Raskaana olemisen ABC

Keskustelun 'Toukokuiset 2019' aloitti Uusperhesatu, 14 heinä 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Uusperhesatu Rakastunut foorumiin

  Raskausviikkojen laskeminen saattaa hämmentää erityisesti esikoistaan odottavia. Mitä tarkoittaa, kun on raskaana viikolla 6 + 3? Onko se yhtä kuin kuudes vai seitsemäs raskausviikko? Vastaus löytyy artikkelistamme, joka selventää raskausviikkojen laskutapaa. Löydät jutusta myös taulukon, josta pystyt suoraan hakemaan oikean raskausviikon.

  Raskaus kestää keskimäärin 40 viikkoa, mutta on usein jonkin verran tätä lyhyempi tai pidempi. Raskausviikkojen aikana tapahtuu paljon: pikkiriikkisestä alkiosta kasvaa valmis vauva. Myös odottaja kokee viikkojen kuluessa monenlaisia muutoksia. Voit lukea raskausviikkojen tapahtumista artikkeleistamme, joita löytyy omansa jokaiselle raskausviikolle.

  Entä milloin on vauvan syntymän laskettu aika? Se yleensä tarkentuu ensimmäisessä ultraäänitutkimuksessa, mutta kuukautiskiertonsa pohjalta odottaja voi jo ennen ultratutkimusta selvittää suunnilleen, milloin vauvan olisi määrä syntyä. Lue lisää lasketusta ajasta artikkelistamme.
 2. Mira83 Ei muuta elämää Toukokuun äidit 2019 Kesäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Mä mietin et pitäiskö johonkin laittaa mitä kaikkee odottajat saa ilmasiks no äitiyspakkauksen tietysti (raha tai pakkaus) mut sit on vau-kirjan tervetulopaketti siihen pitää muistaakseni maksaa postikulut ja ei edellytä jatkotilauksia, sit on babybox jossa on muutama vaippa, tutti, tutti, kirja,pesuainetta jne. Sisältö vaihtelee vissiin vähän vuodesta toiseen. Liberolaukun saa myös tilattua liberon sivuilta ja se noudetaan k-kaupasta vasta lähellä laskettua aikaa. Siellä on useampi vaippa, äidille siteitä, pyllypyyhkeitä, lelu, vauvaöljyä. Lisäksi muumivaippojen sivuilta voi tilata vaippanäytteitä. Mä myönnän tilanteeni useampaan otteeseen näille jo oleville lapsille joku kerta on tullu siteitäkin mukana ja muistaakseni useampaan otteeseen ovat näytteitä lähettäny ilman et on ees tilannu. Tää on ehkä vähän aikastakun ollaan vastaekalla kolmanneksella menossa mut jossakin vaiheessa tulee puheeks kuitenkin :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Tämähän on hyvä ajatus. :) Voisin tehdä yleisen vinkkiketjun näille. Mikä ei toki tarkoita etteikö niistä voi täällä ryhmässä jutella jos se tuntuu luontevalta.
 4. Tulppunen Aloittelija

  Hei joo, osan tiesin mutta osa oli uutta tietoa! Tällänen olis huippu mihin kerättäisiin kaikki
 5. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu