Syyskuun supinat

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti Heidi85, 12 syys 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Heidi85 Oman äänensä löytänyt

  Oltiin pari viikkoa Lapissa. 700km ajomatkat autolla sujui hyvin,parilla pysähdyksellä. Paikan päällä käytiin pienillä päivävaelluksilla poika rintarepussa, pisin reissu 7-tuntia ja hienosti jaksoi. Taukoja pidettiin laavuilla ja muilla nuotiopaikoilla.

  Tällä hetkellä peruutetaan ja pyöritään paikoillaan ja noustaan etunojaan, kädet aivan suorina. Soseista ollaan syöty bataatti, peruna, porkkana ja pikkuisen maisteltu banaania ja mangoa. Hyvin ruoka maittaa!

  Ainut harmitus on tällä hetkellä yöt...nukahtaa hyvin omaan sänkyyn n.klo 21, mutta hyörii ja pyörii, sylkee tuttia, juttelee jne... Pisin unipätkä n. 3 tuntia.... Ja soseista huolimatta syö 2x yö.
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Iirai Sukkela juttelija

  Heidi85:n arki kuulostaa aikalailla meidän arjelta. Poika pyörii, hyörii ja peruttaa vahingossa ja nostelee rintakehää ja pyllyä ilmaan vuorotellen. Eli kohta päästään sisustus uusimaan kun poika lähtee ryömimään :wink

  Maisteltu on peruna, porkkana, bataatti, kesäkurpitsa, omena ja luumu. Porkkanasta tuli ihottumaa poskiin, joten sitä kokeillaan uudestaan myöhemmin. Tällä viikolla olisi tarkoitus aloittaa puurohommat.

  Yöt on meilläkin ollut levottomia. Ensin nukahtaa pinnasänkyyn, mutta heräilee uudestaan ja uudestaan. Jossain vaiheessa äitillä loppuu voimat ja poika pääsee perhepetiin loppuyöksi. Silloin aina herätessä laitetaan vaan tissi suuhun ja lisää unta. 2-3h:n välein syödään sekä yöllä että päivällä.
 3. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Ihanalta kuulostaa Heidi teidän reissu Lapissa. Luonnossa vaeltaminen on niin!!!

  Täällä aloitellaan kohta kiinteiden syömistä ö, olenkin haalinut jääpala ja muffinsimuotteja. Bataatilla se lähtee (tai noh oikeasti aloitettiin jo mustikalla).

  Meidän muksu ei taas tykkää olla hereillä liikkuvassa kärryssä. Huoh! Tekee hyvää käsilihaksille mutta ryhti on itselläni edelleen kadoksissa.
 4. Tillintallin Oman äänensä löytänyt

  Meillä on mennyt yöt hyvin rauhallisesti, nukkuu edelleen 7-9h putkeen ^^
  Soseita ollaan syöty kovaan tahtiin, näyttää tykkäävän ja saatiinkiin neuvolasta siunaus alottaa puurotkin. Kaurapuuroa siis keitelty joka aamu, oon mm omenasosetta laittanu joukkoon välillä ja puuro pitääkin vetää sauvasekottimella ihan kököttömäks mömmöks et poju suostuu syömään sen. Jos kökköjä löytyy nii näyttää siltä kun alkaisi oksentamaan :D
  Ollaan siis syöty perunaa, kukkakaalia, bataattia, porkkanaa, mangoa, luumua, omenaa, päärynää, banaania, vadelmaa ja maissia. Omenaa on saanut mutustella (oikeestaan imeskellä :D) ihan itse isommasta palasta :)

  Oli poju ekaa kertaa yökylässä mummolassakin, sain pitää ansaitun vapaa päivän ja nukkua pitkään 8D
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Täällä mennään edelleen täysimetyksellä vaikka poika on nyt sen 5kk. :) Kokeiltiin noin kuukausi sitten hieman kiinteitä, mm. bataattia, mutta jotenkin tuntui hajottavan yöunia. Lopetin kiinteät ja takaisin pelkkään tissittelyyn. Kerroin tästä neuvolassa ja kehottivat jatkamaan imetyksellä vaan niin kauan kun poika on tyytyväinen ja kasvaa. On kasvanut tähän asti noin kilon kuukaudessa, eikä nyt vielä kiirehditä antamaan sitä lisäruokaa. Nukutaan mieluummin niitä 7-9h unia. :wink Aloitetaan kiinteät uudestaan varmaan sitten siinä 6kk tienoilla, ellei tunnu siltä että tarvii aiemmin.
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Meilläkin mennään yhä täysimetyksellä, tyttö 5,5kk. Ei ymmärrä syömisestä vielä tuon taivaallista, vaikka syöttötuolissa istuskeleekin maissinaksu kourassa. Parin viikon päästä sitten on aloitettava, vissiin soseilla sitten ensin. Bataatti-, porkkana- ja kesäkurpitsasoseita oon tehnyt pakastimeen, samoin omena- ja päärynäsoseita. Yöt on sujuneet 2kk iästä erinomaisesti. Nukkuu omassa sängyssään meidän vieressä ja nukkuu vähintään 12h. Kahdeksan tuntia nukkuu putkeen ja sitten tankkaa kerran.
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Pöllönen Kommentoinnin ninja Maaliskuiset 2021

  Minunkin naperoni täysimetyksellä. Kiinnostuneena kyllä seuraa muiden syömistä, että ehkäpä aloitan sitten soseet kun tulee 5kk täyteen. Se ikä täyttyy 27.pv :happy:
 8. Tillintallin Oman äänensä löytänyt

  Saatiin siunaus neuvolasta alkaa syömään lihaa, hyvin tuntuu maistuvan :p
  Sanottiin vielä et ois hyvä vetää ruokaa 4 kertaa päivässä ja tissiä siinä välissä kun poika vetää ruokaa kuin sieni.
  Oon tottunu antaa "aamu" puuroa hedelmillä/marjoilla 12 aikaa, kun saadaan yleensä 11 takamus rahdattua makkarista :'D
  Ja 3 vihannekset yms rehut ja 6 taas sen lihan oon antanut.
  Miettisin vaan tässä et jos annan iltapalaks ennen nukkumaan menoa velliä niin lasketaanko se sitte neljänneks ateriaks..? :D
  Aivot toimii taas :wink

  Passitettiin neuvolasta fysioterapeutillekkin.. On kuulemma pää vähän toispuoleinen.
  Muutettiin juuri tänne niin ihmettelivät siellä kun vanhassa paikkaa ei oo asiaa huomioitu ollenkaan! O.O Enkä itte ole moista huomannut, enkä vieläkään huomaa vaikka kuinka kyttään :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Heidi85 Oman äänensä löytänyt

  Meillä ei ryömitä, mutta pakitetaan ja hyöritään muuten ja nyt poika täytti 5kk ja nousee konttausasentoon! Toinen hitti tällä hetkellä on "lankutus", mutta niin että on käsivarret suorina, peppu pystyssä ja varpaat lattiassa. Lattialle, kun laittaa selälleen kääntyy heti mahalleen ja aloittaa noiden liikkeiden
  " treenauksen". Ja vanhempien pitää käydä pelastamassa/lopettamassa treenaus, kun huuto alkaa.. Ei osaa ite vaihtaa "huili asentoon".
 10. Pöllönen Kommentoinnin ninja Maaliskuiset 2021

  Meilläkin tyttö pakittaa :joyful: ja yrittää konttausasentoon johon ei kyllä vielä pääse. Tänään 5kk ikää. Eilen annoin bataattia ja oppi jopa aukaisemaan suutaan lusikalle kun maistui sose niin hyvältä maidolla höystettynä :)
 11. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Sama siis kuin meillä! Just 5kk iässä konttausasetoon + "lankutus"/karhukävelyasento. Sitten vasta hieman ryömimistä ja parin päivän jälkeen 5kk 1vko iässä alkoi myös kontata! :D
  Tätä ennen liikkuminen siis tapahtunu kierimällä... Nyt kokeilee myös istumaan menoa konttausasennosta.
 12. Iirai Sukkela juttelija

  Meillä kieritään ja räpiköidään (vahingossa) taaksepäin. Pinnasänkyä pidetään leikkipaikkana ja nytkin syö itkuhälytintä pinnasängyssä, vaikka äsken näytti nukahtaneen.. Viereen nukahtaa heti, mutta havahtuu kun siirretään.