Saako pettää?

Keskustelun 'Vanhemmuus, perhe ja parisuhde' aloitti Vargynja, 22 helmi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

 2. Towanda Rakastunut foorumiin

  En ymmärrä minäkään. Kun kerran seksikin on hyvää oman miehensä kanssa ja perhe-elämä onnellista, niin miksi ottaa niin valtava riski? Yhdessä hetkessä voi menettää kaiken. En ymmärrä, kuinka hän pystyy menemään perheensä luo toisen miehen sängystä. Aika kuvottavaa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 3. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  No ei saa. Sen sijaan aiheesta voi keskustella ja jos on molemmille ok voi ryhtyä avoimeen suhteeseen jolloin molemmat saa toteuttaa itseään tahoillaan. Kaikenlainen valehtelu on väärin mutta yhteisymmärryksessä harrastetut sivusuhteet on ok. Eivät toki kaikille sovi, itsekään en tässä elämänvaiheessa harkitsisi.
 4. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Ei saa! Sehän on yksi pahimmista petoksista. Miksi olla yhdessä jos haluaa olla muiden kanssa?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 5. Shokatani Aloittelija

  Joskus mietin pettääkö mies mutta en usko sit kuitenkaan ei sillä olisi aikaa siihen.
 6. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  En hyväksy pettämistä enkä käsitä tuota naista.
 7. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  On kahdenlaisia ihmisiä. Niitä jotka kykenevät pettämään, ja niitä jotka eivät siihen kykene. Olisi reilua kertoa heti parisuhteen alussa, kumpaan ryhmään kuuluu, jotta uskollinen ihminen ei vahingossa joudu parisuhteeseen pettäjän kanssa. Uskollinen on tyytyväinen parisuhteeseen toisen uskollisen kanssa, ja pettäjät ollessaan parisuhteessa toisen pettäjän kanssa voivat sopia yhdessä avoimesta suhteesta, eli molemmat saavat käydä vapaasti vieraissa. Tällä tavalla kaikki voittavat.
 8. Rosalina Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015

  Missään olosuhteissa ikinä ei. Ei. Todellakaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 9. Sannalii Aloittelija

  Ei. Ei missään olosuhteissa. Edellinen suhde ensin poikki ennen uuteen pomppaamista. Itse en voisi kuvitellakaan pettäväni! Ja olisi kyllä suhde ohi samantien jos mies pettäisi :smiley-angry007
 10. kirahvi36 Ei muuta elämää Elomammat 2018

  Ei saa missään nimessä!
 11. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Ei tietenkään saa. Miksi olla toisen kanssa yhdessä jos haluaa muiden kanssa sänkyyn? Paitsi jos on vapaa suhde, mutta eihän silloin ole kyse pettämisestä.
 12. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Ei saa pettää, kuten ei saa muutenkaan kohdella huonosti rakkaimpiaan. En siis missään tapauksessa hyväksy pettämistä, mutta se täytyy sanoa, että vähän vähemmän mustavalkoiseksi olen tämänkin asian suhteen muuttunut iän karttumisen myötä. Totta kai edellinen suhde pitäisi päättää ennen kuin hyppää seuraavaan, mutta tiedän senkin, että tilanteita on monenlaisia, ja joskus se pettäjä ei ole ainut syyllinen huonosti voivaan parisuhteeseen.

  Äh, vaikea muotoilla asiaa niin, ettei se kuulostaisi siltä kuin hyväksyisin pettämisen. En hyväksy, mutta pystyn ehkä nykyisin näkemään syitä pettämisen takana, ainakin joissain olosuhteissa. Väärin se silti on, niin kuin kaikki muukin rakkaimpiin kohdistuva petollisuus.
 13. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä, kenen syytä huonosti voiva parisuhde on. Jos on luvattu olla uskollisia, niin silloin parisuhde on lopetettava ennen muissa sängyissä käymistä, olipa parisuhteen huonous kenen syytä tahansa.

