Sukupuoliroolit - voiko poika käyttää mekkoa?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 29 elo 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Meidän artikkelissa kerrotaan pojasta joka haluaa pukeutua mekkoon ja hänen isästään, joka pukeutuu myös parantaakseen pojan itsetuntoa. Mielestäni aika koskettava artikkeli oikeastaan. (Lue se täältä http://www.vau.fi/perhe/isyys/isan-hameen-helmoissa/).

  Mitä mieltä te olette? Voiko poika käyttää mekkoa? Tai lakata kynnet? Tai leikkiä vaaleanpunaisilla yksisarvisilla?

  Olen yrittänyt kasvattaa poikaani niin että hän saa itse valita. En hänelle ole siis mekkoja hankkinut, mutta jos hän mekkoa pyytäisi en sitä kieltäisi. Samoin tavallisesti vaatteita hankkiessa en niitä röyhelöprinsessa paitoja osta - ellei hän itse halua juuri sen. Hiljattain ostin hänelle kumisaappaat joissa on vaaleanpunaisia pöllöjä, kun hänestä ne oli hienommat kun vieressä olleet dinosaurussaappaat. "Tyttöjen leluja" en myöskään pitäisi pahana. Joskus kysyin haluaako hän nuken (ei halunnut).
 2. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Poika: voi pukeutua kotona mekkoon, vähän kuten mihin tahansa naamiaisasuun. Ei voi lakata kynsiä, ehkä teini-iässä sitten. Sama meikkien suhteen.
  Tyttö: ei voi lakata kynsiä, ehkä teini-iässä sitten. Sama meikkien suhteen.

  Leluja voi käyttää ihan kuinka vain, ja vaatteiden värejä. Pojalla on vaaleanpunaiset välkkylenkkarit, koska kaupassa oli vain vaaleanpunaisia tai mustia, ja mustia vaatteita en osta lapsille ollenkaan, olipa kyseessä tyttö tai poika. Aikuisilla noita hautajaisvaatteita on arjessa ihan liikaakin.

  Niin ja siis ei meidän perheessä kukaan pukeudu normaalioloissa mekkoon, sen verran epäkäytännöllinen vaate se on.
  Last edited: 29 elo 2018
 3. Uusperhesatu Rakastunut foorumiin

  Voi. Esikoiseni halusi ajoittain pukeutua mekkoon pienempänä ja sai tietysti, meni päiväkotiinkin keijukaismekossa. :) Keskimmäinen haluaa nyt myös välillä mekon päälleen kun siskollakin on, enkä tietenkään kiellä sitä. Juuri tuo oli kaupassa isosiskonsa vanhassa mekossa. En näe syytä kieltää enkä edes osaisi perustella sitä mitenkään järkevästi lapselle. "Et voi pukeutua mekkoon koska olet poika" ei ole mielestäni kestävä peruste. Koska miksi se, mitä lapselta löytyy jalkovälistä, määrittäisi pukeutumista. Eihän näissä ole kysymys muuta kuin opituista normeista, ei mistään mitä ei voisi kyseenalaistaa ja rikkoa. Onneksi mies on tästä ihan samoilla linjoilla eikä häiriinny, vaikka näillä meidän poikaoletetuillamme olisi mekko päällä ja tukka saparoilla. :)
  Last edited: 30 elo 2018
 4. Uusperhesatu Rakastunut foorumiin

 5. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Niin, en minäkään sanoisi, että et voi käyttää mekkoa, koska olet poika. Sanoisin, että ei ole tapana käyttää mekkoa, jos on poika, ja että yhteiskunnassamme on paljon muitakin sääntöjä, joissa ei ole mitään järkeä. Sääntöjä voi rikkoa, jos on valmis kestämään seuraukset, mutta jos seurauksia ei ole valmis kestämään, niin sitten ympäröivän yhteiskunnan sääntöjä (edes niitä täysin seinähulluja sääntöjä) ei julkisesti kannata rikkoa, kotona vain. Oleellista on, että tuntee säännöt, ja jos niitä rikkoo, tekee sen tietoisesti ja vain omasta halusta. Eikä esim. kavereiden yllytyksestä tietämättä mitä on tekemässä.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu