Raskaus ja matkustaminen

Keskustelun 'Kesäkuiset 2018' aloitti alina.teider, 3 marras 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. alina.teider Aloittelija

  Oletteko uskaltaneet matkustella raskauden aikana? Millaiset välimatkat? Kulkuneuvot? Lentäminen ja alkuraskaus?
 2. Lia83 Tuttu foorumilla Tammikuiset 2021 Kesämammat 2018

  Me ollaa lähössä ens viikolla reissuu ja edessä pitkät lennot (n. 16h). Pahoinvointi tuntuu nyt lisääntyvän vähän joka päivä. Olis kanssa kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä miten helpottaa lentoja ja muutaki matkustamisee liittyvää Nyt siis 7+0
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. alina.teider Aloittelija

  Lia83, on kyllä aika pitkä aika.. Itse kans suunnittelen lentämistä lähiaikoihin, ihan 2h vaan :D
 4. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Tultiin pari viikkoa sitten reissusta. Oli ihan vaan 2,5 h lento, joten sen jaksoi aika kivasti ilman mitään erityistä. Oltiin Budapestissa, joka on ihan mukava kaupunki raskaana olevalle. Kylpylöissä oli mahtava lillua! Tukisukat on pop lentokoneessa :). Kannattaa myös varautua reilulla määrällä nestettä. Kyllä siellä lennollakin vettä tarjoillaan, mut musta henk.koht. tuntui vähän nololta pidätellä lentoemäntää kun kittasin vesilasillisia :joyful:.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Luova Luova x 1
 5. maaris Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Viime raskauden lopussa (ensimmäiseni siis) kävimme eteläisessä naapurissa autoreissussa, ihan täydellä autolla. Olisiko ollut jotain 450-500 km suuntaansa. Olimme reissussa muistaakseni viikolla 36+? ja vauva syntyi 39+2 (noin). Kohtu supisteli ihan jatkuvasti, mutta onneksi kivuttomasti, siis pitkään ennen reissua, reissun aikana ja sen jälkeen.

  Nukuttiin teltassa ohuilla retkipatjoilla, mutta mukavuuden vuoksi siirryin pariksi seuraavaksi yöksi taivasalle riippumattoon tutimaan.

  Toki otin selvää siitä, että mitä jos synnytys käynnistyy reissussa, niin mitkä ovat kustannukset ja minne mennään. Olisi käynyt varmaan jopa halvemmaksi synnyttää siellä! :P

  Hyvin meni, mutta kyllä henkisesti piti valmistua matkasynnytyksen mahdollisuuteen. Oli mulla varmaan pyyhe ja jätesäkki ainakin pakattuna matkaan yllätyshetkiä varten. :D Telttanaapureita valtava mahani hämmästytti paljon enemmän kuin meitä. He mielikuvaharjoittelivat synnytyksessä avustamista moneen otteeseen...
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. MaryJane Aloittelija

  Minulla takana lokakuussa Balin reissu, jonne oli 16h lennot. Raskausviikkoja oli 5-7 reissun ajan. Lennot meni hyvin. Jos on pahoinvointia niin suosittelen ottamaan reilusti omia eväitä jos ei satu lentokoneen ruuat maistumaan ja reilusti nesteitä mukaan, niin ei tarvitse olla lentokoneen juomien varassa.
  Rennosti vaan niin hyvin menee :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Lia83 Tuttu foorumilla Tammikuiset 2021 Kesämammat 2018

  Balille mekin ollaan menossa :) Niitä omia eväitä tosiaan täytyy varmaan ottaa mukaan ja vettä. Tukisukat on hommattu ja unimaski, toivottavasti sais nukuttua hyvin koneessa :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Ketterä Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Englantiin lähdössä jouluksi. Lähinnä lentoja miettii, että eihän pahovoinit enää silloin pahana ole.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Ktuomenk Aloittelija

  Meillä matkustettiin rv 24 Thaimaaseen ja tultiin takaisin n. Rv 28. Lento kesti n. 9-10h ja koko matka sujui hyvin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. ellami Tuttu foorumilla

  Noo, v.2008 vietin lokakuun Thaimaassa. Odotin tuolloin lasta joka syntyi helmikuussa-09.
  Lennot meni hyvin kun joi vettä ja käveli välillä. Tukisukat oli hyvä juttu. Itse kohteessa vaihdettiin paikkaa muutaman kerran eri kaupunkeihin 2-3 tuntia taxilla ja ylibuukatulla pikku laivalla. Kaikki meni hyvin. Huolehdin mitä ja mistä söin ja join. Ja käsihygienia. Paikalliset ihmiset huomioi raskauden mukavasti.
  Sittemmin on tehty automatkoja milloin missäkin raskauden vaiheessa parista tunnista useampaan... välillä on tarvinut suoristaa jalkoja ja selkää niinkun varmaan olis tarvinu ilman raskausmahaakin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. mymmeli35 Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Mekin menossa tammikuussa Balille, silloin viikkoja 21+. Uskoisin että menee hyvin, esikoista odottaessa käytiin Meksikossa ja kakkosta Thaimaassa. Nyt kyllä superraskas paluulento kun välillä 8h odotus Dohassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. MaryJane Aloittelija