  Paljon mukavampaa on voida sanoa olevansa ihminen joka ei petä lupauksiaan. Tuon kun pilaa, ei sitä saa ikinä takaisin. Toisaalta parisuhde on jo entinen siinä vaiheessa kun naapurien sängyt kutsuvat, joten aika helppoa on todeta, että se on loppu nyt ennen kuin vieraisiin menee.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Toisaalta parisuhteessa luvataan paljon muutakin, kuten kohdella toista kaiken kaikkiaan hyvin, ja niitäkin lupauksia petetään jatkuvasti. En edelleenkään hyväksy pettämistä, mutta on paljon muitakin "rikkomuksia", joita parisuhteessa on luvattu olla tekemättä.
 15. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Juu, ei pettäminen ole ainoa hyvä syy erota, moni muukin lupauksen rikkominen on hyvä syy erota. Ei pidä luvata sellaista, mitä ei pysty pitämään. Kukaanhan ei pakota mitään lupauksia tekemään. Parisuhteessakin voi olla lupaamatta uskollisuutta.
 16. Sohwia Rakastunut foorumiin Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Ei saa. En vaan voi ymmärtää ihmisiä, jotka pettää. Toki kaikki asiat eivät ole niin mustavalkoisia, mutta sen verran pitäisi osata toimia, että päättää edellisen suhteen ennenkuin alkaa säätämään toisen ihmisen kanssa mitään. Itse oon seurannut läheltä mitä kaikkea petetyksi tuleminen aiheuttaa ja miten syvät arvet se jättää petettyyn.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  No ei saa. Lentäisi ulos ukko, jos tekisi sellaista. Aika monta muuta lupausta saa rikkoa, mutta tää on mulle kyllä ihan ehdoton. Kaverini narahti äskettäin miehensä pettämisestä ja en ole ymmärtänyt yhtään sitä, että kuulemma hänen miehensä vielä harkitsee voisiko suhde jatkua. Jos on toisen ihmisen kanssa mennyt seksiä harrastamaan, eikö se kuitenkin ole aika selkeä viesti siitä, että oma kumppani ei ole riittävä.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Kultakutri&2karhua Aloittelija

  Ei saa, mut ymmärrän kyllä jos joku tahtoo vielä yrittää pettämisen jälkeenkin. Tiiän pariskuntia, jotka on siitä selvinneet ja jotkut kuulemma jopa entistä vahvempina. Useinhan pettäminen on oire jostain ja kriisi voi myös puhdistaa. Ei niin että silti kannattais lähteä sille tielle jos joku suhteessa mättää, mutta tajuan kyllä jos ei halua viheltää kerrasta peliä poikki. En voi itekään varmuudella sanoa et lähtisin jos ukko pettäisi, se riippuu niin monesta jutusta.
 19. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Pettäminen ei ole mikään oire, vaan teko. Oire voi olla jokin tunne tai olotila, mutta teko ei ole oire. Oire voi olla tyytymättömyys parisuhteeseen tai tyytymättömyys seksin määrään, jne, mutta pettäminen on aina teko, jonka ihminen ihan itse valitsee tekevänsä tilanteessa, jossa olisi voinut valita toisinkin. Kaikki kyllä tietävät, millä tavalla parisuhteen ongelmia selvitetään, eikä se sisällä vieraisiin sänkyihin hyppäämistä.

  Jos mies selittäisi minulle, että meni vieraisiin oireena parisuhteen ongelmista tai meni vieraisiin vahingossa, olisi tuollainen oman vastuun pakoilu suurin syy sille, että heittäisin tuollaisen menemään, ei niinkään se itse vieraissa käynti. :troll: Tosin tuskin edes aloittaisin parisuhdetta vastuunpakoilijan kanssa, yök.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 20. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kyllä minä mieltäisin että pettäminen on jossain mielessä oire. Ei se tarkoita sitä että vastuun siitä voisi vierittää toisen niskoille. Mutta ei se poista sitä että pettäminen voi olla seuraus jostain ongelmasta. Se on oma päätös, mutta jokin ongelma parisuhteessa voi olla osasyynä siihen että sen tekee. Ei sillä, en silti hyväksy pettämistä. Jos parisuhteessa on jotain vialla se pitäisi selvittää aikuisesti eikä sortua pettämiseen.

Jaa tämä sivu