Pitääkö lapsen harrastaa?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 12 heinä 2019 at 21:25.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Toisin sanoen onko se huono asia, jos lapsella ei ole harrastusta? Pitäisikö vanhempien pyrkiä löytämään lapselle mieluinen harrastus? Itse olen ollut huono harrastamaan koko ikäni eikä ole pojallakaan ollut harrastusta sen jälkeen, kun lopetettiin ohjatut uinnit. Enkä näe että olisi tärkeää että sellainen olisi. Lapsi käy kuitenkin päiväkodissa saamassa virikkeitä ja leikkikavereita.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Meillä on päiväkodissa muskarit sun muut, joten minusta sen enempää ohjattuja harrastuksia ei 3-vuotias tarvitse. Tärkeämpää on saada rauhoittua oman perheen kanssa illat, jotta lapsen koko elämä ei ole kieli vyön alla paikasta toiseen juoksua.

  Yksivuotiaana lapsi kävi vauvasirkuksessa, mutta se jäi pois kun minä menin takaisin töihin ja lapsi aloitti päiväkodin. Nuo ihan pienten harrastukset ovat ymmärrettäviä henkireikiä vanhemmille, etteivät he jää neljän seinän sisään lapsen kanssa ja tule mökkihöperöiksi.
 3. Towanda Rakastunut foorumiin

  Jossain vaiheessa kyllä on mielestäni hyvä aloittaa jokin harrastus, mutta ei kovin pienenä vielä. Tai jotain pientä kivaa vauvauintia, muskaria tms. perheen kanssa yhdessä tehtävää toki, mutta ei ole tarvis aloittaa ammattimaista taitoluisteluvalmennusta 3-vuotiaana. Kouluiässä voi sitten katsoa, mikä kiinnostaa. Miksei nuorempanakin, jos ylimääräistä virtaa riittää!

  Itse tykkäsin kauheasti harrastaa lapsena kaikenlaista, mutta vanhemmilla ei ollut varaa tarjota haluamiani harrastuksia. Siispä poljin joka ilta 4 km takaisin koululle ilmaisharrastusten pariin. Mistähän sitä energiaa kumpusi niin valtavasti, ei voi kuin ihmetellä. o_O
 4. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Ei se automaattisesti ole huono asia, jos lapsella ei ole harrastusta, etenkin jos lapsi on vielä melko pieni. Itse pidän kuitenkin tärkeänä, että lapset liikkuvat riittävästi, ja siinä voi liikunnallinen harrastus auttaa. Toki tämäkin riippuu lapsen iästä: esim. omat 2- ja 3-vuotiaat ovat vielä niin ikiliikkujia, että liikuntasuositukset täyttyvät varmasti ilman harrastuksiakin. Mutta iän myötä lapset eivät välttämättä liiku luontaisesti enää yhtä paljon, ja siinä vaiheessa liikuntaharrastus voi olla hyvä juttu. Oma 7-vuotiaani harrastaa jalkapalloa, ja kyllähän se liikuttaa häntä ihan mukavasti.

  Harrastukset usein myös tarjoavat ystävystymismahdollisuuksia, ryhmähenkeä sekä mahdollisuuksia jakaa omat kiinnostuksenkohteensa muiden kanssa, joten siinäkin mielessä koen, että jossain vaiheessa joku harrastus kannattaa varmaankin hankkia. Vaikea kuitenkaan sanoa mitään tiettyä ikää tähän.
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Harrastuksella tässä varmaan tarkoitetaan jotain (yleensä) maksullista säännöllisesti tapahtuvaa aktiviteettia. Eihän sellaista tarvitse kukaan. Sen sijaan jotain puuhaa tarvitaan. Me käydään säännöllisen epäsäännöllisesti uimassa, mutta en sanoisi että lapsi harrastaa uintia. Meillä lapset kyllä harrastaaharrastaa ehkä vähän liikaakin mutta se on myös henkireikä minulle (3,5v asti harrastettiin yhdessä, isomman harrastuksiin minua ei enää päästetä niin tehdään paljon sitten myös ei-ohjatusti). Lapsetkin kyllä tykkää ja nyt 4v on saanut valita mitä jatkaa, mitkä loppuu ja mitä uutta haluaa kokeilla. Nyt pienenä on helppo kokeilla uutta ja löytää sitten oma harrastuksensa. Itse olen niin saamaton että ominpäin en varmaan altistaisi niin monipuolisesti eri aktiviteeteille.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. hillevi Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017

  Meillä isomman kanssa on käyty ensin perheuimakoulussa (kun hän oli 4) ja myöhemmin leikki-ikäisten uimakoulussa (suunnattu 5-6 vuotiaille). Mut nämä on ollut sellaisia 8 kerran kursseja, mitä on taidettu nyt 4 yhteensä käydä. Ens kevättalvella mennään ekaan perheuintiin nuoremmankin kans luultavasti. Molemmat pojat tykkää uimisesta ja minunkin mielestäni se on todella tärkeä taito, joten sen vuoksi ollaan käyty.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu