Synnytykseen liittyvät hermovauriot

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Mamiliksi, 17 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mamiliksi Rakastunut foorumiin Helmiäidit 2020 Toukokuiset 2021

  Itselläni laskettu aika lähestyy ja vielä ei ole varmuutta synnytystavasta. Mietityttää kovasti kaikki mahdolliset pysyvät vauriot molemmissa synnytystavoissa.

  Mietin vain onko täällä kokemusta synnytyksen yhteydessä tulleista, pysyvistä hermovaurioista? Liittyen alatie- ja sektiosynnytyksiin, puudutteisiin, repeämisiin ja leikkaushaavoihin. Millaisia vaikutuksia vaurioilla on ollut elämääsi?
 2. Aiarana Tuttu foorumilla

  Ensin totean, että ymmärrän että haluat näitä pohtia, mutta toivottavasti et rasita mieltäsi ajattelemalla mikä kaikki voi mennä vikaan. Sille on kuitenkin suhteellisen pieni todennäköisyys, että tulee esimerkiksi hermovaurio.

  Synnytin sektiolla ja sektioarven seudulla ihon tunto ei ole normaali. Osa kohdista on ilman tuntoaistia. Toisaalta esimerkiksi vatsalihastreenissä sektioarven seutu ärtyy, mutta tämä luultavasti johtuu siitä, että sektioarven seudulta on kiinnikkeitä muodostunut - nämä ovat harvinaisia, eikä tule läheskään kaikille kiinnikkeitä. Sektio on tavallinen vaakatasoon tehty bikinirajan alapuolella.

  Aluksi nuo olivat outoja asioita, mutta nykyään eivät vaikuta elämään mitenkään. Treenatessa tiedän, millaisia vatsalihastreeniä voin tehdä ja jos kipu tulee, tiedän sen olevan vaaratonta. Eli en koe sinänsä haittaa olevan.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu