Pottakeskustelu!

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Ramsi, 21 loka 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ramsi Peruskäyttäjä

  Noniin, avataanpa aiheesta pottailu. Meidän tyttö lähestyy 1 vee ikää enkä ole vielä edes pienessä mielessäni ajatellut potattaa häntä tässä vaiheessa. Kuitenkin ikätovereista jo moni kertoo käyvänsä säännöllisesti potalla ja kehuvat kuinka sinne pottaan aina jotain tuleekin ja kuinka hienosti sillä istutaan.

  http://www.vau.fi/Meilla-on-lapsi/K...1-3-v/Varhain-aloitettu-pottailu-haitallista/

  Täälläkin on aiheesta ihan ns. tutkimusta ja kehitystietoa. Tokihan lapsilla on ne ns. herkkyyskaudet eri aikoina, kuten eräs äitikaverini sanoi, mutta silti. En voi olla miettimättä onko mitään järkeä potattaa jo pahimmillaan/parhaimmillaan 6-8 kk ikäistä vauvaa?. Yksikin vuoden ikäisen vauvan äiti sanoi, että lapsi ei suostu enää kakkaamaan muualle kuin pottaan. Onko yksi vuotiaan tervettä pidättää kakkaa esim. reissussa ollessa, kun ei pääse potalle? Miten hän osaa viestiä äidilleen, että nyt PITÄÄ päästä potalle? Jos on vaikka liian kivaa leikeissä tai puistossa virikkeitä niin eihän isompikaan lapsi osaa siinä kohtaa vessaan pyytää saatika 1 vee, joka ei vielä edes puhu.

  Okei, tulipas nyt ehkä vähän väärään sävyyn kirjoitettua. Korjataan sen verran, että en tuomitse enkä halua pahoittaa kenenkään mieltä enkä haukkua ketään. Jokainen toki kasvattaa omalla tyylillään ja jos pottailu toimii eikä ongelmia tule myöhemminkään niin mikäs sen hienompaa! Itseäni vain hieman närästää tämä nopean kehityksen tukeminen ja se, että suurin piirtein kaikki maailman taidot pitäisi osata ennen sitä 1 vuoden maagista ikää. Jotenkin tulee vain väkisin mieleen sanonta "antakaa lasten olla lapsia ja vauvojen vauvoja". Mutta kukin taplaa tyylillään.
 2. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Tammikuunmammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Meiän esikko alotti pottakokeilut noin 10kk iässä. Ja ei oltas ite pidetty mitään kiirettä, mutta tyttö näytti olevansa siihen valmis. Aina vessassa ku vaippaa vaihdettiin, niin pissas siinä lattialle. Tarpeeks monta kertaa ku näin tapahtu, ni hankittii potta ja istutettii tyttö siihen. Alkuu tuli aina pissa sinne. Sit 1vuotiaana oli parin kuukauden jakso, jolloin ei tehny sinne mitään. Ja ei taaskaan otettu paineita. Kuhan vaa kävi siinä istumas joka vaipanvaiholla. Välil viihty pitempää, välil pylly vaa käväs siinä. Vaippa jäi lopulta kokonaa pois 2w3kk iässä. Nykyään käytetään kerran yössä pissalla, aina ei yöllä ees pissaa tule.

  Saa nähä miten tän toisen kohdalla mennää, voi olla et kiinnostusta pottailuun ei noin aikasee tule, mut sit ku kiinnostaa ni taas kaivetaa se potta esiin :)
 3. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Tammikuunmammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Toisaalta oon kerran tavannut 2vuotiaan joka ei ollu elämässään vielä kertaakaan istunu potalla.
 4. -Eevi- Tuttu foorumilla

  Meillä ei potalla olla maltettu istua ennen 2v ikää. Poika oli 2.8v kun jäi vaipattomaksi (heti jäi yövaippakin pois.) Tyttö 2v2kk oppi päiväkuivaksi kahdessa päivässä. Mut tosiaan kunpaakaan ei edes kiinnostanut potta, joten en viitsinyt alkaa väkisin istuttamaan. Kai tuo poikakin olis ollu kuiva nopeemmin jos esikoisen kohdalla olis vaan osannut niksit. (Vaippa pois ja antaa pissaa alleen niin kauan kuin lapsi itse tajuaa pissan tulevan.) Mut eipä ole pissavahinkoja ollut, joten ei harmita että niin myöhään oppi :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. heppura Peruskäyttäjä

  No niin, meillä poika täyttää 3 v. joulukuussa ja aivan tuskaa tämä meidän pottailu. Huutaa jos ei laita vaippaa, ei kertakaikkiaan tule mitään eikä suostu istumaan potalle, tuntee suurta ahdistusta siitä. No nyt olen saanut parina päivänä tarrojen avulla istumaan potalle, mutten montaa kertaa päivässä. Neuvoja? Pakottaa kun en haluaisi....poika aloittaa päiväkodin ensi vuoden puolella, joten oisi hyvä oppia ennen sitä...
 6. -Eevi- Tuttu foorumilla

  Meillä tosiaan tyttö ei suostunut istumaan kuin hetken. Otin vain vaipan pois, ennä laittanut vaikka halusi. Päivän/pari pissaili housuun, mutta siitä sitten lähti omatoimisesti potalle :) Kyllä se sielä päiväkodissa viimeistään menee potalle muiden mukana, niin kävi meidänkin pojalla :) Kuulemma moni lapsi päiväkotiin mennessä oppii kuivaksi.. Sielä kun kaikki lapset tekee samoja asioita, samalla rytmillä. Joten jos tuntuu että kotona tuntuu mahdottomalta väännöltä tuo pottaharjoittelu, niin älä stressaa :) Eikä ole häpeä jos lapsi ei osaa käydä potalla päiväkotiin mennessä, he ovat ammattilaisia ja ymmärtäväisiä monessa asiassa :) Mut jos tahdot alkaa treenaamaan niin tuo vaipan pois ottaminen ja kärsivällisyyttä äidille siivousrätti kädessä :wink Toki tuon ikäistä voi koittaa samalla lahjoa "Sitten kun osaat olla ilman vaippaa päivän, niin saat sen lelun." Kummasti motivoi joku tuommonen pieni lelu :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä reilu 1v.poika ei ole istunut potalla kun pari kertaa ja sillonkin housut jalassa. En aio pitää asian kanssa mitään kiirettä, poika saa mennä omaa tahtiaan. Potta on ollut meillä toistaiseksi leikkikaluna. Eikä ole kiirettäkään harjoitella kun kotihoidossa kumminkin on.
 8. cupcake Tuttu foorumilla

  Me hankittiin potta tytölle jo tytön ollessa ehkä 8kk, vaan pölyttymään sen sai varastoon vielä kiikuttaa! Housut jalassa pari kertaa tyttö siinä istui ja ihan tyytyväisenäkin, mut otapa ne housut ja vaippa pois .. Armoton huuto. :/ Ei ole meilläkään vielä ajankohtainen siis, katsotaan vaikka keväällä uusiksi! :)
 9. -Dolly- Tuttu foorumilla

  meillä 10,5kk eikä kyllä oo kiirre laittaa potalle, vaikka hänestä selvästi huomaa milloin on tavaraa tulossa vaippaan :D Ruvetaan sitten pottapuuhiin, kun häntä alkaa itseä kiinnostaa.

Jaa tämä sivu