Toiveet ja ideat - onko teillä toiveita liittyen Vau.fi -foorumiin?

Keskustelun 'Adminilla on asiaa' aloitti Bella Swan, 9 helmi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Lisää kilpailuja, uusia hymiöitä, ladattavaksi koonti omista viesteistä, muutoksia salaisten ryhmien sääntöihin? Mitä toiveita juuri sinulla on? Ihan kaikkea emme valitettavasti voi toteuttaa, mutta otamme ilolla palautetta vastaan ja pyrimme parhaamme mukaan toteuttamaan käyttäjiemme toiveita. :)

  Terveisin ylläpito
 2. Pingviiniemo Addikti Heinäkuiset 2021

  Mä tykkään näistä hymiöistä kovasti ja etin tilanteeseen sopivia, eli niitä voi aina lisätä. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Sointu-Helmiina Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Reaktiolistaa voisi mielestäni huoletta karsia. Tuleeko kukaan käyttäneeksi "vanhaa" koskaan? Ikävän negatiivisen "en tykkää" voisi ottaa kokonaan pois. Jos eri reaktioiden välille pystyisi vielä jättämään isommat välit, niin tämänkin nakkisormen olisi helpompi painaa oikeaa tunnetta. :grin Lisäksi kaipaisin "sympatian" lisäksi jonkun vahvan "sydäntäsärkevää", tuntuu jotenkin riittämättömältä ottaa osaa toisen suruun esim. läheisen poismenosta, kun on juuri painanut saman sydämen toisen sinänsä aiheellisiin murinoihin pakkassäästä.

  Hymiöhin toivoisin yhden tavallisen, suu auki nauravan, perusiloiseen, neutraaliin tekstiin lisättäväksi. :D vastaavan. Ikään kuin tämä :) ja tämä :joyful:yhdistettynä.

  Hyvin toimiva foorumi, olen oikein tyytyväinen!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 8
 4. elo Tuttu foorumilla Tammikuiset 2022

  Tykkään ”elävöittää” viestejä hymiöillä. Aika hyvä valikoima jo on, mutta eipä oisi pahitteeksi jos eri tunnetiloja kuvaavia hymiöitä oisi vieläkin enemmän :cat::p

  uutena täällä foorumilla ”pyörin” ja vasta katsastelen ympärilleni, mutta ainakin nyt vaikuttaa siltä että ”I like!” :grin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 5. Grin Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Voisiko tuota salaisen ryhmän 4 vkon sääntöä miettiä uudelleen? Ensimmäistä kertaa raskaana olevat, ne jotka eivät jo raskautumista yrittäessä ole osanneet etsiä tätä ryhmää, jäävät neljän ensimmäisen ja hyvin pelottavan viikon ajaksi ilman salaisen ryhmän tuomaa ”anonymiteettiturvaa”. Lokakuisten avoin ryhmä on melko hiljainen, ja joku salaisen ryhmän jäsenistä sanoi salaisen ryhmän olevan aktiivisempi. Kovin paljoa avoimella puolella ei ole ”avauduttu”, eli juuri sitä vertaistukea mitä kaipaisimme kipeimmin juuri näin epätietoisuuden viikkoina.
  Voisiko esim uusilta jäseniltä vaatia enemmän viestejä avoimeen ryhmään vaikka sen sijaan, että heidät ekskluudataan salaisesta ryhmästä raskauden ensimmäisen kuukauden ajaksi?
  Mielestäni perustelu ”4 viikkoa jotta salaisessa ryhmässä jäsenet tuntevat toisensa jo paremmin” ei toimi, koska moni haluaa kertoa itsestään enemmän vasta salaisella puolella ja millä todennäköisyydellä kaikki jo pidempään foorumilla olleet sattuvat tuntemaan toisiaan juuri sattumalta saman LA-kuukauden salaisessa ryhmässä?
  • Tykkää Tykkää x 6
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 6. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  - Vaulle oma Discord, se on ilmainen yrityksillekin.
  - Omien viestien latausmahdollisuus vaikka zipattuna pakettina olisi huippua. Moni kirjoittaa raskausajan fiiliksistä ja vauvavuodesta foorumilla niin paljon, että se on melkein digitaalinen päiväkirja.
  - Minikilpailut ihan huvin vuoksi olisivat kivoja, vaikka palkinto olisi pelkkä jääkaappimagneetti, tms.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Minusta "En tykkää" ja "En ole samaa mieltä" -reaktioille on kyllä aikansa ja paikkansa, joten minusta on hyvä, että ne ovat olemassa. Mutta nuo "Vanha", "Tyhmä" ja "Huonoa kieltä" eivät ihan äkkiä avaudu minulle muuten kuin kettuiluvälineinä. Ei täällä onneksi ole tullut hirveästi vastaan sitä, että noilla negareaktioilla kiusattaisiin muita, pikemminkin kiusaaminen tapahtuu niin, että painetaan kiusallaan nauruhymiötä jonkun suruun, mutta siihenkin ylläpito onneksi puuttuu.

