Streptokokki B?

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2012' aloitti hann, 2 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. hann Peruskäyttäjä

  Hei! Osaisko joku täällä kertoa mikä on streptokokki b eli mitä se tarkottaa käytännössä? Eli mistä sen oon saanu ja voiko se tarttua esim. mieheen? Synnytyksessä joutuu ilmeisesti antibioottitippaan ja vauvan lämpöä tarkkaillaan pari päivää tarkemmin?
 2. Suvituuli77 Aloittelija

 3. hann Peruskäyttäjä

  Kiitos paljon Suvituuli77! Hassua, ettei kukaan tunnu tietävän mikä se todella on...
 4. Suvituuli77 Aloittelija

  Näin on, kannattaa varmaan vielä kysäistä neuvolasta. Jos hekään eivät oikein tiedä voi olla, että tutkimustieto on vähäistä.
 5. hann Peruskäyttäjä

  Niin. pitää kysyä ku ois lääkärineuvola tossa viimenen päivä tätä kuuta, jospa sitte sais mielenrauhan :)
 6. Tupsu23 Uusi käyttäjä

  Mulla tuo streptokokki-tulos näytti positiivista. Neuvolassa eivät selittäneet siitä mitään muuta, kuin synnyttämään mentäessä täytyy sanoa hoitajille siitä, että tietävät laittaa antibioottitipan vaikuttamaan. Toivottavasti se auttaa ja vauvalle ei tule mitään. Ihmettelen vain kun siitä ei anneta mitään tietoa neuvolasta, sanotaan vain että tällaista on alettu ottamaan...
 7. hann Peruskäyttäjä

  Niin, sitä mäkin ihmettelin ku eivät kertonu suoraan missään siitä mitään. Ei tarvii ihmetellä jos odottajat huolestuu jos ei kerrota mistä on kyse ja miten vaikuttaa mihinki asiaan.
 8. Tupsu23 Uusi käyttäjä

  Niin ja ilmeisesti tässä streptokokissa on sellanen, et vaikka nyt oli positiivinen niin ei välttämättä ole synnytyksessä enään. Tosin parempi et laittavat sen antibioottitipan. Mut mitenkähän jos nyt olis ollu negatiivinen niin synnyttäessä olis ollut positiivinen, eikä kukaan olis tienny mitään.
 9. hann Peruskäyttäjä

  Niin, niissä tapauksissa kait se useimmiten tarttuukin vauvaan jos äiti ei tiedä kantavansa sitä. Seuraukset voi ilmeisesti olla tuhoisat jos infektio puhkeaa vasta kotiuduttua, useimmiten kuitenki se puhkeaa heti synnytyksen jälkeen. Silloinhan ne hoitaa jo sairaalassa. Olikohan 4/11 Vauva-lehdessä juttu perheestä, jossa lapsi oli vammautunut pysyvästi infektion vuoksi. Mutta riskit ovat kuitenkin pienet, jos äiti tietää kantavansa/kantaneensa b-streptokokkia, kun se osataan testata synnyttämään mennessä.

Jaa tämä sivu