Sektion jälkeiset kuntoutusohjeet

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 12 kesä 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Sektioäidit, oletteko saaneet jumppaohjeita ja arven hierontaohjeita?

  En kummallakaan kertaa saanut mitään. Nyt kuulin, että arpea voisi hieroa ja jonkinlaista jumppaa tehdä, ettei kiinnikkeitä pääsisi syntymään niin paljon. Vaan auttaako se hieronta enää, kun viimeisimmästä sektiosta on jo 3,5kk.
 2. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  En saanut mitään jumppa- tai kuntoutusohjeita. Perusohjeita kuten ota rauhallisesti, äläkä nostele mitään vauvaa painavampaa. Ei kyllä olisi tullut mieleenkään ensimmäiseen puoleen vuoteen tehdä vaunulenkkiä kummempaa liikuntaa.
 3. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  En mitään hierontaohjeita saanut. Perus älä nostele vauvaa painavampaa ja nouse alkuun kyljen kautta sängystä ohjeita vaan. Sitä en muista enää oliko mukana jumppaohjeita.
 4. Bella Swan Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Mietin, olisiko kiinnikkeitä tullut vähemmän, jos olisin tiennyt, että niitä voi ehkäistä arpea hieromalla. :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Leenuli Peruskäyttäjä Marrasäidit 2020

  Kaksi sektiota, ei ohjeita kummankaan jälkeen kuntoutuksen osalta.
  Ekan jälkeen oli paljon kiinnikkeitä, esim. virtsarakko oli pitänyt tokassa sektiossa ensin irrotella kohdusta irti,ennen kun pääsivät aukaisemaan kohdun...
  Tokan jälkeen kävin erkaumaa takia siihen erikoistuneella fyssarilla, joka kertoi tuosta arven hieronnasta, kuulema oli ollut NKL:lle tekemässä ohjeitakin siitä! Siinä vaiheessa edellisestä sektiosta oli jo pitkä aika, saa nähdä miten pahat kiinnikkeet nyt on.
  Huonoa on sektion kuntoutusohjeet ja myös erkauman kuntoutus tai edes tunnistaminen!
  Itselläni oli toisessa myös ohentunut arpi (arpipuutos), jonka vuoksi lasta leikattiin olkapäähän. Kohtu oli repaleinen ja hauras.
  Tuota arven kuntoa ei tutkittu lainkaan, tällä kertaa menen yksityiselle 4d ultraan tämän vuoksi. Jos vauva on iso ja kohtu heikko, en halua että sektio tehdään viime tipassa tuon edellisen kokemuksen vuoksi (oli riski että arven kohdalta olisi revennyt synnytyksessä).
 6. Leenuli Peruskäyttäjä Marrasäidit 2020

  Mutta kysymykseesi: 3-4 kk jälkeen kannattaa varmasti vielä se hieronta ja venyttely! En muista tarkkaan mitä se fyssari tästä puhui, mutta ei se haittaakaan varmasti! Mulla oli yli vuosi kun tästä kuulin, eli oli jo paljon hukattu aikaa.

Jaa tämä sivu