Ravitsemusterapeutilla käynti raskaana

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Administrator
Maalisäidit 2020
Oletteko käyneet raskausaikana ravitsemusterapeutilla? Miksi? Saitteko neuvolasta lähetteen?
 
Sain, kun pyysin. Avuksi painonhallintaan kävin. Ei ehkä varsinaisesti siihen ollut apua , mutta oli kiva tietää, että "vaikka" syön vhh, niin saan kaikki ravintoaineet ym.
 
Sain lähetteen kun sairastin hyperemeesiä, eli ei mikään ruoka meinannut pysyä sisällä. Sain paljon erilaisia ravinnejuomia testattavaksi kotiin (eipä oikein tullut käyttöön, useimmat maistuivat niin järkyiltä että heti tuli ylös). Aika harva niistä sopi edes IBS-sairastavalle, niissä on kauheasti vatsaa ärsyttäviä ainesosia. Sitten sain myös neuvon: syö mitä vaan jahka se pysyy mahassa. Käy mäkkärissä, tilaa pizzaa, whatever.
Ja näin sitten tehtiin. Onneksi paha olo helpotti, sen jälkeen sai syödä vähän maltillisemmin..:grin
 
Neuvolasta tarjottiin mahdollisuutta ravitsemusterapeutilla käyntiin ruokavalion (vegaaninen) vuoksi. Otin mahdollisuuden vastaan, vaikka tiesinkin, että mulla on aika hyvin homma hallinnassa. Ravitsemisterapeutti oli erittäin ammattitaitoinen ja sainkin vastauksia niihin kysymyksiin, mitkä mietitytti (lähinnä se saanko tarpeeksi kalsiumia ja hyviä rasvahappoja). PIentä viilausta tehtiin näiden pohjalta ruokavalioon. Käsitin, että olis mahdollisuus myös toiseen käyntikertaa lapsen osalta myöhemmin, ja jos sellaista mahdollisuutta tarjotaan, niin ilman muuta tartun siihen. :)
 
Kävin lokakuisen raskauden aikana koska sain radiin insuliinin ja mietin kovasti että mitä voin syödä. Lähetettä en saanut vaan äitiyspolilla lääkäri ohjasi minut sinne.
 
En ole ravitsemusterapeutilla käynyt, mutta oli ylimääräisiä hoitaja/lääkäri käyntejä oli sen vuoksi, että murehdin painon-nousua. Ruokaohjeita jaeltiin joka paikasta ja loppuraskaudessa tuntui, että paino nousi ihan sama mitä tein. Painon noususta valitettiin kokoajan. Yksi ihana lääkäri sanoi mulle, että jos 10 kiloa paino nousee sulla, niin kaikki jää synnärille. Synnärille mentäessä oli noin 10kg mukana ja kaikki tosiaan jäi laitokselle. Fiksu lääkäri. :angelic:
 
Takaisin
Top