Rokotukset

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2012' aloitti Emmy', 22 touko 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Emmy' Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Hei huhtimammat! Ajattelin vähän herätellä keskustelua täällä, kun meinaa muuten hiljentyä koko palsta! ;) Mitä mieltä olette rokotuksista? Eli saako lapsenne kaikki rokotusohjelman rokotteet? Entä influenssa rokotteen? Mitä mieltä olette vesirokkorokotteesta? 1. Rokote näyttää tuossa ohjelmassa olevan rotavirusrokote, joka annetaan käsitykseni mukaan suun kautta. Oma mielipiteeni rokotteista on, että ne otetaan kyllä kaikki. En vain ole ihan varma siitä vesirokkorokotteen hyödyllisyydestä.. Täytynee tutkia sitä vielä. Se nyt ei vielä vissiin kuulu rokotusohjelmaankaan (ainakaan vielä). Hyvää viikon jatkoa kaikille mammoille! :)
 2. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Mäkin taidan haluta kaikki rokotteet vauvalle. En kyllä vielä tiedä mitä rokotteita on tulossa, mut parempi et poika pysyy terveenä :)
  Influenssarokotteesta en nyt tiedä.. Itse kun en ole edes sikarokotetta ottanut ja terveenä pysynyt, jos vaikka poika samanlainen, ken tietää...
 3. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  me annetaan rokottaa vauva kyllä. henkilökohtainen mielipiteeni on se että on suorastaan tyhmyyttä jos ei anna rokottaa vauvaa, meillä suomessa on jo pitkään rokotettu lapsia ja rokotteet on yleensä turvallisia ja tutkittuja ja saadaan olla kiitollisia rokotteiden ansiosta et meitä ei juurikaan vaivaa tuhkarokot jne taudit.
 4. Sally`` Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä ensimmäinen rokote ensi viikolla juuri tuo suun kautta annettava. Tullaan kyllä kaikki antamaan. Mitens muilla nykyään, kun sitä tuberkuloosia vastaan olevaa rokotetta ei anneta automaattisesti enään synnärillä.. Neuvolassahan täytettiin se kysely. Otitteko sen vai ette? Meillä sitä ei otettu.
 5. Emmy' Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Sally``: Me ei myöskään tubirokotetta otettu, kun ei täytetty niitä riskejä, niin ei sitten alettu sitä ottamaankaan. En tiedä olisivatko sen antaneet jos sen olisi välttämättä halunnut. Eipä sillä luotan, että riskiarvio on oikea, eikä meidän pojalla siis tarvetta rokotteeseen ole!
 6. nina88 Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä annetaan kaikki mitä nyt neuvolasta annetaan.. tuli kylläkin kirje joukkorokotuksiin vai oisko ollu johonkin rokotustutkimuksiin?
 7. tansku86 Oman äänensä löytänyt

  Me saatiin eilen rotavirusrokote ja nyt on masu kipeenä... :( Sivuoireena kuulemma ripulointia yms ja sen kyllä huomaa...
  No eiköhän se tasaannu nopeesti toivottavasti...Mutta kyllä meille otetaan kaikki mahdolliset rokotteet...
 8. Sally`` Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä saatiin tänään rotarokote. Oli vissiin hyvää, kun niin maiskutettiin. :D meillä ei ainakaan tullut onneksi minkäänlaisia oireita siitä.
 9. freesia Hyväntuulinen höpöttäjä

  No niin, meidän neiti saa huomenna viimeinkin sen ekan rotarokotteen, 2kk neuvolassa. Se oli kai tarkotus antaa jo viimeksi mutta oli jotenki jäänyt kun ei ollu oma th vastaanottamassa :( Toivotaanpa parasta oireiden suhteen. Vitsit, ois jo takana päin tämä ongelma jos olis viime kerralla rokotettu!

  Mun mies ei ole sairastanut vesirokkoa joten ajattelin että oiskohan hänenkin syytä hankkia rokote sitä vastaan.
 10. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Onko kukaan meinannut osallistua tähän nykyiseen Tampereen yliopiston rokotustutkimukseen? Tai onko kukaan kuullut siitä mitään mielipiteitä?

  Meidän neuvolatäti sanoi raskauden loppuvaiheessa, että tuo olisi pitkästä aikaa hänen mielestään sellainen tutkimus, johon kannattaisi osallistua. Olen nyt sitten menossa huomenna kuuntelemaan mitä klinikalla tutkimuksesta kerrotaan...ehkä sitä sitten olisi viisaampi päättämään pitäisikö tutkimukseen osallistua vai ei...
 11. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Mulle tuli se tutkimuslappu, mutta en osallistunut. Mun terveydenhoitaja sanoi että hänen tytär pistettiin ohjelmaan. Ei mitään pahaa sanottavaa kun se vaan että niissä testeissä joutuu ravaamaan usein...
 12. freesia Hyväntuulinen höpöttäjä

  Me ei osallistuttu tuohon tutkimukseen. Ehkäpä jos neuvolantäti tosiaan suosittelisi niin sitten voisi miettiä. :)

  Meillä ensimmäinen rotavirusrokote saatiin n. viikko sitten, ei pahemmin oireita, saa nähdä tuleeko vielä jotain. 

  Seuraavat rokotteet heinäkuun lopulla, mitenkäs mahtaa olla ne oireet niiden suhteen...? Eli toinen rota + kaks piikkiä.
 13. Emmy' Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä nyt 3kk neuvolassa annetuista rokotusohjelman mukaisista rokotuksista (MPR, tetanus jne.) poika tuli aika ärtsyksi. Annoin ihan Para-Supon pojalle, kun tuntui niin pahalta kun toinen valitti kivuissaan ja kipulääke auttoi! Miten teillä vauvat reagoivat rokotuksiin?
 14. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Meillä nukahti heti piikit saatuaan mutta heräsi sitten joskus klo 17 aikaan ja alkoi kiukuttelemaan. Oli jossain välissä myös leikkisä. Klo 18 alkoi kauhea itku ja itkettiin 2,5h vaikka sai supon jo neuvolasta tultaessa.
  Mun teki niin pahaa katsoa toista kun ei voinut millään auttaa.
  Kyyneleet valui pojan poskilla koko ajan ja vuoroteltiin mihen kanssa poikaa. Lopuksi annettiin vielä yksi suppo ja sitten pikkuinen nukahti <3 Yöllä itkusti vielä jonkin verran ja myös aamulla mutta ysin aikaan oli taas oma iloinen itsensä :)
  Ihan kauhee kokemus. Hoin pojalle koko ajan että: Huomennä tää päivä on enää pelkkä muisto sitten ei satu enää, yritä jaksaa .
 15. freesia Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on säästytty pahoilta haitoilta rokotusten suhteen. 3kk neuvolan rokotteista neiti vaan nukkui hirveesti lopun päivän aikana, sit kun heräs syömään ni tuntui hiukka lämpöseltä niin annoin lääkettä heti, ei tullut mitään vaivaa. Oma itsensä on ollut :) Rotavirusrokotteestakaan ei tosiaan oo mitään ihmeellisempää tullut.