  Meillä oli varmasti samat Qatar airwaysin lennot, kun meilläkin oli tullessa 8h odotus. Koska meillä oli esikoinen 2v mukana niin varattiin odotusajalle huone lentokenttähotellista. Kallis ”yö” mutta oli kyllä sen arvoista. Hotelli sijaitsi kätevästi keskellä kenttää. Siellä pääsi käymään suihkussa ja sai pujahtaa puhtaisiin lakanoihin nukkumaan. Olo oli kuin uudesti syntyneellä :happy: lisäksi varmasti tämä muutaman tunnin unipätkä käänsi rytmiä sopivasti takaisin suomen aikaan, niin vältyttiin isommilta aikaerorasituksilta.
 13. Kräuterblutsaft Ihastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Itsellä ei muita rajoituksia matkustamiseen, mutta rajaan suosiolla pois kaikki paikat, joissa joutuisi syömään esim malarialääkkeitä, tai zikavirusalueet ym, sekä paikat joissa huono hygienia. Toki ruokamyrkytyksiä voi saada varmaan välimerelläkin. Ekassa raskaudessa lähdin heti raskaustestin jälkeen pidemmälle itään 2 viikoksi. Lentomatkoista ei ollut ongelmaa, mutta matkan puolivälissä alkoi pahoinvointi, jonka jälkeen oli vaikeuksia saada paikallista ruokaa alas, kaikki erikoiset hajut ällöttivät (ja niitä oli paljon). Syöminen jännitti myös, kun hygieniasta ei ollut aina niin varma. Oli se hyvä reissu joka tapauksessa.
 14. Jadine Ihastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Joulukuussa olisi tiedossa kaksi matkaa, molemmissa noin 2 tunnin lennot suuntaansa ja jälkimmäisessä reissussa lisäksi noin 500 km automatkat suuntaansa. Länsi-Euroopassa matkustan kyllä ihan huoletta niin kauan kuin lentäminen on sallittua, oman olotilan mukaan tietenkin.
 15. Snygis 15 Naimisissa foorumin kanssa Syyskuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Me lähdetään helmikuun puolessa välissä viikoksi Eurooppaan, ei huoleta tuommoisissa maissa matkustaminen tippakaan.
 16. Dindindin Uusi käyttäjä

  Me ollaan piakkoin lähdössä Kap Verdelle. Lennot ei niinkään jännitä, mutta ruokarajoitukset kyllä. Mennään all incl hotelliin, joka on kyllä hyvätasoinen, mut silti pelottaa, jos jotkut kasvikset on pesty huonosti tms..
 17. Fiia Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Meidän oli tarkoitus lähteä Karibialle kevät talvella, mutta nyt raskauden takia mua alkoi pelottamaan se zika-virus niin paljon että pistettiin suunnittelut jäihin ja mennäänkin varmaan vaan johonkin Eurooppaan. Esikoisen raskausaikana matkusteltiin tosi paljon ja kaikki meni aina tosi hyvin :).
 18. mymmeli35 Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Pitääkin katsoa tuota lentokenttähotellia. Mukana myös 3- ja 6-vuotiaat joten voi muuten olla melko kaaottinen paluu
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Sinikettu Aloittelija

  Lähettiin melkein heti kun sain tietää olevani raskaana (oisko ollu 6+jotain kun lähettiin) yli 4 viikoksi tänne Australiaan. Lennot välilaskuineen vuorokauden suuntaansa. Meilläkin sielä Dohassa välilasku. Aika tylsä kenttä kyllä :bored: Tulomatka meni ihan hyvin, mutta olihan se raskas (olis ilman raskauttakin.) Silloin ei ollut vielä pahoinvointia. Nyt 9+0. Reilu viikko sitten alkoi pahoinvoinnit (enimmäkeen iltaisin) ja tosi monet ruuat ällöttämään. Eniten ehkä menoa haitannut väsymys, mutta silti matka mennyt hyvin. En tiedä olenko ollut tarpeeksi tarkka kasvisten pesemisen kanssa ja olen juonut esim. ihan hanavettä. Toivotaan ettei tää pahoinvointi tässä hirveesti pahene, että selviän pakuulennin noin 1.5 viikon päästä.
  Summa summarum: en jättisi matkustamatta raskauden vuoksi (pouslukien ehkä joitain maiuata.) Raskaus ei kuitenkaan ole sairaus. :angelic:
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. voikukka83 Tuttu foorumilla Kesämammat 2018

  Oltiin just varattu matka Teneriffalle kun sain tietää olevani raskaana. Peruttiin se heti kun onnistui vielä ilmaiseksi. Eniten mietitytti ruuat kun oon kasvissyöjäkin. Juustot pois niin ois ruuat aika vähissä. Omat sairaudet vielä päälle niin mieluummin olen Suomessa. Matkustetaan joskus myöhemmin. :)
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu