Rokotteet eivät aiheuta autismia. Tämän "löydöksen" alunperin tehnyt tutkija vääristeli dataa saadakseen rokotteita mustamaalaavan tuloksen. Häntä rahoitti lakimiehet, jotka puolestaan oli palkannut rokotusyhtiöitä oikeuteen haastaneet vanhemmat. Kyseinen tutkija on myöhemmin avoimesti myöntänyt tutkimusdatan väärentämisen ja lukuiset muut eettiset virheet, häneltä on poistettu lääkärinoikeudet ja artikkeli on poistettu tieteellisistä julkaisuista. Silti jostain syystä tää väärinkäsitys on edelleen laajassa kierrossa. Lisää voi lukea vaikka täältä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/ Osaltaan tätä pohdintaa saattaa aiheuttaa se, että autismi ei aina ilmene heti syntymästä asti, vaan lapselle tulee noin kaksivuotiaana, eli rokotteiden ottamisen aikaan, taantuma.
Autismitietoisuus on lisääntynyt viime vuosina, joten luonnollisesti sitä myös diagnosoidaan enemmän. Kun ennen tunnistettiin vain ns. syvät autistit, sellaiset stereotypiset rainman-tyyliset autistit, nykyään sen kirjoluonteisuus ja oireiden moninaisuus ymmärretään paremmin. Kuten joku sanoikin jo aiemmin, myös naiset saavat nykyään diagnooseja, kun ennen diagnosoitiin lähes yksinomaan poikia ja miehiä. Toki voi olla myös jotain tekijöitä, jotka mahdollisesti vaikuttavat autismin yleisyyden lisääntymiseen. Hiljattain uutisoitiin mahdollisesti alkuraskauden D-vitamiinipuutoksen aiheuttavan autismia, HUS tekee tästä tutkimusta (
https://www.hus.fi/ajankohtaista/tutkimus-maahanmuuttajataustaisilla-lapsilla-kohonnut-autismiriski)
Oisko sulla vielä linkki tähän? Mietin vain, onko kyseessä enemmän muna vai kana -tilanne. Autisteilla kun on sosiaalisia haasteita eivätkä kaverisuhteet niin kiinnosta, niin viettävät paljon ruudulla aikaa sen vuoksi.