Tahtoiän ihmeitä

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti syyskuinen, 25 loka 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  En tiedä, kuinka aktiivisesti tätä enää seurailette ja ovatko kakkosen saaneet siirtyneet uusille foorumeille, mutta kokeillaan... Meillä alkoi pojalla uhma viime viikon maanantaina klo 10.34 (no, ehkä merkkejä oli ollut aiemminkin ilmassa...) ja veikkaan, että kun tässä vauhtiin päästään, kaikenlaiset kikkakolmoset tulevat kyllä tarpeeseen. Mulla on vielä tosi vahvatahtoinen -- hyvässä ja pahassa -- poika eikä toista aikuista vahvistamassa aikuislinjaa...

  Miten tämä ihana ikä on teillä alkanut näkyä?
 2. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Meillä vähän ilmaistaan jo omaa tahtoa, mutta en usko sen vielä olevan uhmaa. Lähinnä kaikki pitää tehdä itse ja jos yrittää auttaa, tulee hepuli.
 3. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Meillä on ollut uhmaa nyt parin kuukauden aikana. Yleensä tulee sellaisia parin viikon jaksoja ja sitten taas helpottaa pariksi kolmeksi viikoksi. Välillä on todella raskasta, mutta onneksi uhma ei ole päällä 24/7 :)
 4. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Helpottavaa tietää, että helpompiakin jaksoja saattaa olla odotettavissa, vaikka noin yleisesti hankalimmat ajat taitavat häämöttää vielä kaukana edessä...

  Meillä on nyt ollut tämän viimeisimmän viikon ajan joka päivä joku elämää suurempi tahdon asia, ja välillä mietin jo ulkomaailmassa liikkumisen rajoittamista, kun vaatteiden pukeminen, kaupasta lähteminen, turvaistuimeen istuminen, siitä lähteminen, hissiin käveleminen silloin kun äidillä sattuvat olemaan kädet täynnä kasseja (muulloin ei missään tapauksessa halua tulla kannetuksi...) tai milloin mikäkin asia saattaa synnyttää sitkeän kiukun.

  Toki nuo liittyvät usein siirtymiin, mutta ainakaan vielä niiden ja niitä seuraavien tapahtumien ennakointi ääneen lapselle ei ole sanottavasti auttanut asiaa. Toistaiseksi olen vain pyrkinyt lähtemään liikkeelle hyvin levänneenä -- huonona päivänä ei todellakaan erityisemmin kaipaa marketin muiden asiakkaiden tuijotuksia, hyvänä ne jaksaa jättää omaan arvoonsa...
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Meillä tämä näkyy tällä hetkellä ehkä eniten äidistä irtaantumisena. Ei saa halata eikä pussata. Varsinkaan tietyissä tilanteissa joihin halit ja pusut on ennen kuuluneet ehdottomasti (kuten sänkyyn meneminen). Toisaalta taas välillä tuntuu että poika ei tahdo - ainakaan tehdä itse. Äitin ja isin pitää auttaa, pukea, riisua, kantaa ja syöttää... Tälle päälle sattuessa tulee huuto ja parku jos ei auteta (sillä samalla sekunnilla). Tosin epäilen että kyse on lähinnä huomiohakuisuudesta. Välillä on kanssa raivareita siitä kun isi tai äiti tekee/ei tee jotain pikkumiehen mielenoikkujen mukaisesti.
 6. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on aikamoinen tahtonainen täällä ja uhmaa todellakin löytyy. Se alkoi jo 1,5v meillä, samalla lailla meni esikoisellakin. Noiden uhmakohtausten lisäksi nämä myös tappelee koko ajan. Se on aika rassaavaa välillä.
 7. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Huh, varmasti tuo Aamu käy voimille, kun välillä tuntuvat keinot loppuvan jo tämän yhdenkin vahvatahtoisen nuoren herran kanssa.

  Meilläkin Vargynja on varmasti myös tuota huomion hakemista ja ihan sen kokeilemista, mihin omalla tahdolla voi vaikuttaa. Kysyn usein, kummanko kahdesta vaihtoehdosta poika haluaa, ja usein valitsisi vuoron perään ensin yhden ja sitten toisen varmaan loputtomiin, ellen jossain vaiheessa vain pistäisi peliä poikki ja valitsisi itse.

  Liian usein tulee myös esitettyä asioita kysymysmuodossa, jolloin poika oikeasti ajattelee, että hänellä on valinnanvaraa esimerkiksi uloslähdön suhteen (niin kuin joskus onkin -- välillä olisi tosiaankin kiva, jos joku muu päättäisi edes jostain).

Jaa tämä sivu