Streptokokki B

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti Topaasi, 3 loka 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Topaasi Uusi käyttäjä

  Onko streptokokki B -bakteeri oikeasti yleistä odottavien äitien keskuudessa? Neuvolasta sanottiin että jopa 25%:lla naisista on tämä, mutta en kyllä ole kuullut aiemmin että kukaan tutuista synnyttäjistä olisi tästä maininnut! Kaikki ummetus-, hiiva-, ja peräpukamakeskustelut kyllä on koettu sopiviksi käydä läpi työpaikan kahvipöydässä, mutta onko tämä streptokokki jotenkin nolompi juttu (jotkut mieltävät sen sukupuolitaudiksi)?

  Raskausaikana tälle ei kuulemma tehdä mitään, mutta synnytyksen yhteydessä äiti saa antibioottitipan suojaamaan vauvaa. Onko kellään omakohtaista kokemusta tästä, nousiko vauvalle kuumetta tms? Onko muilla todettu samaa, mitä teidän neuvolantädit tästä kertoivat?
 2. Tiina^ Tuttu foorumilla

  mulla otettiin viime raskaudessa näyte joka oli negatiivinen.
  pojalta löyty kuitenkin streptokokki b toisesta korvasta synnytyksen
  jälkeen ja joutu 5vrk antibioottikuurille.

  ne oli siis ryssiny sen näytteen, eikä näyttäny oikein. katotaan
  ottaako ne nyt sen näytteen, vai kuinka lujaa sitä pitää vaatia.
 3. Mom90 Uusi käyttäjä

  Minulla todettiin tänään olevan streptokokki B, viikkoja 27+5. Ei kuulemma tosiaan aiheuta muita toimenpiteitä ainakaan näillä näkymin, kuin että sitten synnytyksessä annetaan antibioottia. Olo on vain sellainen, että mitähän nyt vielä tulee. Koko raskaus ollut pelkkää tulehdus - ja sairastelukuuria, mm. munuaistasolle edennyt virtsatietulehdus oli tässä vasta, ja vaikka se saatiin pois, tulehdus uusiutui melko nopeasti :(

Jaa tämä sivu