Rokotukset

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2014' aloitti Nannai1, 23 huhti 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nannai1 Peruskäyttäjä

  Ajattelin luoda uuden ketjun rokotuksista.

  Meillä rotarokotus olisi nyt ajankohtainen, mutta edelleenkin mietin pitäisikö se ottaa vai ei.. Olisi kiva kuulla niiltä joilla on jo kokemusta kyseisestä rokotteesta, onko rokote aiheuttanut mitään sivuvaikutuksia?

  Me ollaan mieheni kanssa päätetty, ettei oteta ainakaan influenssarokotteita. Mutta kaikki "vanhat" rokotteet eli sellaiset, jotka mekin olemme saaneet lapsena otetaan myös meidän tytölle. Muita uudempia rokotteita nyt vielä pohditaan.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 2. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Me menemme ehdottomasti rokotussuositusten mukaisesti! Ja myös influenssarokotteet olemme ottaneet ja jatkossakin otamme!

  Rokotuksista voi joillekin tulla pientä lämpöä antopäivänä ja antoalue on voinut aristaa. Tämäkin on niin tapauskohtainen. Meidän esikoinen ei ole mistään muusta kuin MPR-rokotteesta saanut ihan pienen lämmönnousun. (Mutta meidän poika on muutenkin ollut aina todella terve. Oli ensimmäistä kertaa kipeänä (2pv:n flunssa) vasta 2-vuotiaana. Ehkä rokotteiden ottaminenkin on siihen vaikuttanut, vaikka pistän kyllä imetyksen kunniaksi tämän.) Ja aina olen pistoaluetta saanut ilman aristusta koskea. Meillä ei ole yhtään huonoa kokemusta rokotteista. Ja vaikka olisi on niistä saatu hyöty sen arvoinen.
 3. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meillä tullaan menemään rokotussuositusten mukaisesti myös. Sen verran tietoa noista sairauksista, joita vastaan rokotetaan että ei tulisi mieleenkään jättää lastani rokottamatta. Esikoisen kohdalla ei muuta huonoa sanottavaa, muutakuin kuume tuli jostain niistä ensimmäisistä pistettävistä rokotteista. Kuume kesti noin vuorokauden ja muutoin tytteli oli ihan pirteä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. beijaflor Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Samoin täällä, rokotussuositusten mukaan mennään. Ja influenssarokotuksetkin olen ottanut esikoiselle ja myös itselle raskausaikana. Esikoinen ei saanut viimeistä annoista rotarokotetta, koska oli vatsaongelmia (verta ulosteessa, pepun haavauma jne jne) niin paljon siinä vaiheessa, että lastenlääkäri oli sitä mieltä ettei kannata sitä ottaa. Jonkinlainen suoja kahdesta annoksestakin jo on. Esikoinen on reagoinut aika voimakkaasti rokotteisiin (kuume, kovat (lihas)kivut), mutta menivät nopeasti ohi. MPR:ään ei reagoinut mitenkään, sitä juuri eniten jännitin.

  Meilläkin on esikoinen ollut melko terve, muutama nuhakuume ollut. Täälläkin pitkä imetys taustalla sekä kotihoidossa ollut, joten säästynyt pahimmilta epidemioilta. Nyt mietinkin esikoisen laittamista syksyllä kerhoon, joka olisi kerran viikossa pari tuntia. Että sen jälkeen todennäköisesti tullaan sairastelemaan enemmän ja tarttuu tietysti sitten pieneenkin.
 5. piia84 Ihastunut foorumiin

  Suositusten mukaisesti täällä myös mennään :) mihinkään kokeiluihin en kuitenkaan aio lähteä mukaan, ja järkeä käyttäen kaiken maailman sika, lintu ja lehmäfllunssiin ollaan rokote ottamati :D

