Sectiolla synnyttäneet.

Keskustelun 'Marraskuiset 2019' aloitti Kyfi7456940, 19 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kyfi7456940 Aloittelija

  Te ketkä synnytitte sectiolla nyt marraskuussa, miten on mennyt toipuminen? Millaista liikuntaa olette harrastaneet?

  mulla oli suunniteltu sectio 19.11. Olen lähinnä liikkunut pihapiirissä, kävellyt vähän vaunujen kanssa nyt viimeksi kuluneen viikon aikana ja ratsastanut pari kertaa. kauheasti varoteltiin/peloteltiin miten kivuliasta ja hidasta paraneminen on, mutta itsellä siihen nähden ollut melko kivuton toipuminen. Mitään painavaa en tietty ole vielä nostellut.
 2. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Mulle tehtiin kiireellinen sektio 22.11 ja eka viikko oli aika kipeä mutta toisen viikon jälkeen oikeastaan ei oo mitään tuntunu. Nyt kun on kohta 4 viikkoa menny nii usein unohdan koko sektion. Ei mitenkään vaivaa muuten kun että pitää muistaa ettei esikoista saa kantaa. Liikuntana ollu mulla vaan vaunulenkit. Muutenkaan en mitään harrastanu raskauden aikana. Pitäis kyllä aktivoitua kunhan vauva vähän kasvaa.
 3. Anskuli_ Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Miulle tehtiin kiireellinen sektio 22.11 koska oli yllätys perä tila mutta ihan perus vaunulenkkejä tehnyt.

  Olin kyl aika kipeä pari viikkoa, ajattelin jossain kohti ettei tää kipu lopu tai etten pääse sängystä ylös mutta kohta 5viikkoa mennyt ni pystyy elää normaalisti mut kylhän se viel muistuttaa olosta :meh:
 4. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Oliko sinun valinta sektio tuon öerätilan takia vai lääkärin suositus? Meidän poika synty myöskin 22.11 kiireellisellä sektiolla kun olis halunnu tulla jalat edellä..

  Ikävä kuulla että sulla on ollu hankalaa! Mullaki oli kipuja eka viikko ja vielä toinenki mutta kolmantena jo oli melko lievää. Nyt en oo siis oikeen pariin viikkoon muistanutkaan sektiota kun ei enää tunnu missään. Millä tavalla sulla vielä vaivaa sektio haava?
 5. Anskuli_ Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Joo oli just syynä perätila ja lääkärin kans yhes päätettiin. Oltiin yöllä sairaalassa ni ei saatu magneettikuvia lantiosta et minkä kokoinen tyttö ois ollut et oisinko pystynyt synnyttämään. Mut onneks leikattiin koska napanuora oli lyhyt ja pyörähtänyt ympäri.. oli kyl vähä shokki ku yllätys perätila mistä en tiennyt ja vaik neuvolassa kysyin et onhan vauva oikein päin mut vikaa meni heidän arviot..:meh:

  Kyl miulla se on kosketus herkkä et jos rasvaa sektio arpea ja sit jos on tehty jotai rankempaa mukamas ni muistuttaa, et saattaa kolottaa vielä.
 6. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Yllätys oli meidänki poitsun kääntyminen. Oli ollut pää alaspäin jo kauan mutta sitte jossaki välissä kerkes kääntymään. Olin jo valmis ponnistaan ja 10cm auki kun ambulanssi tuli..

  Mulla tuntuu kyllä sektioarpi jos sitä tönäsee tai joku osuu siihen eli on herkkä mutta normi elämässä ei tunnu mitään. En oo ees rasvannu tai mitään kun sanottiin ettei tarvi muuta kuin vesipesuja.
 7. Anskuli_ Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Oho, kerkesitte kumminkin sairaalaan? Ja pojalla vissiin oli kiire tulla pihalle? Mutta onneks teilläkin meni sitten hyvin vaikka vauhdikas alku oli.

  Siis miulla tyttö oli vielä ylhäällä ettei ollut laskeutunut ja en ollut avautunut vaik vedet oli mennyt. Et ei meil nii vauhdilla tullut mut miulla oli esikoinen tulos.

  Juu just semmonen herkkä on kans ja miulle ne puhu jostain arpi hieronnasta mut vähälle on jäänyt :D
 8. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Joo kerettiin vaikka olisin tosiaan ollu ihan valmis jo ponnistaan kotonaki. Soitettiin ambulanssi kun mies ei ollu vielä kotona ja alko oleen mulla jo tukalat paikat suppareitten kans. Mulla meni vedet klo 8 ja heti alko supistukset ja sitte klo 16.08 muistaakseni soitettiin ambulanssi eli noin 7h ois voinu olla synnytyksen kesto kun ois alakautta tullu mutta sitte tosiaan sektio tuli niin synty 17.35 eli reilu 9.5h synnytyksen kesto. Kerettiin sairaalaan kun pidättelin enkä ponnistanu ja ambulanssi tosiaan ajo melko nopeaa. Ambulanssi kun tuli niin kokeili alakerran tilanteen ja olin 10cm jo siinä auki ja tuntu pieniä osia eli ei ollu pää tai peppu vaan jalka tai käsi eka tulossa. Sairaalassa lääkäri sitten katso taas tilanteen ja tarjonta olikin sitten este alatiesynnytykselle kun jalat edellä ei voi syntyä alakautta ja siksi sektio. Hyvä etten alkanu ponnistaan kotona tai ambulanssissa.

  Kuin pitkään sulla meni vesien menosta että tyttö oli ulkona?

  En ole miekään arpihierontaa tehny mutta jostain luin että sitä vois tehä jälkitarkastuksen jälkeen sitte kun on katsottu että paranee hyvin.
 9. Anskuli_ Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Oho, siinä on ollut täpärä tilanne. Onneks pystyit olemaan sen hetken ettet lähtenyt ponnistamaan.

  Meil on merkitty 9h 18min et vedet puol 5 illal ja sairaalaan pyydettiin näytille 21.00 ja sit olin noin 23 käyrillä ja alko olee kipeet supistukset mut sit kätilö huomas et väärinpäin sit joskus enne 12 leikkaus saliin ja tyttö synty 00.47.

Jaa tämä sivu