Raskaana olemisen ABC

Keskustelun 'Kesäkuiset 2020' aloitti Vargynja, 17 syys 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Raskausviikkojen laskeminen saattaa hämmentää erityisesti esikoistaan odottavia. Mitä tarkoittaa, kun on raskaana viikolla 6 + 3? Onko se yhtä kuin kuudes vai seitsemäs raskausviikko? Vastaus löytyy artikkelistamme, joka selventää raskausviikkojen laskutapaa. Löydät jutusta myös taulukon, josta pystyt suoraan hakemaan oikean raskausviikon.

  Raskaus kestää keskimäärin 40 viikkoa, mutta on usein jonkin verran tätä lyhyempi tai pidempi. Raskausviikkojen aikana tapahtuu paljon: pikkiriikkisestä alkiosta kasvaa valmis vauva. Myös odottaja kokee viikkojen kuluessa monenlaisia muutoksia. Voit lukea raskausviikkojen tapahtumista artikkeleistamme, joita löytyy omansa jokaiselle raskausviikolle.

  Entä milloin on vauvan syntymän laskettu aika? Se yleensä tarkentuu ensimmäisessä ultraäänitutkimuksessa, mutta kuukautiskiertonsa pohjalta odottaja voi jo ennen ultratutkimusta selvittää suunnilleen, milloin vauvan olisi määrä syntyä. Lue lisää lasketusta ajasta artikkelistamme.
 2. Anile123 Rakastunut foorumiin Kesä-äidit 2020 Huhtimammat 2016

  Ensimmäisessä raskaudessa olin täysin tietoinen joka päivä mikä raskausviikko ja monesko päivä menossa. Nyt pitää kyllä ihan laskea tarkkaan ja ehkä kerran viikossa tulee mieleen , että missäs nyt mennään. Tänään pitäis olla 9+6 ja siis kymmenes viikko menossa. Maanantaina onneksi pääsee neuvolaan ja näkemään onko kaikki edelleen kunnossa. Heti, kun on parempi olo niin tulee mieleen, että oonko edes raskaana. Huoh pitäis vaan mennä rauhassa ja ottaa vastaan se mikä on tullakseen :angelic:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2

Jaa tämä sivu