  Meillä myös poika oli kaksi vuotiaaseen saakka aivan terve, kunnes meni hoitoon töiden alettua taas ja heti toisena päivänä hirveässä kuumeessa ja siitä se melkein neljän kuukauden kierre sitten alkoikin :/ Paikkakuntaa muutettua ja hoidon sielä jatkuttua ei kuitenkaan sairastellut enää ja olen kyllä sitä mieltä että jonkin näköisiä homeongelmia oli varmasti kyseisessä tarhassa... Niin, ja ihan täyspullolla esikko meni :) :)
 6. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Otetaan rokotusohjelman rokotteet. Mulla on kavereita, jotka ovat rokotuskielteisiä ja vältelleet joitain rokotuksia myös lastensa kanssa, mutta itselle ei tulisi mieleenkään. Annan silti heidän tehdä niinkuin hyvältä tuntuu, enkä saarnaa aiheesta. Tilastot ja tutkimustulokset vaan puhuvat niin selkeää kieltä sen puolesta, että ohjelmassa olevat rokotteet ovat todellakin tarpeen, joten siksi näin :) Otettiin miehen kanssa tänä talvena ekaa kertaa myös influenssarokotukset, ja mun raskaana ollessa kuulemma myös vauva sai suojan. En silti usko, että joka vuosi niitä otetaan. Myös Twinrix varmaan tulee otettua jos kuitenkin joskus matkustetaan kaukomaille, mutta ei vielä ihan pienenä kannata kun ei olla muutenkaan vielä matkailemassa kauas.
 7. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Ensimmäinen rokote otettu ( suun kautta ), eikä sivuvaikutuksia!
 8. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Jaahas, rotarokotteen sai poitsu aamusella ja itselläni oli meno tässä illalla niin poika oli huutanut ne noin 4h jotka olin poissa ja nukkunut noin 20min koko aikana :sad001 Kakkaakin tullut useat kerrat. Nyt nukahti, toivottavasti meni tuolla ohi.
 9. piia84 Ihastunut foorumiin

  meillä saatin rota viime maanantaina, eikä oo tullu oikeestaan mitään. Tai no, ehkä piereskellyt pikkasen enemmän... kakka ihan samanlaista ku aiemmin ja samaan tahtiin tulee :) Toivottavasti siellä Winksu hepotti jo :)
 10. Winksu Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meni onneksi tuolla tuskalla ohi. Nyt on taas ihan normaalisti kakittu ja piereskelty :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Nannai1 Peruskäyttäjä

  Mekin otettiin rotarokote viikko sitten. Tytön vatsaa on vääntänyt siitä asti, on puklaillut ja piereskellyt tavallista enemmän. Onneksi itku on kuitenkin jäänyt suht vähälle.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 12. mini* Aloittelija

  Meillä sama Nannai1; rota-rokote tuli to ja nyt piereskelee, puklaa (tänäänkin taitaa olla kolmas tai neljäs vaatekerta pojalla ja äidillä menossa) ja itkeskelee tavallista enemmän. Huoh. Varasin nyt ajan vyöhyketerapiaan, josko auttais masuvaivoihin.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 13. +Mymmeli+ Tuttu foorumilla Maaliskuunmammat 2014

  Näistä mahavaivoistanne tuli mieleen, että onko teillä kenelläkään maitohappobakteeri käytössä? Meilä ne aloitettiin jo sairaalassa ja enpä sitten tiedä olisiko niiden ansiota, ettei meillä oli juurikaan mahavaivoista itketty. Ei edes rokotteen jälkeen.
 14. mini* Aloittelija

  Meillä ollut relatipat alusta asti käytössä, lisänä disflatylitkin, mut silti tuli rokotusvaivaa. Nyt jätin kaikki tipat tauolle, eikä vaivat oo sen pahemmaksi menneet. Vyöhyketerapiasta näyttäisi olleen hieman apua, jee! :)


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 15. Kittis Peruskäyttäjä Maaliskuunmammat 2014

  Meillä tulee vauvalle maitohappobakteeria kun on Gefilus D-tipat ja hyvin näyttäis sopivan.

  Just tultiin neuvolasta ja rotarokotus täälläkin saatu. Toivon mukaan ei aiheuta ongelmaa kun on näin kuumakin.

Jaa tämä sivu