Sydämen ultraäänitutkimus?

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Kuuku87, 30 syys 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kuuku87 Peruskäyttäjä

  Heippa :)

  Kuinka moni teistä on käynyt sikiön sydämen ultraäänessä? Onko se ihan normaali raskauteen kuuluva tutkimus, jonka lääkäri tekee?
 2. fjansku Peruskäyttäjä

  Mä en oo ainakaa ennen kuullu tollasest.Ite ku kävin rakenne ultras niin siinä sit tutki kaiken mahdollisen.Itse viel ultraajalta varmistin vielä että tulevan lapsen munuaiset ovat kunnossa,kun esikoisella on vasemman munuaisaltaan laajentuma.Ja onneks kaik oli kunnos
 3. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Ei ole normaaliin raskauteen kuuluva tutkimus. Eli onko teillä rakenneultrassa näkynyt jotain poikkeavaa sydämessä tai onko sinulla jonkin perussairaus jonka vuoksi vauvan sydän on tutkittava tarkemmin?
 4. Arkimamma Tuttu foorumilla

  Moi!

  Mulla ainakin tutkittiin, ilmeisesti mun oman perussairauden takia myös vauvan sydän ultrissa joka kerta tähän mennessä, eli raskausviikoilla 12, 18 ja 21. Onhan se ihan hienoa, että varmistetaan, että mun sairaudenkuvasta ei aiheudu mitään haittaa tulevalle lapselle.
 5. Riida Tuttu foorumilla

  Nii siis tosiaan sydämen rakenteet ym. tarkastetaan molemmissa perusultrissa. Rakenneultrassa nyt viimeksi katsottiin hyvin tarkasti sydän, samalla kun katsottiin muutkin rakenteet. Eli tarkastetaan, että onko kaikki kehittynyt normaalisti ja sydän toimii oikein jne.. Tuollaisesta sydämen ultraäänitutkimuksesta erikseen en ole kuullut.. Onko siis jotain häikkää löytynyt kuuku87?
 6. Kuuku87 Peruskäyttäjä

  Minun oli pakko soittaa kätilölle ja kysyä tästä, miksi meille määrätty tämä tutkimus. Ainakin kätilö sanoi, että täällä etelä-pohjanmaalla tämä tutkimus ihan normaalia kun kysyin. Mutta, kun hän katsoi tarkemmin miksi meille tämän lääkäri määrännyt niin määräytyy entisen historian perusteella eli koska miehelläni edellisestä suhteestaan down syndrooma lapsi. Tällä lapsella ei kuitenkaan downin syndroomaa ole, koska on tutkittu.

  Riida: Kaikki on tähän asti ollut todella hienosti niin rakenneultrissa kuin neuvolassakin. Eikä viimeisimmässa rakenneultrassa rv 23 ollut mitään sydämmessäkään. Kaikki toimii niinkuin pitääkin ja vauva kasvaa normaaliin tahtiin.
 7. Riida Tuttu foorumilla

  Aivan eli se on sit tollaisen syyn takia. Hyvä jos pienellä on ollut kaikki kuitenkin koko ajan ok! Sehän se tärkeintä! Varmasti kaikki on siis hyvin tarkastuksessakin. Hyvähän se vaan on, että tarkastavat ja tutkivat kunnolla! :)

Jaa tämä sivu