Raskaudesta kertominen

Keskustelun 'Elokuiset 2020' aloitti Tupu90, 8 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kata88 Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Tammikuunmammat 2016

  Mä kerroin heti siskolle ja yhdelle kaverille. Toisaalta haluaisin jouluna kertoo omille ja miehen vanhemmille, mutta jotenkin sitä keskenmenoa pelkää ja sen takia mietityttää, et kertoako vai ei. Toisaalta olisivat tukena jos jotain tapahtuu, mut se on taas sit vaikeaa kertoa, jos menee kesken..
 2. Babyhei Aloittelija Eloäidit 2020

  Tänään kerroin äidille, isälle ja siskolle. Kaikki onnitteli paljon ja ilahtui :Heartpink Jouluaattona kerromme miehen vanhemmille ja sisaruksille.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Emby Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Sisko ja yksi työkaveri tietää, muille ei olla kerrottu vielä. Harkitsen että pitäiskö jouluna kertoa vanhemmille ja muille sisaruksille, mutta en taida vielä uskaltaa :grin
 4. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Me niin haluttais kertoa lapsille mut ei vielä viiti. Ens perjantaina olis eka ultra, jos tulee hyviä uutisia niin ehkä silloin kerrotaan lapsille. :) Vaikka silloinki vielä aika aikaset viikot. Saas nähä maltetaanko olla kertomatta isovanhemmille ultran jälkeen. :rolleyes:
 5. iloinenodottaja Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Me kerrottiin tänään mun vanhemmille. He olivat kyllä kuulemma jo arvanneet, kun ollaan nyt esikoisen kanssa oltu siellä aika paljon tekemässä jouluvalmisteluita. Musta on kuulemma nähnyt. Uskon, että kahvin vähentäminen ja jatkuva väsymys on paljastanut mut :grin Onnittelivat kovasti molemmat. Muille taidetaan kertoa vasta nt-ultran jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Me kun pidettiin viime viikolla esikoisen synttärit, niin mun äiti kyseli onks kaikki ok kun olin kuulemma vähän uupuneen ja kalpeen näkönen :grin Ois tehny mieli sanoo et kaikki on hyvin, tässä on vaan kolmas pulla uunissa mut ei vielä viitiny. :joyful: Sit lauantaina oltiin käymässä mun porukoilla, niin mun iskä ihmetteli miten oon niin väsyny ja haukottelen koko ajan, he kans kun on niin tottuneita siihen että oon energiaa täynnä. Mut ei kukaan oo vielä (ainakaan ääneen) sanonu että epäilis raskautta, saas nähä tuleeko yllärinä jos sit osaavat laskea 1+1 :p
 7. Kotikisu Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Helmimammat 2018

  Meillä tietää muutamat kaverit ja siskoni. En jaksa salailla asiaa muuten, mutta töissä en ole vielä valmis tulemaan raskauden kanssa julki.
 8. Niittipyssy Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020

  Mä kerroin pomolle viimeisenä työpäivänä ennen jouluvapaita :grin

  "Miten menee?"
  "Mmm ihan ok, vähän joutuu taistelee oksennusta vastaan mut noin muuten"
  "Et kai sä oo kipeenä töissä??"
  "En varsinaisesti, tää ei tartu... varsinkaan miehiin"

  Hetken raksutti kunnes tajus... Sain vilpittömät onnittelut ja heti perään muistutuksen etten saa rasittaa itseäni yhtään jos joku homma tuntuu pahalta :p
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 2
 9. Star4 Rakastunut foorumiin Heinämammat 2018

  Kerroin muutamalle työkaverille joihin luotan. Maanantaina eräs joka tekee vain keikkaa meille, kysyi että olenko raskaana!! Mun vastaus tähän. En, tai joo, siis en tiedä, johon hän vastasi että aijaa, katsoin että sun maha on pyöristynyt. Tosi kiva että tuulimunaraskaus tekee tälläistä. Nyt pitäs olla rv 7. Kai mä vaan oon lihonut kun nälkä on kokoajan :hilarious:
 10. SP Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Mä kerroin mun siskolle ja vanhemmille heti plussattuani, näin tein myös esikoisesta. En jaksanut alkaa salailemaan, koska äiti huomaa sen ainakin heti, varsinkin kun en lähde enää siiderin kanssa saunaan :D muille kerrotaan vasta sit ekan ultran jälkeen. Esikoinen on kyllä kuullut kun raskaudesta on puhuttu, mutta ehkä hänelle tulee todentuntuiseksi sit kun maha alkaa kasvamaan. Työkaverit epäilee kyllä jotain, ihmettelivät miksi oon lopettanut tupakan polton kuin seinään ja nyt ne tuijottelee mun mahaa koko ajan :D
  • Hauska Hauska x 1
 11. MrsH Rakastunut foorumiin Eloäidit 2020