  En tiedä, onko tuohon reaktiolistaan mahdollista lisätä uusia reaktioita, mutta monesti kaipaan tsemppaavaa reaktiota klikattavaksi. Sympatia on pelkkää surkuttelua, ja oudolta tuntuu klikata tykkäämistä, jos toisella on kiikunkaakun tilanne, eikä optimistinen-reaktiokaan oikein toimi, koska sehän tarkoittisi sanoa, että postaaja kuvittelee tilanteen paremmaksi kuin se on. Eli jos voi lisätä reaktioita, niin sellainen "Tsemppiä!"-reaktio olisi kiva.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Solros Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Syyskuun äidit 2019

  Kun uusista viesteistä tulee ilmoitus, nämä viestiketjut voisivat näkyä uusimpien ilmoitusten listassa esim. boldattuna? Näin olisi helpompi erottaa luetut ja ei-luetut viestiketjut toisistaan.
 9. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Sillä, että salaisten ryhmien jäsenet olisivat vähän jo tuttujakin toisilleen, on alkujaan haettu myös sitä, että käyttäjä olisi vähintään kuukauden jäsenenäoloaikanaan jo ankkuroitunut foorumille, eikä vain "ohikulkumatkalla". Kun on vähän varmuutta siitä, että salaiseen ryhmään ei ole ehkä tultu vain piipahtamaan, vaan ehkäpä parhaassa tapauksessa myös jäädäkseen, siellä on mukavampi kirjoitella vähän vapaammin ja jatkaa tutustumista. :) Nämä ovat säännöt asiaa koskien siis jo salaisissa ryhmissä olevien jäsenien toiveesta.
  Totta kyllä, että upouusia jäseniä ei ole tässä neljän viikon odotusajassa päästäkseen salaiseen ryhmään, huomioitu koskien pelottavaa alkuraskautta. On katsottu vertaistukea olevan saatavilla myös julkisissa lasketun ajan ryhmissä ja vaikkapa foorumin Raskaana -osiossa. Otamme kuitenkin asian huomioon, kun puimme ehdotuksia läpi, kiitos palautteesta. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Kiitos kaikille jo antamistanne palautteista, ne ovat meille kullanarvoisia ja pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan. :) Minulle voi halutessaan laittaa palautetta foorumista ja ideoita myös yksityisviestitse sekä sähköpostitse janita.pesala@vau.fi. :)
 11. Agnés Ihastunut foorumiin Elokuiset 2021

  Komppaan näitä.

  Myös uusia hymiöitä lisää mielellään! Vaikka niitä on paljon, niin välillä ei löydy tunnetilaan sopivaa. Esim. tavallinen halaushymiö jolla tarkoitus tsempata toista.

  :3some - tää on vähän outo, kuksiiko noi kaks tota keskellä olevaa? (Tähän sopisi vedet silmissä naurava hymiö)
  :hug007 - tää on kiva, mutta ei sovellu semmoseen tsemppaamiseen missä toinen on surullinen
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Aivi Peruskäyttäjä Syyskuiset 2021

  Mä karsisin hymiölistaa, nyt siellä on tosi monta melkein samanlaista (esim. vihreää hampaat esillä virnistävää on kaksi käytännössä identtistä: :grin:biggrin ). Omaa silmää miellyttää enemmän nuo jälkimmäiset, ensimmäiset on jotenkin vähän "hailakoita" ja pienellä näytöllä niitä joutuu tihrustamaan liikaa erottaakseen haluamansa. Olisi myös selkeämpää, jos hymiöt olisi ryhmitelty ensin vaikka tunnetilat/pelkät naamat, asiat/esineet ja lopussa nuo, joissa on jotain liikkuvia juttuja.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 13. Pingviiniemo Addikti Heinäkuiset 2021

  Joo voisi karsia samankaltaiset pois!
 14. Daiya Naimisissa foorumin kanssa Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Reaktiolistaa voisi tosiaan päivittää/karsia, kuten moni on ehdottanut. Osa saattaa käyttää sydäntä kuten muualla somessa, jolloin merkitys vähän vääristyy. Mutta ainakin noita ”turhempia” voisi karsia, en usko että esim ”huonoa kieltä” tulee hirveästi käytettyä? Hymiöihin voisi lisätä jonkun ”tuumailevan/pohtivan”, en itse ainakaan ole tähän oikein löytänyt sopivaa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 15. Noaidi Ihastunut foorumiin

  Hymiöissä on muutamia hauskoja ja käytettäviä, mutta muuttaisin melkeinpä koko hymiölista uusiksi.. se on melkein kuin suoraan 2000-luvun alusta (itseasiassa joukossa on nitä 2000-luvun alun msn messenger hymiöitä). Sitä siis voisi nykyaikaistaa. Lisäksi tekisin muutoksia reaktioihin/arvioihin.
  Poistaisin näistä kokonaan tuon "käytettävä", "luova", "vanha", "huonoa kieltä" ja "tyhmä" ja tilalle lisäisin "vau/oho" -reaktion, ihana-reaktion. Niinkuin Daiya tuossa yllä jo huomautti niin sympatia-sydäntä käytetäään täälläkin kuin muuallakin somessa, ihastuksen merkkinä. Ei niinkään sympatiaa, eli sille oma merkitys.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu