Sektiohaava

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 13 syys 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Oliko sektiohaavan kanssa ongelmia vai menikö kaikki hyvin? Miten kipeä haava oli ja kuinka pitkään? Oliko sektio suunniteltu, kiireellinen vai hätäsektio? Parannuttuaan ja ajan kuluessa millaiseksi haava jäi? Oliko tunnottomuutta?
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla, johon päädyttiin kesken ponnistusvaiheen. Haava oli pitkään kipeä, vaikka parantuihin ihan hyvin. Tunnottomuutta oli myös kuukausia. Hakasia poistaessa toinen puoli ei tuntenut toimenpidettä lainkaan, toinen puoli oli todella arka. Terveydenhoitaja totesi että näyttää allergiselta reaktiolta, kun punoitti kovasti tikkien ympäriltä. Olen ilmeisesti allerginen jollekin metallille (nikkelihän on yleisin, mutta sitä ei ole testillä todettu). Saan myös kutiavaa ihottumaa joistain halpiskoruista.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 3. Aiarana Tuttu foorumilla

  Kiireellinen sektio, ja yli viisi vuotta sektiosta eikä tunto ole palautunut. Vatsalihaksien treenaaminen tekee arven alueen erittäin kipeäksi. Sektioarpi on kiinnikkeinen myös. Itse sektion jälkeen ei ollut kipuja eikä ongelmia, nätisti parani arpi. Ongelmat ovat tulleet vasta jälkikäteen ja alkoivat kuukausien jälkeen sektiosta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 4. Leenuli Peruskäyttäjä Marrasäidit 2020

  Kaksi kiireellistä sektiota takana, varsinkin ensimmäisen jälkeen kipuili melko pitkään ja iholla myös tunnottomuutta. Arven yläpuolelle jäi myös pitkä "pallura", eli alavatsa jäi aika ruman näköiseksi. No siitä viis sinällään, mutta sitä ei jumpalla poisteta...
  Kiinnikkeitä tuli tosi paljon, seuraavassa leikkauksessa siis ilmenivät, samoin kuin arpipuutos (eli arpi oli tosi ohut, vain n 3 mm paksu).

  Ei tuo alue koskaan ole ns. normaalilta tuntunut enää, vaikka kipuja ei vuosien jälkeen olekaan.

  Nyt edessä kolmas sektio, suunnitellusti. Saapa nähdä miten siitä sitten toivutaan. Jää viimeiseksikin, eli toivoisi menevän parhaiten :smiley-angelic001
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 5. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Ensimmäinen suunnitteltu sektio: Haava vähän jäi irvistämään ja erittämään oikealta tikkienpoiston jälkeen. Parantui kuitenkin suihkuttelulla, eikä auennut tai tulehtunut. Tunto palautui pian, en muista kuinka pian.

  Toka suunniteltu sektio: Haava aukesi kahdesta kohtaa oikealta ja jouduin pari viikkoa käydä tk:ssa haavahoitajalla, puhdistettiin ja pistettiin lappu joka piti pitää kuivana. Haava eritti vähän, mutta ei tulehtunut. Tunto taas palasi pian.

  Molemmista haava-alueella ja alavatsalla oli kipuja ensimmäiset kuukaudet. Viimeisimmästä on 7kk ja arvet näyttävät ja tuntuvat jo samanlaisilta.
 6. Lemonade Peruskäyttäjä

  Toinen arpi täydellinen (sektiosta 4v.), toinen hirvee (sektiosta 7kk). Molemmat parantui kuitenkin hyvin ilman komplikaatioita. Leikattiinkin sitten eri kohdasta. Aika näyttää tän toisen kohdalla :meh: Päivystyksellinen (kiireellinen) ja jälkimmäinen suunniteltu. Tunnottomuutta on.

Jaa tämä sivu