Esikoiselle yritin tehdä omia soseita jonkun aikaa, mutta kun ne eivät kelvanneet niin se jäi... Meillä oli kanssa noita uudelleen käytettäviä ja pestäviä sosepusseja, mutta vähälle käytölle jäivät kun kotitekoiset soseet eivät kelvanneet (joko tekstuuri tai maku oli liian erilainen, en tiedä). Muistaakseni siirryttiiin aika nopeasti "syö samaa kuin muu perhe" kun ekat hampaat tulivat.
Kuopukselle tein nyt alkuun peruna/porkkana tai kukkakaali/peruna yms. juuressoseita itse ja maistui ihan hyvin ekat 3kk. Välillä ostin valmiina suolaisia soseita (broileri/possu/kala) jos esikoinen oli päiväkodissa ja en jaksanut itselleni tehdä kunnon ruokaa.
Kun ekat hampaat tulivat kuopukselle ja peukalo-etusormi ote tuli niin alkoikin lusikkalakko ja aloin tarjoamaan kaiken mahdollisen sormiruokana. Ostan jonkun verran hedelmäsoseita valmiina ja tarjoan välipalana joko pussista tai niin, että annan lusikan käteen ja toivon, että jotain menee suuhun lattian ja pöydän lisäksi. :)
Eli molempien lasten kanssa tein vähän molempia riippuen menekistä ja omasta jaksamisesta. Molemmissa tapauksissa tullut jonkun verran ruokahävikkiä. En tiedä oikeasti, säästääkö siinä IHAN hirveästi jos itse tekisi kaikki soseet, mutta jos jaksaisi niin ainakin omena, porkkana ja peruna on sellaisia, joissa voi säästää kympin per viikko jos itse soseuttaa (jostain syystä päärynöiden saatavuus ollut täällä päin huonoa ja päärynäsose on halvin valmiista soseista). Banaanikin ehkä, mutta banaanisose ei ainakaan meillä maistunut limaisen koostumuksen takia.
Toki paljon tulee kyllä jätettä, jos pussisoseet ostaa valmiina ja suurinta osaa pusseista ei oikein von kierrättää... Muutamassa brändissä on pakkaus sellainen, että voi laittaa muovin kierrätykseen, mutta suurin osa on ikävä kyllä sekajätettä. Eli jos haluaisin olla oikein ympäristöystävällinen niin ostaisi vain lasipurkista ja siirtäisin uudelleen täytettävään sosepussiin. Täytyy katsoa sitten kun jaksaa... Nyt toistaiseksi olrn vaan vähentänyt soseiden syöttämistä yleensäkin ja koitetaan siirtyä enemmän kiinteisiin kun ne kerran maistuvat.