Tuliset ruuat

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Administrator
Maalisäidit 2020
Tykkäätkö tulisesta ruuasta? Mitä kaikkea tulista syöt?

Ite tykkään kyllä, srirachaa menee aina kokkaillessa esim. makaronilaatikon ja keittojen maustamiseen ja jos pannulla jotain, vaikkapa tofua tai sieniä paistan. Myös kiinalaista kun noudetaan niin saa olla tulista. Chilinmakuiset vegaanimakkarat ja muut lihankorvikkeet yleensä valitsen miedompien sijaan.
 
En syö mitään tulista enkä mielelläni ole edes samassa tilassa, missä muut syövät tulista ruokaa.
 
Meillä habanero tabascoa tykkään laittaa keittoihin omalle lautaselle, srirachaa käytän itsellä ketsupin tilalla. Pizzassa aina jalapenoja. Thaimaassa tuliset curry ruuat oli ihan parhaita, paikalliset ihmetteli miten pystyy niitä syömään :D välillä kyllä miettinyt että pitäisi ehkä yrittää vähentää kun menee tulisia kastikkeita koko ajan vaan enemmän ja enemmän. Kaikessa ruuassa siis yleensä aina jotain tulista mukana. Mies tykkää myös.
Wasabi on myös hyvää ja tietysti väkevä sinappi
 
Srirachaa, Tabascoa ja Mojo-sooseja käytän runsaalla kädellä omissa ruoissani. Ukko taas ei pysty tulisia ruokia syömään, koska luulee kuolevansa :hilarious:
 
En pidä tulisista ruuista enkä niistä suuhun jäävästä polttavasta tunteesta. Tulisin mitä käytän on sweetchili kastike, jota saatan laittaa hieman nuudeleihin. Mutta vain hieman.
 
Itse en erityisesti pidä tulisesta ruuasta ( ei elimistö kestä) mutta mausteita käytetään kyllä, myös chiliä, mutta sitä ei saa olla lapsen ruuassa yhtään, tai jää syömättä.
 
En pidä tuloksesta ruoasta, ihan näin vanhoilla päivilläni olen oppinut arvostamaan hyvin maustettua ruokaa. Mies aikanaan opetti minut mausteiden käyttöön, vaikka edelleen saatan unohtaa lisätä ruokaan mausteita kun en vain huomaa eroa.
 
Voisin melkeen sanoa että tuliset ruoat ja chilin maistelu on jonkin sortin harrastus, sen verran menee chilejä ja kastikkeita ruokiin. :laughing002 Kaapista löytyy monen monta eri kastiketta ja tulisimmasta päästä tietenkin :devil10 Niihin jää koukkuun!
 
Nepalilainen/pakistanilainen ruoka on todella hyvää, ja siihen kuuluu tulisuus. Söisin sitä varmaan joka päivä, jos rahaa olisi kuin roskaa. Suomalaisiin ruokiin minusta ei tulisuus kuulu, joten jätän syömättä, jos perinteinen maku on sotkettu ylimääräisillä mausteilla.
 
En tykkää turhan tulisesta, mutta ihan perus chili tai cayennepippuria käytän paljon ruoanlaitossa. Haluan ruokaan makua, enkä tuntea "kipua" (mitä liika chili ainoastaan mielestäni tuo). :)
 
Tykkään mausteisesta, hieman tulisesta ruuasta, haluan että ruuassa on makua mutten että polttelee suuta ja peittää kaiken maun mennessään..
 
Tykkään kyllä mausteista ja pienestä tulisuudesta. Niin kauan, kun tulisuus ei peitä alleen kaikkia muita makuja ja ala kirveltää silmissä. Kotona suhteellisen vähän laitan chiliä tai vahvoja pippureita ruokaan, kun poika ainakin kavahtaa heti. Olen myös perinteisten makujen ystävä, maustan voimakkaammin esim. pastaruokia, perus nakkikastikkeet menee perusmauilla. :grin
 
Takaisin
Top