Pikkusisaruksen odottajat

Keskustelun 'Elokuiset 2020' aloitti Rouva V., 6 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. LA Aloittelija

  Meillä esikoinen täyttää huhtikuussa 6v eli reilut 6v ikäeroa tulee. Aika paljon, olisi saanut tulla aikasemminkin, mutta kun ei ole ketään tässä 5 vuoteen näkynyt... Nyt pitää toivoa että kaveri pysyy matkassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. NAom Aloittelija Eloäidit 2020

  Esikoinen syntynyt 08/2017, joten ikäero tulee olemaan 3 vuotta. Esikoiselle ei olla kerrottu vielä, eikä kerrota ennen kuin alkaa ulospäin näkyä
 3. Luojan luoma Aloittelija

  LA täällä sama, 6 vuotta tulee ikäeroksi. Kovasti on esikoinen odottanut pikkusisarusta jo pitkään ja viimein se näyttäisi toteutuvan. ❤ Toisaalta, vaikka leikkikaveria ei enää saadakaan, niin luulen, että esikoisesta on jo paljon apua monessa ja toisaalta, saan olla saattelemassa eskariin ja olla vastassa, kun kotiutuu.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. Nepu88 Peruskäyttäjä Eloäidit 2020 Elomammat 2017

  Meillä 2,5-vuotias esikoinen kovasti välillä masulle puhelee ja silittää pyöristyvää masua.

  Paljon on tässä raskaudessa ollut mielessä, miten tulevien sisarusten suhde lähtee rakentumaan ja miten isoveli reagoi vauvaan. Jännittävää miettiä, miten meidän perheestä tulee pian nelihenkinen, kun uusi ihminen tulee meitä täydentämään. Erilaiset mietteet tosiaan ollut kuin esikoista odottaessa.

  Kovasti on ollut myös jo mielessä, miten erilainen tilanne tulee itselle olemaan toisen syntymä varrattuna esikoiseen. Elämänmuutos ei (ehkä) ole enää niin huima. Toisaalta olen monilta kuullut että kahden lapsen kanssa omat riittämättömyden tunteet voivat olla kovia ja se on jo valmiiksi helppo uskoa. Miten taplaan käytännön tilanteita, kun vanhemman lapsen kanssa on jokin tilanne päällä ja vauva itkee, eikä pääse heti vauvan luokse. Jos vauva on kovin itkuinen alkukuukausinaan, niin miten osaan ottaa huomioon sekä hänet että esikoisen. Esikoisen kanssa kun 2-3-kuisena päivät kuluivat melkeimpä häntä sylissä (tai kantorepussa) kantaen, kun ei muualla viihtynyt. Miten se onnistuu kun lapsia on kaksi?!

  Meillä on siis esikoinen edelleen kotihoidossa (nyt isi kotona 3 päivää ja minä 2, eli molemmat tehdään töitä osa-aikaisena) eikä ole aikomuksia laittaa häntä hoitoon syksylläkään vauvan synnyttyä. Jonkinlaista päiväkerhoa esim. kirkolla tai puistossa ollaan kyllä mietitty.

  Onko muilla äideillä tällaisia pohdintoja?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Rouva V. Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Lokamammat 2018

  Nepu88, mulla oli aivan samanlaisia ajatuksia ennen keskimmäisen syntymää. Nyt koen pientä kauhua koska lapsia on kohta kolme ja aikuisia aina liian vähän suhteutettuna lapsien määrään.
  Oli aikoinaan tilanteita jossa molemmat lapset itki samaan aikaan äitiä mutta niistä selvittiin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. iloinenodottaja Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020 Huhtimammat 2018

  Meillä on Nepu88 sama tilanne, että toinen tulossa ja samojen mietteiden kanssa olen paininut. Meillä esikoisen vauva-aika oli todella haastava. Voin sanoa, että ensimmäiset 4kk hän itki aamusta iltaan ja suostui olemaan vaan sylissä. Jos toisella vauvalla olisi samoja haasteita, niin arki voisi olla melko hankalaa. Ja esikoinen vauvan syntymän aikaan 2v 4kk, niin uhmaakin varmasti on, joten miten sitten pystyy huomioimaan molemmat. Hoitoon esikoista en halua kuitenkaan laittaa. Haluan pitää hänet kotona, kun itsekin olen. Mutta toisaalta olen sitten ajatellut, että kyllä kaikki asiat sitten jotenkin järjestyy. Täytyy yrittää vaan muistaa antaa esikoiselle paljon positiivista huomiota ja antaa osallistua omalla tavalla vauvan hoitoon. Tulipa pitkä ja sekava viesti, mutta toivottavasti saatte vähän ajatuksesta kiinni.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. miimou Aloittelija

  Esikoisella ja toisella on ikäeroa 3v3kk ja kolmanteen tulee ikäeroa 7v4kk ja reilut 4 vuotta. Isot erot, mutta tykkään kun isommat on jo melko omatoimisia ja varsinkin esikoisesta tulee olemaan paljon apua vauvan kanssa :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Neljättä pukkaa Uusi käyttäjä

  Täällä tulee melko mielenkiintoiset ikäerot. Elokuussa 2020 on vanhin poika 22 v 10 kk, tytär 20 v 11 kk ja nuorin poika 19 v 6 kk.
  • Tykkää Tykkää x 5
 9. Nepeta Cataria Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Heinämammat 2016 Elomammat 2018

  Jos tämä nyt syntyy suunnilleen elokuussa kuten pitäisi, sisarukset ovat tuolloin 11v, 4v ja 2v. Nuorimmat ehtivät just sopivasti täyttää vuosia ennen synnytystä. Vanhimmastani on jo kovasti iloa ja apua pienempien hoidossa, leikittää heitä pihalla ja vähän katsoo perään ettei mitään vaarallista ole tekeillä. 1- ja 3-vuotiaat tytöt taas leikkivät jo yhdessä yllättävän hyvin, rinnakkainleikkiä toki vielä, yhteisleikki ei ihan vielä suju. Heistä on kovasti seuraa toisilleen, varsinkin nyt kun avoin päiväkoti on ollut kiinni. 2 vuoden ikäero tuntuu toimivan aika hyvin, ainakin jos sukupuoli on sama. Mielenkiinnolla odotan et kuinka nyt sitten käy kun uusi tulija on poika, 2v ikäerolla toki taas. Sujuuko sitten leikki yhtä hyvin isosiskojen kanssa? Näin yhtäkkiä kuvittelisin että 4v vanhempi isosisko tulee dominoimaan yhteisiä leikkejä, tempperamenttia kun on kertynyt useammankin lapsen edestä siihen pakkaukseen. :grin

  Esikoinen oli kovin iloinen kun saa pikkuveljen siskojen lisäksi. 3-veen kanssa on jo juteltu masuvauvoista, ja kiinnostaahan se kovasti. Nukkeleikkeihin kun jo heijastuu vauvanhoito.
 10. Kata88 Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Tammikuunmammat 2016

  Täällä kans näkyy lasten leikeissä tuleva vauva, kun lähes joka päivä heiltä syntyy paidan alta vauva tai sit joltain lelulta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. touhukas Aloittelija

  Meillä miehen lapsi jo 7 v 11 kk vauvan syntyessä. Kovasti hän on jo vuosia kysellyt, jospa saisi pikkuveljen tänne, kun äidin luona on 2 pikkusiskoa. Tyttö meillekin näyttäisi olevan tulossa. Taitaa isoveli vähän pettyä.. Eniten mietityttää, miten saadaan sisarukset läheisiksi tuon ikäeron vuoksi. Myös se vaikeuttaa, että poika on meillä ainoastaan joka toinen viikonloppu. Itselläni on läheiset välit kaikkiin sisaruksiini ja toivon samaa näille omille. Se on aina ollut rikkaus.

Jaa tämä sivu