Toukokuun Vauvakuulumiset :)

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2013' aloitti Mary^, 1 touko 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mary^ Jostain jotain jo tietävä

  Kuukausi taas vaihtua, joten eiköhän pistetä taas uusi ketju pystyyn. :) En kyllä tiedä osasinko tän tehdä oikein, kohtahan se selviää.

  Meillä on nyt ollut melkosta neljän kuukauden hulinointia ja mamman hermo on vähän piukalla. Pari viikkoa nyt kestänyt. Yöt on levottomia, syödään kolmesti (ennen 0-2kertaa) ja tuttia saa olla koko ajan laittamassa. Nukkumaan meno on myös ollut vähän hankalaa sekä päivällä, että illalla. Ihme kitinää ja huutoa ja mikään asento ei kelpaa. Sitten menee niin väsyneeksi, että huuto vaan yltyy. Päikkäritkin on huonontunut tosi paljon. Jos vaunut liikkuu, niin niissä kyllä nukkuu ihan hyvin ja autossa. Mutta kotona paikallaan olevissa vaunuissa (sisällä tai ulkona) tai sängyssä unet on todella katkonaisia ja lyhyitä. Yleensä max.40min. Toivottavasti kohta helpottais taas..

  Imetys on myös hankalaa edelleen. Hetken oli jo parempi jakso, mutta nyt on kovaa raivoamista rinnalla ja ns. normi imetysasento ei kelpaa. Sitten pitää imettää sängyllä maaten ja sekään ei aina onnistu. Tyttö on myös ruvennut puremaan. Ennen se oli melko satunnaista, mutta nyt joka syötöllä puree ja repii rintaa. :/

  Muuten menee ihan mukavasti. :D Hereillä ollessa on pääasiassa ihan tyytyväinen tapaus ja juttelee paljon, kirkuu, nauraa aina välillä, hymyilee.. Lelut löytää tiensä suuhun koko ajan, samoin nyrkit. Kuolaa tulee ihan älyttömästi. Kääntyilyä on tapahtunut vaan saman kyljen kautta selältä vatsalle. Nyt harjoittelussa kuitenkin on se vaikeampi puolikin ja tänään ekan kerran kääntyi myös vatsalta selälle. Vatsalla ollessa viihtyy kohtuu hyvin ja peppua nostelee kovasti. Toki sitten kun ei pääse liikkeelle niin hermo menee. Mutta mukavaa on kyllä seurailla tuon pikkuisen kasvua ja kehitystä! :) Pieni-isotyttö! :Heartred

  Mitäs muiden toukokuun alkuun kuuluu??

  Niin joo ja huhtikuun kuulumisissa joku kyseli harrastuksista. Me aloitellaan nyt vauvauinti sunnuntaina. Yhdesti oon myös käynyt babymuokkauksessa vauvan kanssa ja kerran viikossa käydään kaupungin järkkäämässä äiti-vauva kerhossa. Muskariin haluaisin mennä syksyllä. :)
 2. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mary, meillä oli kanssa 4kk:n kohdalla samanlaista :) onneksi nyt jo reilu 5kk ikäsenä on taas helpompaa.
  Tosin uudet taidot häiritsee vieläkin satunnaisesti yöunia. Myös hampaita saattaa olla tulossa.

  Tänne kuuluu noin muuten todella hyvää. Tyttö on edelleen todella helppo tapaus, nukkuu yöt hyvin välillä 20-08, on iloinen, puhelias ja älähtää vain jos on liian väsynyt ^_^ päiväuniongelmastakin on aika hyvin päästy eroon.
  30-45min torkkuja on enään pari pävässä ja tilalle on saatu yhdet 2-3 tunnin unet, ihanaa! :)

  Tyttö on mennyt kasvukäyrillä pituudessa plussalla, mutta paino ollut koko ajan reippaasti miinuksella.
  Nyt kun kiinteitä on syöty reilu kuukausi niin tuntuu että painoa on tullut hurjasti lisää. Tulevanva maanantaina onkin sitten 5kk neuvola ja odotan kovasti vaa'alle pääsyä :P

  Meillä noustaan jo lähes ilman apuja selältä istumaan ja pyritään vatsalla ollessaan konttausasentoon ja hieman ryömitään eteenpäin sekä käännytään suunnasta toiseen.
  Huomenna alotetaan myös vauvauinti.

  Tää palsta on selkeästi hiljentynyt, mikä nyt on ihan ymmärrettävää, mutta olisi kiva kuulla enemmän muidenkin kuulumisia! :)
 3. Emppuli Jostain jotain jo tietävä

  Neiti päälle 4 kk, myös noi päivä unet huonona :sad001 yöt menee 20.30-06.00 onneksi :) on se jännä tuo 4kk ikä kun selvästi muillakin levottomuutta, kiinteitä syöty 3 viikkoa ja uppoaa hyvin. Voi tää aika menee nopeesti, huiii toukokuu jo :')

  Sent from my RM-875_eu_finland_208 using Tapatalk
 4. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Täällä tänään 5kk ikää. Kiinteitä ollaan syöty jo n.2kk ja ekat puurotki maisteltu. Ensviikolla on neuvola ja tietty kans kiinnostaa noi pituus ja paino. Tuntuu et tytsä kasvaa ihan silmissä! Ihan hullua miten nopeesti aika tosiaan menee... 5kk tuntu sillon joskus niiiiin kaukaselta.

  Syöttötuolissa ollaan jo vähän kokeiltu istua, mut selän taakse tarvii vielä laittaa tukea tai muuten heiluu ja huojuu siinä :D Mahalleen kääntymiseen ei tunnu vieläkään olevan mitään mielenkiintoa, ainoastaan varpaiden imeskelyyn ja lelujen viskomiseen raivokkaasti kaikki raajat heiluen :D Kissat on myös hyvää viihdettä ja etenkin jos pääsee mälväämään niiden naamoja (onneks on kilttejä kissoja).

  Me ei olla missään harrastuksissa käyty, mut syksyllä vois jotain muskarijuttuu kattella. Itte en jotenki kauheesti innostu sellasesta, mut hyvähän se on pienen vähän nähdä ikätovereita.

  Päiväunet meillä tosiaan pääosin nukutaan sisällä. Pikkuneiti ei suostu rattaissa nukkumaan muutenkun niin, että on liikkeessä. Pieniks hetkiks oon saanu keploteltua sen nukkumaan mun äitin luona, kun on saanu vaan pihalle jättää rattaat. Meillä kun tarttee ensin hissillä tulla sisälle ja siitä parvekkeelle nii herää aina siihen.

  Tämmöstä siis täällä :)

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 5. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  ..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  Last edited: 14 touko 2015
 6. Mary^ Jostain jotain jo tietävä

  Joo, eiköhän tää taas ole vaan vaihe. Ainakin tuntuu, että monilla ollut samanlaista 4kk iässä. Sitten kun tämä menee ohi, voi odotella seuraavaa vaihetta. :D mukavaa vaiheesta toiseen surffailua. :)

  Sent from my HTC Incredible S using Vau Foorumi mobile app
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Sofffi Jostain jotain jo tietävä

  Täälä on kans päiväunet olleet parina päivänä kortilla. Aiemmat 3-4 tunnin päikkärit ovat lyhentyneet alle tunnin uniin :confused: No, niitä nukutaan sitte useammat ja näillä mennään, kunnes tulee taas uusi "vaihe" :wink

  Me ei olla vielä harrasteltu muuta kuin avointa päiväkotia, joka on kyllä ollut kiva. Vauvauintiin ilmoittauduttiin jonoon, mutta näyttää siltä ettei sinne päästä ennen kesätaukoa. Mutta, ostettiinkin sitten tällainen: http://velosport.fi/verkkokauppa/burley_d_lite_oranssi-p-46164-14/ :happy093Ostettiin myös hiihto- ja juoksusetti, nyt ei pitäs jäädä liikkuminen välineistä kiinni :wink Maanantaina pitäs saapua, sitten pääsee tarkemmin tutustumaan. Kunnolliseen käyttöön tuon saanee tässä kesän aikana, kunhan poika oppii kunnolla istumaan. Penkit saa kyllä lepoasentoon, joten juoksukärrynä voinee käyttää jo aiemmin.
 8. Käkkiäinen16 Jostain jotain jo tietävä

  Kovasti on palsta kyllä hiljentynyt... Luulen, että monella muulla on sama juttu kun mulla eli luen kyllä palstaa päivittäin, mutta en koskaan ehdi tai saa aikaiseksi kirjoitella tänne. Musta on kiva imettäessä lueskella näitä juttuja ja luen myös loka- ja marraskuulaisten kirjoituksia.

  Täällä meillä menee tällä hetkellä kivasti. Muutettiin vihdoin vappuna omaan ja uuteen kotiin, jonka valmistumista olemme jo viime kesästä asti odottaneet malttamattomasti. Samalla vaihtui kaupunki ja hyvin olemme kotiutuneet. Nyt on elämä helpompaa kun on oma piha ja ei tarvitse poikaa ja tavaroita roudata toiseen kerrokseen (vanhassa ei siis ollut hissiä).

  Poikakin on nykyään aikas ihana, nukkumaan käy loistavasti ilman mitään hyssyttelyitä tmv. Unien pituudet hieman vaihtelee, mutta pääasiassa nukkuu hyvin. Viime yönä nukahti tapansa mukaan siinä ysin jälkeen ja vähän ennen kuutta heräsi syömään. Hetken tissitteli ja nukkui vielä parisen tuntia. Välillä poitsu tietysti itkee ja aikas kovaakin, mutta yleensä syynä on mahapurut. Pääasiassa nykyään on kyllä tyytyväinen poitsu.

  Viikolla oli neuvolakin (4 kk), pituutta on jo reipas 67 cm ja painoakin 7500 g, että ihan raamikas kaveri. Muuten kaikki on kunnossa, hyvin prinssi kasvaa ja kehittyy. Ainoastaan paha ihottuma on ollut riesana jo parisen kuukautta. Nyt on kortisonivoide kuuri ja sitten katsotaan mitä tehdään. Lähete on tehty iho- ja allergiasairaalaan. Nyt iho onneksi on jo parempi ja poikakin levollisempi.

  Mites teille muille kuuluupi?
 9. Cherry87 Näppärä viestien naputtelija

  Soffiii, oi että miten mäkin haluaisin tollasen... Mutta toi hinta :confused:. Luultavasti ostan ihan vaan istuimen tarakalle :grin

  Käkkiäinen16, meillä oltiin kans 4 kk 67,5 cm ja 7400 g :grin, aikalailla samankokoiset jässikät.

  Täällä ollaan vähän maisteltu kiinteitä (perunaa ja porkkanaa), mutta maha meni niistä niin kovalle. Nykyään syöttöä alotellessa poika alkaa itkemään heti kun tajuaa, että mistä on kyse. Elikkäs kiinteät jää täällä hetkeksi ja jatketaan ihan maidolla (+vähän velliä).

  Täällä nukutaan yöllä 12h ja sitten päivällä 3-4 päiväunet, joista yleensä 2-3 unet on lyhkäisiä 45 min ja yhet vähän pitemmät 2-3 h. Kuulostaako teidän mielestä liian vähältä? kun tota määrää ollaan hirveesti kauhisteltu. Poika on kuitenkin lähes poikkeuksetta hyväntuulinen, niin en ite usko että tarvii enempää. Mutta monet sanovat, että heillä "nukutiin 5 h päiväunia tossa iässä"... Nukkumaan poika menee illalla ihan ittekseen (nukahtaa aina tasan ysiltä, niin on helppo ajottaa nukkumaanlaitto) ja päivisin nukahtaa välillä itekseen, mutta useasti tarvii apua nukahtamiseen. Jos ei muu auta, niin turvakaukaloon ja vaunuihin nukahtaa aina!! :cheers

  Täällä ei vielä osata kääntyä. Ennen siihen ei näyttänyt olevan kiinnostustakaan, mutta eilen illalla poika oli leikkimatolla selälleen ja huomasin että kolme kertaa hän yritti kääntyä. Ihan hilkulla oli, ettei ois kääntynyt, mutta sitten mielenkiinto lopahti. Mutta ei poika siitä onneks turhaantunut vaan jatkoi sitten leikkejään pään yläpuolella roikkuvien lelujen kaa :grin.
 10. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Cherry87: kanattaa ehkä seuraavalla kerralla koklaa jotain muuta kun perunaa ja porkkanaa? Meinaan ku ne on sellasia kovettavia juttuja. Kesäkurpitsa ja bataatti olis myös neutraaleja eikä kovettaisi sitä massua :) meillä toi peruna ja porkkana sai kauheet vatsanpurut aikaseks vaikka typy on jo kokenu kiinteiden syöjä :wink

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 11. Sofffi Jostain jotain jo tietävä

  Cherry87: MLL:n sivuilta löytyi tietoa vauvojen ja lasten unesta http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/uni/puolivuotias/. Meillä ainakin nukutaan saman verran tai jopa hieman vähemmän kuin teillä, n. 12 tunnin yöunet ja kahdet päikkärit, joista toiset 3-4 h ja toiset alle tunnin torkut.

