Terolut, kokemuksia?

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti beibie, 18 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. beibie Peruskäyttäjä

  Heippa. Meillä tulee yritystä pian täyteen 6kk, ei yhtäkään plussaa. Ikäni on 25 vuotta, täysin terveet munasarjat (ei pco) ja normaali kohtu. Gynekologin luona käyty nyt tänään toista kertaa lapsettomuuden tiimoilta. Ovuloin kuukausittain, mutta luteaalivaihe lyhyehkö ja kierto epäsäännöllinen. Gynekologi määräsi minulle Terolut-kuurin kiertopäiville 15-24. Gynekologi(t) olleet luottavaisia että tulen pian raskaaksi. Oma mieli vaan meinaa tehä temput, pelottaa hirveästi että syli jää tyhjäksi vaikka ns. Lapsettomuutta ei ole ollut kuin puolisen vuotta. Zemppiä kaikille hoitoihin.

  Onko kellään kokemusta terolut-kuurista. Onko joku tullut raskaaksi jo ensimmäisestä terolut-kierrosta?

  Tänään kp1..
 2. T535 Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Jos mitään ihmeempää syytä sille ettei lasta kuulu, niin suuri osa raskautuu vuoden sisällä. Pitää vaan muistaa ajoittaa yhdynnät oikeasti sen ovulaation ympärille, mikä ei siis aina ole niin helppoa.

  Terolut-kuurilla tasataan kiertoa. Se ei siis sinänsä edistä raskautumista, mutta mitä säännöllisemmäksi kierto saadaan, sitä helpompi on esimerkiksi ajoittaa ne yhdynnät ovulaation aikaan tapahtuvaksi.

  Terolut-kuuri pitäisi aloittaa aina vasta ovulaation jälkeen, koska se saattaa häiritä ovulaatiota. Mutta jotta kiertosi saataisiin säännöllisemmäksi, ensimmäinen ja toinenkin kierto kannattaa mennä ihan vain lääkärin ohjeen mukaan ja ottaa se 15-24 pv.
  Joskus kierto voi säännöllistyä jo ekan kuurin jälkeen, mutta ehkä oma mielipiteeni on, että kierron täysin säännöllistyminen vie noin kolme kiertoa.

  Puolen vuoden yrityksen kohdalla ei kannata vielä turvautu teroja "vahvempiin" hormoneihin, koska nekin saattavat seloittaa kroppaa.

  Jos siis vikaa sinussa ei ole, ota terot ohjeen mukaan ja yritä vaikka kolme kuulautta ihan rauhassa :)

  Tsemppiä yritykseen!
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. T535 Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Ja lisäyksenä, että oma kiertoni ei ole säännöllistynyt edes neljännen terolut-kuurin jälkeen, mutta itselläni ainakin pco siihen varmaan vaikuttaa.
 4. beibie Peruskäyttäjä

  Kiitos zempistä!

  Joo varsinaista vikaa minusta ei ole löydetty, muuta kuin lyhyehkö luteaalivaihe (12 päivää) ja epäsäännöllinen kierto. Kuten kerroit, terolutin tarkoitus on tasata kiertoa ja uskoisin että näin raskautuminen on helpompaa.

  Oman pääkopan kanssa on saanut painia kovasti koska ei tärpännyt heti kun ehkäisy jäi pois. Olin niin kovin naiivi kun ajattelin miten heti kaikki tulee aina raskaaksi naps vaan...mutta nyt olen oppinut ettei ikäväkyllä se tapahdu monella ihan tuosta vaan.

  Aion noudattaa lääkärin ohjetta syödä kp 15-24 ja ehkä haikara tulee lopulta meillekin.

  Plussatuulia kaikille!

Jaa tämä sivu