sisaruksilla sairauksia, joita mahdollisesti myös tulevalla vauvalla?

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti salmiakkisisu, 29 touko 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Meillä molemmat lapset ovat olleet erittäin vaikeasti ja laaja-alaisesti allergisia pienenä. Se on siis tarkoittanut loputtomia huutomaratoneja, nukkumista korkeintaan 45 minuutin pätkissä kaikki yöt läpeensä, lasten jatkuvaa itkua ja mahakipua. Lisäksi imettämiseni ovat olleet erittäin haasteellisia, koska vauvat ovat reagoineet lähinnä kaikkeen jota olen itse syönyt. Lopulta olen mennyt 4 ruokalajin dieetillä (kalkkuna, parsakaali, peruna, öljy)  imetyksen loppuun asti. Rankinta oli tietysti lapsen kipu ja se, että koskaan ei nukuttu. Lisäksi esikoisella oli astma lääkityksin sekä hänellä on myös myöhemmin todettu synnynnäinen sydänvika. 

  Hieman kylmää hikeä pukkaa, kun ajattelen niitä yövalvomisia. Muistan kuinka kävelin toisen lapsen kanssa öisin ikkunasta toiseen katsellen, kuinka koko naapurusto nukkui. Silloin ajattelin, että ei ikinä enää vauvaa! Vauva saattoi nukahtaa vasta 05.00 aamuyöstä, kun kanniskelin häntä koko yön. Esikoinen silloin 1 1/2 vuoden ikäinen taapero heräsi 06.00 tarmoa täynnä. Taisin olla tuolloin hieman väsynyt. Nyt on tietysti vain yksi vauva hoidettavana, joten siinä mielessä pääsen ehkä helpommalla. Isommat pojat menevät varmasti joinakin päivinä päiväkotiin ehkä puolipäiväisesti. En ole vielä tarkemmin suunnitellut. Esikoisella alkaa eskarivuosi ja hän tarvitsee ehdottomasti ryhmää ja sosiaalista harjoittelua ennen koulun alkua. On melko arka ryhmässä toimimaan. Toinen poika on varmasti samoina päivinä päiväkodissa, kun on samassa ryhmässä ja heillä on yhteiset kaverit.

  Siinäpä tuli mietteitä kerrakseen :)


 2. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Onko muilla vain positiivisia kokemuksia vauva-arjesta?
 3. Mymmeli-85 Peruskäyttäjä

  Moikka salmiakkisisu!

  Täällä kanssa esikoisella alkoi noin 2kk iässä ilmetä melko laajalti ruoka-aineallergioita. Imetin poikaa noin 1v3kk ikään asti, eli vähän yli vuoden ajan jouduin olemaan imetysdieetillä. Vaikka yöunia allergiat eivät vieneet, niin välillä tuntui todella epätoivoiselta, kun poika vaan raapii ja raapii, eikä mitkään rajoitteet tuntuneet tepsivän. Pahimmillaan pojan iho meni niin huonoon kuntoon, että posket märkivät. :(

  Kovasti pelkään, että uudelle tulokkaallekin allergioita tulee, mutta eipä niitä oikein voi estäkään, ja sitten vaan pitää koittaa selviytyä. Sen verran kyllä meinaan tehdä toisin, että kysyn voiko rota-rokotteen ensimmäisen annoksen antaa vasta myöhemmin kuin 2kk ikäisenä. En tietenkään varmasti tiedä, että esikoisen allergiat johtuvat tuosta rokotteesta, mutta on se kuitenkin melkoinen paukku pienen suolistolle. Jos tuota rokotetta ei voi siirtää myöhemmäksi, niin sitten varmaan aloitan vauvalle maitohappobakteerikuurin jo hyvissä ajoin, että suolisto vähän vahvistuu. Kuitenkin tuon rokotteen haluan, kun tuo virus jos pääsee iskemään niin jälki on melko rumaa (nimim. kummitytön sairastamisen melko läheltä nähnyt)...

  Toivottavasti teillä tulee tästä kolmannesta helpompi tapaus ja saatte oikeasti nauttia vauva-arjesta! :) Varmasti mukava, kun saat vanhemmat lapset silloin tällöin hoitoon muualle, niin pääset viettämään vauvan kanssa ihan kaksin aikaa! Itsekin olen harkinnut, että hakisin pojalle kerhopaikkaa, jolloin poika pääsisi pari kertaa viikossa muutamaksi tunniksi sosiaalisempaan ympäristöön ja itse saan sitten viettää vauvan kanssa aikaa ihan kahden! :)
 4. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Meillä esikoinen sai rota rokotteesta erittäin pahat oireet. Päättyivät siihen, että lapsi ripuloi verta. Lääkäri kielsi ehdottomasti rokotteet seuraavalta lapselta. En siis syytä tuota rokotetta pelkästään, mutta yhdessä laajojen allergioiden kanssa räjäytti tilanteen katastrofaaliseksi. Mikä sitten on todennäköisyys, että kolmannella ei näitä juttuja olisi, kun allergiat on vahvoina kahdella isommalla sisaruksella ja isällä? Ilmeisesti hyvin pieni, mutta turha sitä on etukäteen miettiä. 
 5. Mymmeli-85 Peruskäyttäjä

  No hui! Teillähän on melkoiset oireet tuosta rokotteesta tullu... :(

  Voisikohan olla niin, että jos lapsella on taipumus/alttius  allergioille, niin silloin tuo rokote lähinnä pahentaa asiaa, jos taas mitään alttiutta ei ole, niin ei myöskään ongelmia?! En tiedä. Ja kuten sanoit, ei näitä asioita etukäteen kannata miettiä, kun ei ne sillä miettimisellä mihinkään muutu... :)
 6. salmiakkisisu Peruskäyttäjä

  Ehdottomasti näin, että allergiat + suoliston epäkypsyys olivat ja rokote ei siis tähän yhtälöön sopinut. Terveille ei varmasti rokotteesta tule mitään. Esikoisen kanssa ei vain tajuttu asioita ajoissa eikä osattu edes allergioita epäillä. Alun perin lähdimme hakemaan apua suunnattomiin uniongelmiin ja viisas lastenlääkäri otti meidät tosissaan ja ohjasi allergologille, josta koko vyyhti lähti pikku hiljaa selviämään.

Jaa tämä sivu