  Joo, onhan nuo kärryt tosiaan todella kalliit, mutta nuo on nyt se juttu mihin me aateltiin panostaa. Meinattiin ostaa kärryt itse asiassa jo ennen kuin poika oli edes syntynyt :oops: Tykätään pyöräillä tosi paljon ja muutenkin liikkua, niin ajateltiin panostaa kunnon kärryihin. Istuinhan kyllä riittää varmasti hyvin, jos ei tarvitse kovin pitkiä matkoja kuljetella eikä kanniskella isompia tavaroita mukana.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 12. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Cherry87, meilläkin nukutaan aikas samanlailla :) eli 12h yöunet ja parit torkut + 2-3h pitemmät päikyt :)
  eiköhän tuo oo ihan normaalia kun kuiteskin yöllä tulee nukuttua niin hyvin...
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Täällä kanssa luen palstaa ahkerasti, mutta kirjoitus vähissä.

  Meillä unet on kanssa n. 12h ja sitten yhet pitkät 3-4 h päikkärit ja kahdet tosi pienet aamu /alkuilta 15 -30 min

  Yöunille käydään aikalailla klo 20

  Hulinat on täälläkin menossa välillä yöllä hilluu omia juttuja parikin tuntia. Ja mikä vilske onkaan pienissä raajoissa niin ja välillä on ihan nurinpäin sängyssä.
  Ruoka menee hienosti ja masu toimii. Aloittelen varmaan tänään hienojakoisen puuron illalla ( 9.5, 5kk)

  Vapuntienoolla neiiti oppi istumaan ja kääntymään takas selälleen. kuolaa tulee ihan mielettömästi ja samalla raivopuremista luonnetta typyltä löytyy, millään ei malttaisi makoilla matolla kun liikkeelle pitäis päästä. Askeltaessa jopa "juoksee"

  Ihanaa toukokuuta kaikille
 14. Cherry87 Näppärä viestien naputtelija

  Hyvä kyllä kun täällä saa niin hyvää tukea, tietoa ja "vertailukohtaa" (siinämäärin miten nyt vauvoja voi vertailla). Aattelinkin, että poika saa tarpeeksi unta, kun jaksaa olla hyväntuulinen. Ja kiva tietää, että muillakin nukutaan suurinpiirtein saman verran.

  Aarnikratti, täytyy kokeilla tota kesäkurpitsaa :). Tosin pienen tauon jälkeen, niin kerkee poika unohtaan nuo ikävät ruoka-aineet :grin.

  Soffii, todellakin kannattaa panostaa, jos kerran tulee kovaan käyttöön. Ja hyvää merkkiä jos myy eteenpäin myöhemmin, niin saa vähän takasinpäinkin. Itekkin nimenomaan halusin panostaa kunnon vaunuihin (tosin sain ne sitten halvalla vähän käytettynä) ja kantoreppuun (jonka sitten sainkin tädiltäni ilmaiseksi sen merkkisen kuin olisin ostanutkin :grin), kun tykkään lenkkeillä paljon.

  Mirkkuli, ohhoh teillä on sitten jo ihan kunnolla säpinää :smiley-bounce005. Täällä vielä pötkötellään vaan selälleen, mutta eiköhän poika kans kohtapuoliin hokaa, että elämässä vois muutakin tehdä :grin.
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Täytyy kommentoida omaan viestiin, hymiöt ei tulleet läpi... :)
 16. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meidänki tyttö nukkuu suunnilleen samalla tavalla tai vähän vähemmän, 11h yöllä ja 15min aamupäivällä ja illemmalla ja yhet "pitkät" päikkärit jotka on tavallisesti 1-2,5h. jos nukkuu "pitkiä" vaan tunnin niin saattaa nukkua puoli tuntia sit myöhemmin illalla.

  kaikki kiinteät ruuat on hirveää kidutusta, mutta siltä se näyttää et sormiruokaluun on taivuttava kun sillä tavalla samat kasvikset ja hedelmät maistuukin hyvältä.

  Toi muidenkin mainitsema kiljuminen on pop ja nauraa ihan hervottomana hauskoille jutuille, joku sopivassa hetkessä lausuttu "kukkuu" saa tyypin tipahtaan ihan täysin, naurattaa kyllä itteäkin.. ei voi oikein enää jättää mihinkään mistä vois pudota kun semmosella pyörivällä liikkeellä kans etenee milloin mihinkin. viimeaikoina konttausasento on ollu kovana tavoitteena ja melkein jo onnistuu ja toinen kova treenauskohde on tavaroiden siirtely kädestä toiseen ja pinsettiote. istumassa ei kyllä vielä pysy ilman tukea mutta koko ajan olis istuttava että esim autokoppa on kamala, niin vauvamainen asento..
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 21 loka 2014
 17. Emppuli Jostain jotain jo tietävä

  Mites muuten teillä herätään aamulla? Meillä neiti kohta 5kk menee nukkumaan 20.30-21.00 ja herää tasan kello kuusi!! Ou nou semmonen aamuvirkku :D oon ihan jäässä kun aamut alkaa näin aikasin, mutta onneks yöt vielä rauhallisia eli neiti nukkuu pyörimättä tai sit en herää onko moni aloittanut puuroja? Vaikuttiko unien pituuteen? Odottelen jos vaikka vähän pidempään nukkuis kun puurot alkaa :D

  Sent from my RM-875_eu_finland_208 using Tapatalk
 18. S_uski Puuhakas puhuja

  Moikka! Pirtkästä aikaa... On ollut niin kiirettä remontoinnin ja vauvaelämän yhdistämisen kanssa etten ole täällä kerennyt ollenkaan käymään!
  Täällä neiti nyt 5 kk ja tänään on tossa 13 aikaan neuvola, saas nähdä kuinka paljon on tällä kertaa kasvanut =)
  Nelli menee nukkumaan yleensä 19-20 ja heräilee siinä 6-7 aikaan ja ilman yösyöttöjä. Nelli syö kyllä päivisin 3 kertaa sosetta+ maitoa pullolisen ja siten aamulla ja illalla pullollisen velliä. Periaatteessa varmaan vois jo aloittaa puurot mut odotan mitä neuvolasta sanovat tänään =) Niin ja aivan! Meillä neiti syö maissi naksuja! On suurta herkkua kun saa itse syödä.
  Verinen kakka on jo historiaa, mutta kovasta vatsasta neiti kärsii edelleen. Onneksi luumusta ja ruusunmarjasta on löytynyt hyvät apukeinot tähän.
  Ois ihanaa alkaa harrataa vauvauintia mut aika ja rahat ei mitenkään riitä siihen :sad001
 19. Mami91 Piirimestaruustason postaaja

  Heissulivei pitkästä aikaa.. täällä on myös hulina-aika, muutto ja hääjutut joiden takia ei ole ehtinyt edes pahemmin lukemaan palstaa, mutta ehkäpä tässä nyt taas vähän useammin pääsee palstailemaan :)
  Meillä Miro nukkuu yöllä 10-12 tuntia, aamupäivällä 30-45min ja sit yhdet pidemmät 2-3 tunnin päikyt.

  Syötättekö te viellä öisin muksuja vaikka ne ei ite vaatis maitoo? On hirmu ristiriitasta tietoo että koska vauva voi nukkua pidempään ilman yösyöttöö, myös neuvoloiden ohjeet on ristiriitaisia. o_O

  Soseita on nyt pari viikkoo syöty, ei mitenkään erityisen innoissaan syö mutta ei huonostikkaan, mahavaivoja ei viellä onneks oo tullu mistään kiinteistä.
  Last edited: 6 touko 2014
 20. annushka Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä lääkäri suositteli alottamaan luumulla, päärynällä ja ruusunmarjalla soseet, kun vatsa ollut kovalla jo maidolla. Kaikki soseet on uponnut tosi hyvin. Ollaan niitä nyt enempi-vähempi aktiivisesti pari viikkoa syöty. Tuntuu että kiinnostus maitoonkin on neidillä lisääntynyt kun soseet tuli kuvioon.

  Aile kyllä edelleen nukkuu ilman syöttöjä yön mutta levotonta on myös. Nyt jo ehkä vähän helpottaa. Päiväunet on katkonaisia myös, mutta olen huomannut että jos herää itkien niin sitten vaikka hyssytellä sylissä uneen uudestaan, muuten on pahalla tuulella kun ei ole saanut tarpeeksi unta. Meillä oli aiemmin myös tuota vikaa että kun hissillä tultiin ylös ja kärräsin vaunut partsille niin sieltähän tapitettiin jo ihan virkeenä.

  Tuo vauvauinti on myöskin ohjelmistossa ja jospas syksyllä sitten saatais muskari alotettua... Saa nähdä miten käy kun itse pitäisi opiskeluja jatkaa :)

  Nyt on myös takana ensimmäinen lentomatka. Hienosti meni :D Ei itkuja eikä parkuja. Vähän meinasi neitiä turhauttaa paikalla istuskelu, mutta onneksi nukahti ettei tarvinut koko lentoa viihdyttää.
  • Tykkään Tykkään x 1