Perunaa, riisiä vai pastaa?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Mitä käytätte lisäkkeenä? Perunaa, riisiä, pastaa vai kaikkia näitä? Vai jotain ihan muuta?

Meillä syödään useimmiten perunaa, mutta kaikkia noita jonkin verran vaihdellen. Jonkin verran vaikuttaa se mitä sen kanssa syödään. Kalan kanssa sopii useimmiten vain peruna. (Poikkeuksia toki on, esim juuri eilen oli ruokana tonnikalapastaa.) Riisiä taas syödään lähinnä vain kanan kanssa.
 

Chandelier

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Huhtimammat 2018
En pidä ns. vanhoista keitetyistä perunoista, muuta kuin jauhelihakastikkeen kanssa. Uusia keitettyjä perunoita vetelen sitten koko kesän ihan seuraavan vuoden tarpeiksi. Syön kyllä ranskalaisia, perunamuusia, uunilohkoperunoita, kermaperunoita jne. mutta keitettynä "vanhat" on yök.
Pojan kanssa syödään nuudelia, pastaa, couscousia, risottoa, bataattia, polentaa ja erilaisia riisejä (riisi-kvinoa yms. sekoitukset).
 

Starlight-

Piirimestaruustason postaaja
Lokakuiset 2022
Kaikkia vaihdellen, mutta täytyy tunnustaa, että vähiten perunaa. Mies ei pysty kuorimaan perunoita ilman ikäviä seurauksia (ihottuma), joten siksi syömme useammin riisi- ja pastaruokia. Käytämme täysjyvävalmisteita.
 

MM

Vauhtiin päässyt keskustelija
Riisiä ehkä 2-3krt/kk, koska haluan rajoittaa arseenialtusta (ja riisiä syödään muissakin muodoissa). Myös ravintoarvot, kuljetusmatka jne vaikuttaa.

Keitettyjä perunoita ehkä 1-2krt/kk, en vaan välitä niistä suuremmin. Mutta sitten lisäks pakastealtaan peruna-sipulusekoituksesta kinkkukiusausta ehkä kerran kuussa. Kasvissosekeittoa sis. myös perunaa pari kertaa kuussa. Ranskalaisia kerran-pari viikossa.

Makaronia/pastaa ehkä 2-3krt viikossa, koska nopeaa ja helppoa, ja pakastekasviksetkin voi kipata samaan kattilaan. 😅

Lisäks toki välillä päiviä, kun ei ole mitään yllämainituista, vaan syödään esim kasvismunakasta, pinaattikeittoa.
 

Pingviiniemo

Seurustelun sensei
Heinäkuiset 2021
Peruna on ehdottomasti suosikki ja muusina tietysti! Uuniperuna on myös ihanaa, puhumattakaan varhaisperunoista.😋

Pastakin kyllä menee paremmin kun hyvin, mutta riisi tökkii.
 

Lya M.

Piirimestaruustason postaaja
Meilläkin taitaa olla noita kaikkia, riippuu vähän siitä, mikä on se muu ruoka. Perunaa ja pastaa menee eniten, varsinkin kun mies on innostunut tekemään itse tuorepastaa. Toki kiireisimpinä hetkinä tehdään ihan pussimakaronia.

Grilliruuan kanssa voi olla, ettei lisukkeita ole ollenkaan, kun kasviksia, juustoja ja joskus kokonaisia herkkusieniä grillataan myös.

Sen sijaan mitään kvinoat, linssit yms. eivät uppoa tässä perheessä ollenkaan, joten turha laittaa rahoja sellaiseen.
 

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Maalisäidit 2020
Tykkään tummasta riisistä, makaronista ja kuskuksesta ja quinoasta, toki nyt vähentänyt rutkasti kun yrittänyt syödä vähemmän hiilareita. Muut syö ennemmin vaaleaa. Perunaa ei meilläkään usein ole keitettynä. Makaronia taitaa olla enemmän kuin muita.
 

Lilyofthevale

Piirimestaruustason postaaja
Joulumammat 2018
Kaikkia, riisiä nykyään harvemmin arseenin takia. Aiemmin käytettiin täysjyväriisiä, mutta luin että siinä on juurikin arseenia enemmän, niin nykyään valkoista riisiä. Perunamuusi maistuu hyvin lapsille. Teen myös uunissa "ranskalaisia". Kuorin ja leikkaan lohkoiksi, laitan astiaan, lorautan rypsiöljyä ja ranskanperunamaustetta, sekoittelen, sitten pellille ja uuniin. Pasta taitaa olla meillä se yleisin vaihtoehto.
 

MinnaM

Vauhtiin päässyt keskustelija
Lokakuiset 2022
Meillä syödään kaikkea. Eniten kuitenkin pastaa, kun on helppoa ja nopeaa. Tahtoisin syödä enemmän perunaa, mutta keittämisessä menee niin kauan ja muut perheestä ei niin siitä välitä. Joskus harvoin käytetään myös jotain valmis pakasteperunoita, kuten ranskalaisia, lohkoperunoita tai valkosipulikermaperunoita tmv. Myös couscousia joskus kanan kanssa.
 
Top