Tiputteluvuodoista huolimatta raskaaksi?

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Nipanderi, 18 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nipanderi Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017

  Hei, onko kohtalontovereita, joilta saisi ammennettua toivoa tähän yrittämiseen?

  Taustaa. Meillä 12/17 syntynyt tytär (jota myös odotettiin pitkään) eli kyse lähinnä sekundaarisesta.

  En aloittanut hormonaalista ehkäisyä synnytyksen jälkeen, sillä olin varma, että en kuulu niihin onnekkaisiin, joilla seuraavat lapset tulisivat yhtään helpommin.

  Esikoisen ollessa 10kk virallinen

  yritys aloitettiin. Imetys päättyi tammikuussa esikoisen ollessa reilun vuoden. Siitä lähti alamäki kiertojen suhteen.

  Ensin tiputteli muutamia päiviä ennen kuukautisia, sitten viikko, sitten yli, lopulta suoraan ovulaatiosta ja nyt viimeisimpänä lähes koko kierron. Eli viime kierrossa oli n. 3 vuodotonta päivää! 3! Joku päivä tiputtelua voi olla tuhrua, joskus ihan isojakin valahduksia verta ja kaikkea siltä väliltä.

  Lääkärissä asiaa on selvitelty, eikä toistaiseksi syitä ole löytynyt. Lugesteron loppukierron tukena, joka toimikin pari ekaa kiertoa, mutta ei tässä kolmannessa.

  Asiaan perehtynyt gyne sanoi, että monilla naisilla on vuoto-ongelmia jossain elämänsä vaiheessa. Ja että vuodot voivat olla runsaita ja tiheitä, vaikka kierto toimisikin normaalisti. Hän myös sanoi, että välivuodot eivät välttämättä estä raskautumista.

  Nyt näiden yritys kuukausien ja aina pahenevien vuotojen suhteen alkaa henkinen kasetti sekoilemaan. Tuntuu, että kellään ei ole tällaista. Tai että tämä ei ikinä mene ohi. Tai tämän takia en voi ikinä saada enempää lapsia. Joten pyydänkin, jos olet kokenut tällaista jakaisitko kokemuksen? Miten sulle kävi? Löytyikö syitä? Paranitko? Entä tulitko raskaaksi? Mitä apuja sait?

  Vaikka tiedän että en todellakaan ole yksin tämän vaivan kanssa, juuri nyt kyllä tuntuu tasan niin lohduttomalta. Kiitos ja anteeksi.

Jaa tämä sivu