Tatuoinnit ja lävistykset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Vesta, 4 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Löytyykö täältä Lokakuisista keneltäkään tatuointeja tai lävistyksiä? Onko jokin niistä sellainen, joka/jotka saattavat olla hankalassa paikassa ajatellen raskautta, synnytystä tai imetystä? Onko pelkona että lävistys tai tatuointi menee pilalle raskauden aikana esim. ihon venyessä tai jos tulee raskausarpia, tai onko jollain tatuointi esim. selässä niin, että epiduraalipuudutus ei välttämättä ole mahdollista?

  Itse pohdiskelen näitä jo nyt, jännän äärellä oikeen. :grin Tatuointeja ei toistaiseksi ole, mutta lävistyksiä löytyy kymmenkunta kappaletta, joista napalävistyksen kohtalo vähän mietityttää... Löysin netistä raskausajan napakoruja, joissa on vähän enemmän pelivaraa, että semmoinen pitänee jossain vaiheessa hankkia. :)
 2. Tuul1a Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Minulla oli napakoru, mutta ei ole enää. Iho venyi niin siitä reiän kohdalta että ei siihen kehtaa enää korua laittaa :laughing002 Ja tatuointi löytyy alaselästä, mutta ei vaikuttanut epiduraalin laittoon, koska on niin alhaalla. Tatuoinnin läpi eivät suostu pistämään. Eikä iho onneksi tuolta alaselästä veny niinkään, joten raskaus ei vaikuttanut kuvaan mitenkään.
 3. siira Peruskäyttäjä

  Itellä napa revenny ennen raskautta, mutta myös uusi koru siinä ollut. Otin suosiolla pois viime raskaudessa. Ei ollu menny umpeen kumminkaan! :) nännikorun kans ottanu pois. Ja yks mikrodermaali TIPPU kun iho veny :D Niin ja synnytyksessä kaikki pittää ottaa pois enivei!
 4. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Mulla oli joskus vuosia sitten napakoru ja ensimmäisessä raskaudessa se lävistyskohta näytti ihan kamalalta. Tuli arpia juuri siihen kohtaan, onneksi ovat jo haalistuneet.
 5. Hani89 Aloittelija

  Minulta löytyy napakoru, mutta otin jo tässä vaiheessa pois, jotta se ei vaan repeäisi.
 6. Tähtityär Ihastunut foorumiin

  Mulla on lävistys yläselässä, joten raskaus ei vaikuttanut siihen. Kielikoru piti poistaa synnärillä ja sehän umpeutui niin nopeasti, etten sitä koskaan takaisin laittanu.
 7. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mulla oli vuosiavuosia ennen ekaa raskautta napakoru joka ei ollut edes kauan kun se tulehtui niin pahasti ja ikvä arpihan siitä jäi. Ekan raskauden ihan viimeisillä viikoilla olin onnellinen kun ei ollut tullut vielä ainuttakaan raskausarpea KUNNES eräänä päivänä huomasin ekan arven lähteneen siitä napakorun arvesta ja muistutti kaninkorvia ja siitä se koko maha alkoi revetä ja yks aamu peilin edessä meinasin alkaa huutamaan kun vatsa oli niin kamalan näköinen :sad001 vaikka vatsan arvet on muuten aikalailla haalenneet niin se napa on ihan kamalan näköinen...
  Anteeks tilitys :D jäi "pienet" napakoru/raskausarpi traumat!!!
 8. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Hui apua näitä tarinoita napakoruista! Onko kenelläkään pysynyt napalävistys vaurioitumatta/jättämättä traumoja raskauden yli? Mä meinaan silti yrittää pitää tuon lävistyksen hengissä loppuun asti. :grin

  Mulla oli nuorempana myös nännilävistys vasemmassa nännissä. Se uloskasvoi tosi nopesti, joten jouduin siitä silloin luopumaan, enkä halunnut ottaa enää uutta. Nykyään siinä nännissä on pieni kauneusvirhe toisella reunalla, josta tappi meni läpi; sellainen vaalea arpikudospiste... Missähän kunnossa maitotiehyet mahtaa olla.:wideyed:

  Muita lävistyksiä mulla on korvanlehdissä, +kieli, smiley, tragus ja forward helix. Niitä meinasin sitten tarpeen tullen venkslata pois ja takaisin, jos täytyy.
 9. Justiina Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Mä otin napakorun ekassa raskaudessa pois ja se oli niin paljon kasvanut ulos etten laittanut takas. Mulla on aikaisemminkin kasvanut napakoru pois.

  Jos Vesta haluat pitää korun kannattaa varmaan hankkia sellainen raskausajan koru. Mulla pullahti napa niin äkkiä ulos etten tiedä miten olis menestynyt ellen olis ottanu pois :)
 10. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Justiina, näin mä suunnittelinkin. :) Löysin ainakin raskauskeijun sivuilta nättejä raskausajan napakoruja!
 11. janettet Aloittelija

  Mä otin ekan raskauden aikana napakorun pois mut se reikä veny niin rumaks et en siihe korua enää viitti laittaa
 12. Onni15 Uusi käyttäjä

  Mulla on paljon tatuointeja mutta minkään ei "huonoissa" paikoissa venymistä tai epiduraalia ajatellen. Uusi tatuointi aika olisi ollut tällä viikolla mutta peruin sen. Kerkiäähän noita ottamaan vielä jos siltä tuntuu.
 13. Mariska86 Ihastunut foorumiin

  Täällä myös mamma jolla paljon tatuointeja. Ainakaan kahdessa aiemmassa raskaudessa eivät ole kärsineet tai aiheuttaneet ongelmaa.
  Vatsanseudulla/kyljissä ei toki olekkaan, mutta esim selässä on useampi. :)
 14. Snipu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mulla on kaksi kielikorua, joten ei siis vaikuta raskauteen millään tavalla :) synnytykseen sitten vaan pois.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 15. Lisamarie Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Lokakuunmammat 2015

  Mulla kans kielikoru, mut otan pois ihan minä hetkenä hyvänsä :p sitten mulla on mikrodermal rinnassa ja kelasin et mitäköhän käy synnytyksessä kun sitä ei saa pois kuin veitsellä :)?
 16. Marsku Aloittelija

  Mulla ei oo lävistyksiä kun kaulasta ylöspäin enkä mä niitä poistanu edellisessä synnytyksessä.. Tatuointi löytyy yläselästä joten ei oo raskaus vaikuttanu. Jos ois ollu napalävistys niin ei ois käyny kuinkaan
 17. Tähtityär Ihastunut foorumiin

  Aika jännä, ettei ole kätilö käskenyt poistaa. Jos joudut synnytyksessä esim. elvytykseen, niin metallia ei saa olla kehossa. Korjatkaa, jos olen väärässä.
 18. ninsu Aloittelija

  Saakohan synnytyksessä sitten olla semmonen kielikoru joka ei sisällä metallia. Tottakai otan kielikorun pois jos on pakko, mutta mielelläni sen pitäisin.
 19. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mä päädyin nyt sittenkin ottamaan napakorun kokonaan pois tuossa muutama päivä sitten. Ehdin ostaa sellaisen raskauskorunkin, mutta tuntui vain paremmalta luopua koko lävistyksestä kuin murehtia ja hoitaa sitä koko raskausaika. :) Kyllä sitä varmaan vähän ikävä tulee, mutta täytyy sitten käydä laitattamassa uusi jos siltä tuntuu myöhemmin!
 20. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Mulla ei ole sinällään ihmeellisempiä lävistyksiä, mutta kommentoin muuten vaan... Sinälläänhän lävistykset /tatuoinnit ei ole haitaksi normaalisti etenevässä synnytyksessä. Epiduraalipistopaikan tatuointi voi haitata pistopaikan infektion tunnistamista / voi olla ajatus väriaineen pääsemisestä selkäytimeen. En tiedä ollaanko siitä enää niin tarkkoja. Ja lävistykset voi olla hätätilanteessa tiellä / aiheuttaa palovammariskin leikkauksessa. Meidän sairaalassa oli ainakin ohjeena, että kaikki korut pois, niin jätin korviksetkin kotiin (siis käytän normaalisti yötä päivää). Mutta olen myös kuullut, että esim muovisen huulilävistyksen on joku anestesialääkäri sallinut potilaalle. Sairaalaan tutustuessahan asiaa voi kysyä.

Jaa tämä sivu