Supistuksia?

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2012' aloitti Carousel, 7 joulu 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  En jaksanut nyt selata onko huhtikuisissa kirjoiteltu jo tämän otsikon aiheeseen liittyen. Olin kiinnostunut tietämään onko muita huhtikuisia vaivanneet supparit jo nyt ja missä määrin?

  Itsellä siis mennään nyt rv 22+2 ja muutaman viikon ajan töissä ollessa, lenkillä tai sitten voimakkaiden tunteiden yhteydessä tullut näitä ns. harjotussuppareita eli millon maha kovettuu ja sitä kiristelee. Eilen kuitenkin raskaan työpäivän jälkeen kotiin tultuani maha taas kovettui ja alamahaa alko vihloilemaan kovasti, vihlonta säteili reisiin ja oli sellasta menkkamaista. Yritin lepäillä pari tuntia mutta vihlonta ja paineen tunne alamahassa vaan jatkui, hätäisenä soitin ja kätilöllekin äitipolille yöllä klo 12 joka sitten osas hyvin rauhoitella ja kehoitti seuraamaan tilannetta ja ottamaan Panadolia kipuiluun. Tänään neuvolassa terkkari kertomukseni perusteella kirjoitti loppuviikon lepolomaa ja kehoitti seuraamaan suppareitten laatua, jos menkkamaisia kipuja jatkuisi niin pitäisi olla yhteydessä, vatsan kovettumiset eivät niinkään haittaa. 

  Nyt sit koetellaan ottaa rennostu loppuviikko! Mites onko kellään mitenkään saman kaltaista tilannetta ilmennyt ja onko vaiva loppunut levolla?
 2. Thellu Jostain jotain jo tietävä

  Heippa!
  Mulla on ollut nyt pari päivää sellainen hirveä paineen tunne tuolla alamahan ja "alakerran" välillä.. juurikin kuin menkat olisi.. Tai kauhea pissahätä olisi koko ajan.. Jotenkin samanlaisia fiiliksiä kun esikoista odottaessa ihan viimisillä viikoilla kun vauva oli jo laskeutunut alas,,, Pelokkaana sit tänään neuvolassa kyselin tuosta.. Terkka sanoi että kyseessä on varmaan harjoitussupistuksia (paineen tunne on yleensä liikkeessä ollessa ja rauhoittuu kun lepään).. Mutta toisaalta pissanäytteessäni oli proteiinia, joka voi myös viitata pissatulehdukseen (pahimmillaan raskausmyrkytykseen) joten mulla täytyy käydä pissanäyte viemässä laboratorioon tarkempin tutkimuksiin.. Käskivät seurailla tilannetta ja jos pahenee niin pitää olla yhteydessä äitiyspolille.. Tästä minun kertomasta ei varmaan sinulle Carousel hyötyä ole mutta ns kohtalotovereita löytyy :)
 3. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  Kiva Thellu kun vastailit, hyvä saada hoidettua tulehdus pois jos sellainen syynä sun oireiluihin. Inhottavinta on just epätietoisuus. Itsellä pahimmat juilinnat nyt lepäämisellä helpottanut, terkka jutteli mullekin että jos lepäily ei oireiluihin auta niin kyseessä lienee olevan jokin tulehdus, eilisessä PLV näytteessä ei kuitenkaan tulehduksellista. No, seuraillaan edelleen tilannetta muttei toki liian hysteerisesti! :)
 4. Thellu Jostain jotain jo tietävä

  Carousel mites siellä jaksellaan? Onko tullut supisteluihin muutoksia? Onko helpottaneet?

  Mie kävin ne pissanäytteet antamassa ja ihan puhtaat olivat. Jotenka ei siis paineen tunne johdu tulehduksesta.. Välillä helpottanut se paineen tunne.
  Mutta eilen sitten kun tein vähän perusteellisempaa siivousta päivän niin paineen tunne koko ajan vain ylty ja ylty. Oli jo pakko heittää siivous kesken kaiken pois kun rupesi jo kipeää tuntumaan mahassa, ja nyt oikein huomasin itsekkin kuinka maha kovettui aina kivun aikana.  Tuli mieheltä sen jälkeen kunnon saarna ja kyllä sitä itsekkin säikähdin. Lopun iltaa sitten vain lepäilinkin niin paineen tunne ja supistelut loppui. 

  Näemmä se on uskottava että iisisti tässä täytyy ottaa ettei maha-asukki ennen aikojaan synny.. 


 5. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  Heippa :) Muutaman päivän lepäily viime viikolla helpotti siinä mielessä että sellasia kovia menkkamaisia kipuja ei nyt oo ollut mutta edelleen aika-ajoin kyllä supistelee :/ Jo parin kilometrin kävelymatkalla alkaa supistelee ja vihlomaan alavatsaan vaikka rauhaksiin yrittäis liikkuakin, täytyy pysähdellä matkalla useamman kerran. Lisäksi samankaltaista paineen tunnetta on tuntunut tuol alapäässä kuten säkin Thellu kuvasit. Se paineen tunne ei oo mitenkään kipua mutta tosi epämiellyttävää kyllä! 

  Soitin eilen neuvolaan ja sain lääkäriajan vasta viikon päähän keskiviikolle! Terkkari kyl muistutteli et heti päivystykseen äitipolille jos oireilu on reilua.. Sit sain ohjeet käydä antaa PLV ja fluor-näytteen nyt loppuviikosta eli tulehdukset seulotaan mullakin ensin pois. Ärsyttävää epätietoisuus! Jos nyt seuraavan kerran viel reilummin supistelee niin lähden kyllä näyttäytymään siel päivystyksessä. Mieluummin sitten vaikka hätäilen kunhan saan tietooni onko supistelut tehneet hallaa. 
 6. Thellu Jostain jotain jo tietävä

  On ne siellä neuvolassa kyllä aina yhenlaisia.. Mullekkin neuvolassa vain sanoivat että ota iisisti ja tarpeen tullen äippäpolille. Ei oikein sinnekkään kovin hevillä haluttas mennä kun siitä tulee joka kerta se poliklinikka maksu ja heti tuntuvat siellä olevan silleen että mitäs sää nyt tänne tuut nuin pienien vaivojes kanssa...:/ Joo ei se paineen tunne kipeä ole mutta erittäin epämiellyttävää kyllä. Ei kait se auta kun seurailla itsellä tilannetta ja muistaakseni tammikuun alussa on neuvolassa lääkäriaika.. Jos ei tieten oireet pahene että täytyy käydä äippäpolilla.. Otamma nyt Carousel iisisti tän joulun ajan ja pietämmä nämä mukulat nyt siellä vatsassa sinne huhtikuulle asti :) 
 7. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  Pitää nyt jatkaa tätä omaa ketjua :D Tänään oli siis ylimääräinen lääkärikäynti ja kohdunkaula ennallaan napakasti kiinni! Huojensi kyllä oloa. Tänään taas kylläkin reisiä särkenyt koko päivän ihanku olis pitkästä aikaa kunnon salireenin tehny vaikka mitään poikkeavaa ponnistelua en olekaan tehnyt. Alavatsalla myös juilimista jatkuu mutta nyt kun sai lääkärin kommentit ja tarkistuksen niin ei tartte pelätä niin paljoa, ihanaa! Kyseessä siis lääkärin mukaan supisteluherkkä kohtu ja kohdun kasvuun liittyvät kivut ja tuntemukset. 
 8. freesia Hyväntuulinen höpöttäjä

  mun kohdalla aikaistettiin keskiraskauden lääkäritarkastusta supistusten takia.
  alakerrassa kaikki ok, kohdunkaulaa noin 3,5 cm (mulle tää ei sano mitään mutta lääkäri anto ymmärtää että normaali). paljon näytteitä lähti tutkittavaksi.
  vähän jäi huono maku käynnistä, lääkärit joita oli kaksi ei oikeen sanoneet juuta eikä jaata eikä ohjeistuksia. en itsekään tienny mitä kysyä mutta sekava olo jäi!

  tässä noin viikon-kahden ajan oikeastaan päivittäin tuntunu supistuksia, joskus kipeitä ja joskus ei, joskus rasituksesta (vähäisestäkin) ja joskus ihan vaan levossa. se myös käyny tutuksi,että kun on touhuillut päivällä niin se kostautuu sitten kun rauhottuu! yksi päivä eka ulkoilutettiin kania lumihangessa,siinä tuli kyykittyä niin että oikeen voimille kävi kun vatsa tiellä, lonkka kipeenä jne. sen jälkeen kävelin lähikauppaan ja takasin (onneton 5min matka suuntaansa) niin kotimatkalla alko sattuu vatsaan. kotona pakko käydä kyljelleni makaamaan,ei mennyt todellakaan kivut /supistukset heti ohi. :/ tavallaan tuntu pahenevan vielä siinä kölliessä,kyllähän ne sitten hetken kuluttua helpotti.

  näiden lisäksi tuntunut välillä tavallaan painetta ja vihlontaa emättimessä. kenties tuo vihlonta ois liitoskipuja? mutta kyllä se huolestuttaa kun tuntuu alapäässä tapahtuvan :S 
  mulla paljon stressiä, joka varmasti osaltaan aiheuttaa supisteluja!
 9. april Vasta-alkaja


  Mullakin on noita supistuksia ollut itsenäisyyspäivästä lähtien. Lääkäri kirjoitti ennen joulua viikon sairausloman ja se auttoi siihen, ettei enää supistele päivittäin. Mutta jos vähänkään reippaammin kävelen tai seison pitkään, niin johan alkaa taas supistella. Mullekin on sanottu, että mulla on herkästi rasitukseen reakoiva, supisteleva kohtu.

  Kävin pari päivää sitten fysioterapiavalmennuksessa, kieltämättä vähän kadehdutti, kun siellä monet kertoivat lenkkeilevänsä ym., voi kun voisin itsekin harrastaa vielä jotain tuollaista. Mulle sanottu, että voin edelleen kävellä, mutta tosi rauhallisesti ja fysioterapeutti ehdotti uimisen aloittamista.