Snapchat ja tiktok.

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja Kello tikittää
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
@Miyn Ymmärsin kyllä mitä tarkoitit. Silti olen samaa mieltä kuin aiemmin. Minä en käytä älylaitteita ollenkaan ennen kuin iltapäivällä/illemmalla. Aamu on mulle laitteista pyhä. Ruokaillessa emme katso tv:tä tai piirrettyjä muualtakaan. Emmekä oikeastaan muutenkaan. Lapsen isä katsoo tv:tä ja hänen katsomisiin en puutu ja siinä lapsikin näkee toki välillä tv:tä.

Tuossa Hesarin artikkelissa juuri verrattiin lehden lukemista ja uutisten lukemista netistä, ei ole sama asia artikkelin mielestä eikä minunkaan mielestä. Mutta tämä on vain mun mielipide, jota en muuta 😊

Ja lattialla on todella terveellistä istua, olikin juuri joki artikkeli jossain perheestä, jossa ei ole tuoleja tai sohvia. Nainen oli kivikauden tapojen tutkija. Aivan loistaavaa. Ihmistä ei ole luotu tuolilla istumaan. Itsekin suosin lattiaa.

Olen teidän kaikkien kanssa eri mieltä siitä, että on hyvä että varhaiskasvatuksessa opetellaan digilaitteita. Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, ja uskon että on monia jotka ovat samaa mieltä kanssani. Mielestäni se on suoraan sanottuna sairasta. Itse olen saanut älypuhelimen ekaa kertaa yli 25-vuotiaana ja hyvin opin käyttämään. Toivon toki myös, että en olisi koskaan älypuhelinta saanut. Elämä ennen sitä oli mielestäni aidompaa.
 
Toivon myös ettei älypuhelimia olisi koskaan tullutkaan. Ja myönnän olevani koukussa.

Valitettavasti jos lapsella ei ole samoja juttuja kuin muilla koulussa, se on taas yksi syy joutua kiusaamisen kohteeksi. Tuo älykello on kyllä hyvä alkuun.
 
Tässä vielä yksi todella hyvä kolumni aiheesta:


"Nuoriso voi huonosti, koska älypuhelimet ohjelmoivat heidän aivonsa erilaisiksi kuin leikkivillä lapsilla. Aktiivinen ja sosiaalinen leikkiminen korvattiin ruudun tuijottamisella.
--
Tietenkään murros ei koske yksin lapsia ja nuoria. Myös aikuisilla oli ennen ihmiskeskeinen elämä, ja nyt on puhelinkeskeinen elämä.

Mutta nuoriso kärsii tästä erityisesti, koska heidän aivonsa ovat vasta rakentumassa. Tylsistymistä ei opita sietämään, vaan sormet ovat jatkuvasti kuopsuttamassa lisää dopamiinipalkintoja lasiruudun takaa. Keskittymiskyky kärsii."
 
Takaisin
Top