  Mun sisko tietää ja kaksi hyvää ystävää. Sit esikoisen raskausajalla tutustuin tän foorumin kautta ryhmään naisia niin ne tietää kaikki :D
  Vanhemmille kerron sit jos varhaisultrasta on jotain kerrottavaa.
  • Hauska Hauska x 1
 12. Kyfi3295540 Aloittelija

  Mun äiti arvas jouluaattona, kuulemma näkyy jo :bored:
  • Hauska Hauska x 1
 13. Turquoise Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019 Eloäidit 2020

  Mä oon kertonut vaan yhdelle kaverille, ja sekin lähinnä siks kun puhuin itteni niin pussiin jossain keskustelussa että tunnustin sitten. :D Ei varmaan kerrota vielä vähään aikaan kellekään. Toisessa ketjussa jo mainitsinkin että yllärilapsi, niin vähän totuttelemista vielä meillä ajatukseen niin ei jaksa alkaa vielä puimaan asiaa muiden kanssa. :D
 14. Edlyn Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Mä jouduin jouluna äidilleni kertomaan. Oli ostanut jotain kivaa punaviiniä joulupöytään oikein mua varten :rolleyes:
 15. Emby Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Olen kertonut kahdelle siskolleni ja yhdelle työkaverille. Jouluna oli tarkoitus kertoa koko perheelle, mutta päätin kuitenkin vielä odottaa nt-ultraa. Viimeksi raskaus päättyi keskenmenoon, enkä halua tuottaa äidilleni uudestaan pahaa mieltä ja huolta minusta. Hän varmaan muuttaisi 300km päähän meille hoivaamaan mua :hilarious:
 16. Arielle Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Elomammat 2017

  Yksi itse heinäkuista odottava kaveri tietää. Isovanhemmille kerrotaan varmaan vasta nt-ultran jälkeen, ellei jostain syystä jouduttaisi kertomaan ennen sitä. Mietin vielä, haluanko kertoa joillekin kavereille ennen nt-ultraa vai en. Toisaalta jos tulee keskenmeno, on tosi ikävää jäädä yksin surunsa kanssa ja peitellä tapahtunutta, sen kerran jo kokeneena.
 17. tildanen Tuttu foorumilla Eloäidit 2020

  Meillä perheet tietää, ei olisi joulusta tullut mitään jos en olisi kertonut, kun kaikki omat herkut jäi syömättä ja pelkäsin myös että joku käsittelee ensin graavikaloja ja sitten vaikka epähuomiossa jotain mitä minä söisin ja mahdollinenlisteria siirtyisi...

  Perheen lisäksi tietää kaksi ystävää, muille ei aikeissa kertoa niin kauan kuin suinkin saadaan pidettyä asia salassa
 18. Rouva V. Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Lokamammat 2018

  Meillä sukulaiset tietää sekä työkaverit. Tätä kumpua ei peitä enää millään ja eilen saatiin varhaisultrassa hyviä uutisia niin en enää ees yritä salata.
 19. QueenElizabeth Aloittelija

  Kerrotaan ystäville ja lopuille perheenjäsenille vasta nt-ultran jälkeen jos siellä oli kaikki hyvin! Aikaisemmin kerrottiin jo kahdelle hyvälle ystävälle, siskolle ja vanhemmilleni koska olisin jouluna jäänyt kiinni kalojen syömättömyydestä... Työpaikalla oli myös pakko jo kertoa esimiehelle, koska suunnittelimme ensi elokuun asioita.
  Tosi vaikea olla kertomatta jotain, kun on muuten avoin ihminen, mutta näin sovittiin miehen kanssa ns. suojeluna sille pettymykselle, jos jotain alussa sattuukin.
 20. Sierra Iris Tuttu foorumilla Maalismammat 2018 Syysäidit 2020

  Kerroin mun siskolle ja hänen miehelleen, kun tulivat kylään juuri sinä päivänä kun plussasin. Olin niin innoissani. Isojen lasten äidille ja yhdelle kaverille jäin kiinni kun suunniteltiin kaverin synttäreitä ja hanakasti ajoin itselleni kuskin paikkaa. Arvashan nuo.
  Tänään kerrottiin appivanhemmille, ajatuksella että sais anoppi muuta ajateltavaa kun on menossa operaatioon huomenna.
  Torstaina olis neuvola niin sen jälkeen varmaan kerrotaan mun vanhemmille.
  Muille kavereille ja läheisille jossain vaiheessa. Lapsille varmaan vasta rakenneultran jälkeen.

Jaa tämä sivu