimeen. 1-vuotiaana en lasta siihen vielä siirtäisi, sillä selkä menosuuntaan on pienellä turvallisin matkustustapa.
  Tästä pääsee tutkimusraporttiin. Jokainen voi tehdä itse omat päätelmänsä. :wink https://www.folksam.fi/sites/default/files/tutkimusraportti_turvaistuin_2015.pdf
  • Tykkää Tykkää x 2
  Last edited: 7 joulu 2015
 4. Solfiza Peruskäyttäjä

  Jalat tosiaan roikkuu yli jo aika paljon. Ei pää varmaan vielä tule, ei olla kokeiltu nyt muutamaan viikkoon kun ei enää ole omaa autoa
 5. Makarelli Peruskäyttäjä Tammikuunmammat 2015

  Pian alkaa olla aika ostaa istuin. Onko kukaan hankkinut britaxin multi techiä tai klippania? Selasin koko keskustelun alusta asti ja paljon oli puhetta parista muusta istuimesta. Kertokaahan kokemuksia, hyviä ja huonoja, jos niitä on? :)
 6. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Britaxin Multi-tech meillä kakkosautossa ja esikoisella sitten se vastaama malli, mutta voi laittaa vain kasvot menosuuntaan (Evolva). Eihän ne testeissä oo monen muun istuimen tavoin kauhian hyvin pärjänny, mutta ominaisuuksiltaan ihan toimivat ja muotoilu jotenkin turvallisen tuntuinen moneen muuhun istuimeen verrattuna, etenkin pään kohdalla (hyvä suojaus sivuilla). Pidän sen verran hankalahkona kiinnittää sitä istuinta, että jos pitäis autosta toiseen sitä jatkuvasti vaihtaa tms. niin tympiää ois. Oiskohan se väärinasentamisen riski laskenu pisteitä? Hyvät ohjeet siitä kyllä löytyy. Klippanin istuimet työkaverilla. Piti hyvänä ja kehui, että kun ovat suomalaiset istuimet nii se on aina plussaa. Jostain oon lukenu, että kävisivät pieneksi tai ahtaaksi suhteellisen varhain, mutta en tiiä sitte.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Meillä on Klippan ja hoikka lapsonen, joten hyvin sopii. Varmaan skrodemmalla kävisi leveydestä napakaksi aikaisemmin. Toisaalta paljon pystyy asiaa avittamaan sillä, ettei laita muksua toppavetimissä vöiden sisään (kuten suositellaankin). Tykkään istuimen säädöistä, pitkäikäisyydestä ja helppoudesta. Lapsi tykkää katsella ikkunasta kun telakan kanssa tuo tulee mukavalle korkeudelle.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Mä en kyllä hiffaa miten jollain yli 15 asteen pakkasilla lapsen saa laitettua istuimeen ilman talvivaatteita? Harmittaa, kun ei pystytä niin laittamaan :sad001Ehkä jos olisi oma autotalli, ja omakotitalo, mutta meillä on ainakin autossa ihan yhtä kylmä kuin ulkonakin :dead:
 9. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Niinpä. Ei se meilläkään onnistu (pienemmilläkään pakkasilla kuin -15) paitsi sitten jos on ajeltu jo pitempi matka ja auto ehtii lämmitä, mutta ymmärrän kyllä suosituksen jujun.
 10. Iita_ Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Meillä on gracon istuin ja tykkää matkustaa siinnä. Saa selkä et kasvot menosuuntaan.
  Meillä kanssa pakko viiä ulkotamineet päällä autoon ku on kylmä. :/
 11. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Meillä auto usein lämmin jos enemmän pakkasta, kun saa sähköön (sisäpuhallin) ja käynnistetään auto etukäteen. Enemmän ongelmia tuottaa, jos auto seisoo reissussa jossain kylmässä, niin kylmähän se sitten on. Kaukalopussi oli tosi kätevä, jotenkin luulisi että sellaisen saisi myös tuohon turvaistuimeen?
  Sellaisen itse haluaisin, kun ensi talvena varmaan pitää taas reissata appivanhemmilla, ja matka on aika pitkä. Toisin sanoen lapsi sulaa niihin haalareihinsa jos sellaiset päälle laitetaan.
 12. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Mie oon vieny pojan sisävaatteissa valmiiks lämmitettyyn autoon jos ollaa pitempää reissuun lähetty, laitan alkuun viltin tai kaks päälle kun niitä voi vähentää tarvittaessa. Lämpöpussia kaukaloa isompaan istuimeen oon minäkii kaivannu mut sitäkää ei pidemmällä matkalla voi käyttää, muistan viime talvella kun poika oli ihan läpimärkä hiestä kun oli ollu auki olleessa pussissa kaukalossa tunnin ajan..
 13. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Joo, ainakin jos ne ei hengitä ne kaukalopussit. Aika usein on jotain fleeceä, joka hiostaa
 14. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Nonii, kuka lähtee yrittäjäks?? :) Siinä ois hyvä bisnesidea: kaukalopussi joka ei hiosta, myös isompaan istuimeen isompi koko. Ostaisin :grin
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä lämmin talli ja wepasto, joten lapset pääsevät lämpimään autoon villahaalareissa (pipo päässä, puuvilla- tai fleecehanskat kädessä), kun pidempi matka kyseessä. Tai sitten toppatakissa ja vetoketju vaan auki, kun istuimeen saadaan :)
 16. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Kaukalopussi oli kätevä. Aukaisin sen sitten matkalla.
 17. Mariel Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Viime talvena kaipasi lämpöpussia kaukaloon kun jouduttiin useasti tytön kanssa öisin lähtemään ajelulle ja yleensä laitettiin päälle vanuhaalari ja peitto, kun ei kylmä talvi ollut.. Mutta pussi olisi ollut niin paljon helpompi ja olisi voinut saada kaukalosta vielä sänkyyn jatkamaan unia.. Samoin kun joutui käymään niin yöllä kuin päivälläkin nukuttamassa vaunujen kanssa ulkona niin olisi ollut edes toivoa saada hetki sisällä nukkumaan kun olisi avannut pussin.. Joten jos toisen lapsen saa ja on samoja ongelmia niin pussi on kyllä ostoslistalla ensimmäisten joukossa! Tytön kanssa vain ajatteli ettei enää viitsi laittaa rahaa kiinni sellaiseen kun kohta on kesä jne.. :grin No.. Se olikin sitten kylmä kesä.. :shifty: Olisi pussilla ollut mökilläkin käyttöä kun ulkona nukkui päivisin..

  Nykyään matkustaa lyhyet matkat toppavaatteissa ja jos esim miehen äidin luokse mennään pidempää matkaa niin mies lämmittää autoa sen aikaa kun valmistelen lähtöä sisällä vielä ja laitan tytölle vain villasukat, pipon, tumput ja mummun kutomat villahousut & takin ja kuljetan rattaissa peiton alla autolle ja laitan hetkeksi sen vielä autossa päälle.. Täälläpäin kyllä helpottaa nuo pienet, jollei peräti olemattomat, pakkaset.. Noin kevyesti vaatetettuna ei kovilla pakkasilla viitsisi edes parkkipaikalle kuljettaa..
 18. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Hei onkos täällä vielä ketää kellä on ollu Cybexin Pallas turvaistuin? Kun meillä on mietinnässä tuolle pojalle seuraava istuin. Tilanne siis sellainen että poika nyt reilu 95cm pitkä eikä enää kohta mahu Sironaan, on pitkäselkäinen ja turvavyöt jo ylimmässä asennossa ja silti vyöt lähtevät olkapäitä alempaa (eli liian alhaalta?). Vielä ei voi turvavyöistuimeen siirtää kun on niin nuori. Eli osaako kukaan sanoa meniskö Cybex Pallas vielä jos Sironaan ei mahdu? Tuo olisi sitten myös seuraava istuin (solution) kun turvavyöistuimeen siirtyy.
 19. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä ei ole Pallasta, mutta ruotsalaisen Folksamin testeissä on saanut huonot tulokset, kuten kaikki palkki-istuimet, koska palkki aiheuttaa sisäelimiin niin suuren paineen kolaritilanteessa. Keskieurooppalaiset eivät ole kuulemma testaa sisäelimiin kohdistuneita voimia omissa testeissään vaan keskittyvät vain kaulaan ja siksi suosittelevat palkkeja jo pienillekin lapsille. Itse olen suunnitellut ostavani vielä yhden isomman selkämenosuuntaan istuimen, jos poika kasvaa Sironasta yli liian aikaisin. Ainakin BeSafe:lla on isompia istuimia kuin tuo Sirona. Linkki vielä Folksamin testeihin: https://www.folksam.fi/testeja-hyvia-neuvoja/sina-ja-perheesi/turvaistuintesti
 20. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Mie oon ollu sitä mieltä että meillä lapset matkustaa selkä menosuuntaan vähintään 3 vuotiaaks asti. No näin kävi että jättiläisiä kasvatetaan ni eihän siinä mitenkään matkusteta selkä menosuuntaan jos ei istuimeen mahdu :meh: Millään en raaskis toista turvaistuinta ostaa jonkun puolen vuoden käyttöön.. Toisessa ketjussa sain vinkin kokeilla sironaa palkin kanssa, täytyy ehkä testata.

Jaa tämä sivu